Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
Glynwed napsal v č. 580: Díky za info, hned začnu Honzu bombardovat urgencema ke koupi a sám zítra letím na nákup "Od Pejčocha vyšla Obrněná technika 5 - Polsko, Rakousko, ČSR - už se hřeje u mě doma. Jedinej podraz je, že ČSR byla roztrhnuta na dva díly - v pětce jsou obrněná auta, samohybná děla a tančíky, v 6.dílu bude zbytek ČSR (tanky)+Maďarsko a Rumunsko. Udělaly to chytře - jinak by si asi šestku koupil málokdo . (to čet.Hrad - takže Fuky si konečně může koupit svoji vlastní knížku " |
|
|
|
egli (582): Mám na to podobné spomienky. Vďaka týmto knihám som sa začal ďaleko viac "hrabať v zemi" ako predtým. | |
|
|
Hynek souhlas | |
|
|
Carella bych taky do jednoho pytle neházel, po literární stránce jsou jeho knihy velmi dobře napsané. Pamatuji se, když jsem někdy před 7-8 lety četl poprvé Operaci Barbarossa a Spálenou zemi, tak jsem to přečetl jedním dechem. | |
|
|
Hynek (579): Ja by som Carella nehádzal do jedného vreca so spomenutými pánmi (Lucasom, Kurowskym a ďalšími podobnými), pretože aj keď sa nemôže zbaviť nostalgie na "staré dobré časy keď hnali Rusov k Moskve", predsa len z historického a myslím si že aj literárneho hľadiska je najmenej o päť priečok vyššie. |
|
|
|
Od Pejčocha vyšla Obrněná technika 5 - Polsko, Rakousko, ČSR - už se hřeje u mě doma. Jedinej podraz je, že ČSR byla roztrhnuta na dva díly - v pětce jsou obrněná auta, samohybná děla a tančíky, v 6.dílu bude zbytek ČSR (tanky)+Maďarsko a Rumunsko. Udělaly to chytře - jinak by si asi šestku koupil málokdo . (to čet.Hrad - takže Fuky si konečně může koupit svoji vlastní knížku ) | |
|
|
Ondřej Kolář napsal v č. 577: To bych spíš viděl na tiskovou chybu "Jediná chyba: nepřesně uvádí datum smrti pplk. J. Mašína ( ve skutečnosti to je 30. 6. 1942 a ne 30. 5. )" |
|
|
|
Polata napsal v č. 564: Taky doporučuju, autora té knihy trochu znám, opravdu rozumí tomu, co píše. Jediná chyba: nepřesně uvádí datum smrti pplk. J. Mašína ( ve skutečnosti to je 30. 6. 1942 a ne 30. 5. ) "Právě jsdme dočetl novou knihu od Petra Koura "Podplukovník Josef Balabán". Všem zájemcům od domácí II. odboj mohu jen doporučit." |
|
|
|
ještě k tomu lucasoj. Byly použity T-34 už u Kyjeva? .............každej tank ruskej u něj je T-34 | |
|
|
no nevim pro mě to byla jedna verbeš. Možná dobrý vojáci, ale to je asi tak všechno. | |
|
|
když jsem si tak čet to recenzi tak na ty chyby v tom jsem zapomněl. Některý mě celkem rozesmáli. Nejlepší je o kanónech tanků. Hlaveň u tygra II je 3,8 metru dlouhá..............atd. | |
|
|
giro.c napsal v č. 572: To nevíš? To se píše ve většině literatury o SS u nás vycházející "Dzin taky z toho mam takový dojem. jedna věc mě však zarazila nejvíc. Bylo to někde na začátku a bylo to něco ve smyslu, že jednotky SS vlastně byly slušný vojáci v nichj byly přátelský a neopovrhovali statečným protivníkem a málokdo z nich páchal válečné zločiny....................... " |
|
|
|
Dzin taky z toho mam takový dojem. jedna věc mě však zarazila nejvíc. Bylo to někde na začátku a bylo to něco ve smyslu, že jednotky SS vlastně byly slušný vojáci v nichj byly přátelský a neopovrhovali statečným protivníkem a málokdo z nich páchal válečné zločiny....................... | |
|
|
jo egli | |
|
|
Mslím,že skoro stejné literární počiny produkuje i Paul Carell,jeden ze spisovatelů věčně glorifikujících všechno německé! | |
|
|
egli: Zrovna jsem chtěl firo.c napsat, že si má přečíst zdejší recenzi v níž je vše hezky shrnuto a obsáhle rozebráno... | |
|
|
giro.c: Kdyby jen tři samohybky. Ono to někdy v podání Lucase vypadá, že Němci vlastě stále vyhrávali a pak se nějakým záhadným a nevysvětlitelným způsobem ocitli v Berlíně a tam se rozhodli, že tedy válku ukončí, aby už nemuseli nevinní lidé Evropy, kterou chránili před miliardami Mongolů v sovětských jednotkách, více trpět... | |
|
|
giro.c: Myslíš tuhle knihu? fronta.cz/index.php?kniha=31 |
|
|
|
|
|
No Dzine celou jsem ji nepřečet. Zatim mi chybí asi 50 stránek do konce. je to jak říkáš. Z knihy v podstatě vyplívá, že Němci bojovali s Rusama v letech 1941 - 1945. To ostatně přečteš už na obalu. Zbytek je pouze o nasazení zbraní. Velká část o Nebelwelcherech, samohybkách, část o tancích a o terénu. V podstatě je všechno vytažené jako nějaký příklad, ketrý vůbec nezapadá do kontextu konfliktu. krom toho mam dojem, že autor trochu straní němcům. nenajdeš nic o ruské pěchotě, tanku atd.... Jenom obrana granátníků, německé problémy s terénem a klimatem, útoky německýchj samohybných děl......ostatně po přečtení části o samohybkách jsem nabyl dojmu, že 3 samohybky jsou schhopný vymlátit tankovou divizi nepítele. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii