Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
xfish5:Tohle já povětšinou neřeším - bud jdu do knihovny nebo to sháním po příbuzenstvu.Ted mám od strejdy půjčeno 10 knížek o opevnění... | |
|
|
!!!!! www.bunkry.cz/knihy/book.asp?action=detail&a... |
|
|
|
Hofi napsal v č. 667: Tu jsem si koupil asi před týdnem,doufám,že to nebyly vyhozené peníze?Ostatně ani nevím ,kdy se kní dostanu,těch knih je čím dál tím víc . "Nechystáš recenziu na knihu Apokalypsa v Karpatech" |
|
|
|
guano napsal v č. 664: My to četli v čítance . "Kde sehnat Nemou barikadu od Jana Drdy ? Za mych skolnich let to byla povinna cetba - bude v antikvariatech a v kazde obecni knihovne...." |
|
|
|
Dzin: Nechystáš recenziu na knihu Apokalypsa v Karpatech? | |
|
|
Hofi napsal v č. 662: O.K., berem späť. Máš pravdu. "Mne ani nie. Pokiaľ viem, tak žiadnu špecifickú uniformu nenosili. V podstate išlo o výstroj bežného pešiaka z obdobia rokov 44 - 45, a takú tam nájdeš." |
|
|
|
Xfish5: Já Ti jí klidně půjčím až se zas uvidíme | |
|
|
xfish5: Kde sehnat Nemou barikadu od Jana Drdy ? Za mych skolnich let to byla povinna cetba - bude v antikvariatech a v kazde obecni knihovne.... |
|
|
|
Melyngar napsala v č. 647: Je, jen nevim, kde tu knihu sehnat. "Ten Včelař je dobrej.Ona většina těch povídek je působivá.." |
|
|
|
Lipton napsal v č. 659: Mne ani nie. Pokiaľ viem, tak žiadnu špecifickú uniformu nenosili. V podstate išlo o výstroj bežného pešiaka z obdobia rokov 44 - 45, a takú tam nájdeš. "Aj keď v knihe Nemeckí vojaci mi chýbali popisy uniforiem a výzbroje divízii typu Volksgrenadier." |
|
|
|
Kralik napsal v č. 649: Ano, bylo to zfilmované, a obě dvě záležitosti v tom filmu skutečně jsou. "Teď nevím jak se ta povíka jmenovala, ale byla o něm. sniperovi ukrytým někde u nějaký babky. A při prohlídkách ho objevili podle nakousnutýho krajíce . Něco se mi mate jestli to nebylo zfilmovaný, ale tam ho poznali podle vyříznutýho rohu okna. Což je podle mě daleko realističtější." |
|
|
|
Včera jsem v Tescu našel dvě zajímavý knížky. Byla to edice něco jako Legendy ve vzduchu a jednalo se o Mustang a FW-190. Prolistoval jsem FW a udělalo to na mě slušný dojem. Uvedeno hodnocení letounu při zkouškách v USA a podobně. Více času jsem neměl protože mě manželka odtáhla k hadrům . | |
|
|
Hofi napsal v č. 656: Súhlas, celá tá séria je veľmi dobrá. Aj keď v knihe Nemeckí vojaci mi chýbali popisy uniforiem a výzbroje divízii typu Volksgrenadier. "Lipton: Celú tú troj-sériu (vrátane AFRIKAKORPSu) považujem za pomerne vydarenú. Ku kvalite zrejme prispela aj odborná spolupráca J. Hrbeka a J. Fidlera (v rámci redakčnej úpravy jednotlivých dielov). Snáď až na zopár nezrovnalostí v terminológii a iných drobných chybičiek. Ale tie sú vcelku zanedbateľné." |
|
|
|
Nevím jestli jste někdo četl od Jana Šimáně Náchod 1938-1945, já ji právě dočetla.Je to popis průběhu války v protektorátu,hlavně potom v Královéhradeckém kraji.Jsou tam občas i popisy událostí vně protektorátu.Je to napsaný srozumitelně, ne nějak extra odborně.Mně se to líbilo... | |
|
|
Lipton: Celú tú troj-sériu (vrátane AFRIKAKORPSu) považujem za pomerne vydarenú. Ku kvalite zrejme prispela aj odborná spolupráca J. Hrbeka a J. Fidlera (v rámci redakčnej úpravy jednotlivých dielov). Snáď až na zopár nezrovnalostí v terminológii a iných drobných chybičiek. Ale tie sú vcelku zanedbateľné. |
|
|
|
Já to koupil včera v Hradci ve Skippy za cca 150,-. | |
|
|
Glynwed napsal v č. 652: KDE? Od kdy? Za kolik? Dá se někde objednat? "Sborník Hraničáři nad Luží 38 je nyní v obchodech i jako prodejná publikace!" |
|
|
|
Sborník Hraničáři pod Luží 38 je nyní v obchodech i jako prodejná publikace! | |
|
|
Hofi: Keď už sme spomenuli tú knihu Nemeckí vojaci... tak čo na ňu hovoríš? A čítal si aj Spojeneckých vojakov...? | |
|
|
U těch Arden mě chyběla hlavně mapka. Jájsem si ji sice vytisk z Encarty, ale moc podrobná samazřejmě nebyla. A při tom v knize Giganti dají mapku kudy lítali (např.: Sicílie-Tunisko) což si snad každý dokáže představit. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii