Modernizovat Panthera nebo vyrobit Tigera II
|
|
---|---|
Počkej až přijde Pet, doporučuji mít večeři buď před sebou nebo ještě radši závno za sebou... | |
|
|
DG, nech toho, nebo se udusím | |
|
|
Navíc i malé dítě ví, že aerodynamický tank je v terénu rychlejší | |
|
|
Aha! To je ta aerodynamika! Já věděl, že už jsem to někde četl! |
|
|
|
Pánové, vy to nechápete. Vše je díky aerodynamice. Prostě to mělo větší odolnost, díky skloněnému pancíři to nebylo vidět, navíc to v zimě topilo lépe než válcovaná klasika. | |
|
|
Pet: jakým kouzlem to bylo zařízeno, To "vidět a nebýt viděn"? Tajemné Predátoří vlastnosti Shermanů? Stealth technologie?...A ta odolnost? Balistické řešení Shermanu mi nepřijde lepší než u Panthera, ba naopak, a síla pancíře (mimo Jumba) také ne... Dzin: dá se narazit i na tvrzení o bojovém nasazení těchto F/G, ovšem je to naprosto neověřitelné... No moc tomu nevěřím, ale stejně si myslím, že si zastříleli...vždyť ten program trval dlouho... |
|
|
|
Pet napsal v č. 359: Třeba než vrata do stodoly jistě... "pokud už byl spatřen představoval hůře zasažitelný cíl, " |
|
|
|
DG: Je, prtože je to offline diskuze. Ale tím přeci nezjistíš, jestli ti nová věž opravdu sedí či další případné problémy. Já osobně jsem o střeleckých zkouškách nikde nečetl. Jen to, že udělali jakéhosi zkříženého Panthera F/G a zajezdili si s ním (ztručně řečeno). |
|
|
|
Dzin napsala v č. 361: No jo, byl by velký problém změnit přístup a přestat reagovat po několika dnech
"Nojo, budu si msuet vše nejprve přečíst a potom reagovat."
Dzin napsala v č. 361: Kdyby s tím nechtěli střílet, tak mohli vesele brázdit polygon se závažím na korbě... "Ovšem stále mě zajímá, jetli tu věž testovali jen jak jim sedí, nebo jestli si z ní i vystřelili..." |
|
|
|
DG: (358) Nojo, budu si msuet vše nejprve přečíst a potom reagovat. Jen mám radost, že si alespoň něco ze školy opravd upamatuji. Ovšem stále mě zajímá, jetli tu věž testovali jen jak jim sedí, nebo jestli si z ní i vystřelili... |
|
|
|
Pet napsal v č. 359: "tou je podle mne M4A1 76" Protože je kulatej, že ty mozku Mimochodem to je zase po čase pěknej blábol, zejména ta přesnost střelby mě zajímá. Usuzuju že jí odhaduješ asi podobně, jako potřebu vytápění interiéru tanku... |
|
|
|
YAMATO napsal v č. 265: "napiš mi prosím, v čem tedy Sherman (nějaká standartní verse, ne Jumbo nebo Firefly) překonával Panthera a T-34/85..." Ve schopnosti "vidět a nebýt viděn", v přesnosti střelby (nejen za jízdy ), pokud už byl spatřen představoval hůře zasažitelný cíl, pravděpodobně i v odolnosti pokud by byl vyroben ze stejně kvalitního pancíře, jednoduchosti (aspoň proti Pantheru), spolehivosti, komfortu pro osádku...to jen tak to co mne teď napadá. Mimichodem Firefly nepovažuji za nejlepší verzi, tou je podle mne M4A1 76. |
|
|
|
Dzin napsala v č. 357:
"Z toho důvodu mě zajímalo, jestli Němci odskoušeli palbu v této nové věži, případně zda s tímto nárůstem počítali."
Dzin napsala v č. 357: "A jelikož jsem si právě přečetl (348) tak tomu tak zkutečně bylo." |
|
|
|
DG: (343) Já si to přečetl a sice uznávám, že by to mohlo působit trochu nesrozumitelněji, ale ne zase nějak zásadně. Zkusím to napsat ještě jednou a lépe. Jde mi o to, že na zákluzu se podílí v drtivé většině energie unikajících plynů. Úsťová brzda mi je pomáhá tlumit. Bohužel si nepamatuji, jakou má účinost, to by věděl nemetko, ale řekněme, že kdyby měla účinost 1/3, tak pokud ji odstraním, naroste mi energie působící zákluz (a obecně pohyb hlavně) také zhruba o 1/3 a musím s tím počítat. Z toho důvodu mě zajímalo, jestli Němci odskoušeli palbu v této nové věži, případně zda s tímto nárůstem počítali. A jelikož jsem si právě přečetl (348) tak tomu tak zkutečně bylo. Ovšem odzkoušeno to asi neměli...? YAMATO: Nic se nestalo. |
|
|
|
to Algernon: Popravdě přiznám, že bez vysvětlení nevím o čem je řeč. Jinak je možné, že se inspirovali u Rusů a jejich BT, kde stabilizované zaměřovače měli.Jeho popis nemám, ale četl jsem to v monografii BT-7, autora jsem si pochopitelně nepoznamenal, rok vydání a místo nevím, ale vím, že jde o stejnou edici jako Neznámý T-34:)) |
|
|
|
Náhodou ne Jenom to, že to prakticky obšlehli od "zahraniční konkurence" a základem toho bylo gyroskopicky stabilizované prismatické zrcadlo. | |
|
|
A náhodou jeho parametry bys v "rukávu" neměl?? | |
|
|
Takže oprava - stabilizovaný zaměřovač měl být použit až společně s acht achtem. Leitz vyrobil prototyp takového zaměřovače na podzim 1944. | |
|
|
Jednalo se jen o návrh, nebo stihli i prototyp? Rusové ho zkoušeli na JS-4, ale to jeasi tak všechno co na tohlr téma vím. | |
|
|
Béďa napsal v č. 349: Stabilizovaný zaměřovač se chystal pro druhou variantu s poloautomatickým rychlopalným kanónem. "V jednom příspěvku o Panther F někdo zmiňoval německý stabilizováný zaměřovač, nemá někdo podrobnější informace?" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Modernizovat Panthera nebo vyrobit Tigera II