Modernizovat Panthera nebo vyrobit Tigera II
|
|
---|---|
Algernon napsal v č. 393: Nejsem. Ale rád bych, aby mi někdo řekl, který pancíř je skutečně ze všech hledisek výhodnější...myslím, že to může málokdo posoudit.
"Jseš si jistej tím, že litej pancíř na korbě M4A1 je lepší volbou ve srovnání s válcovaným u ostatních..?"
Algernon napsal v č. 393: "Vážně..? On má třeba M4 a M4A1 jinou věž, nejenom korbu..?" Myslel jsem M4A1 76 vzhledem k Firefly.
Algernon napsal v č. 393: Možný to je. "A 76,2 mm kanón M1 je lepší než britská 17-liberka..?" |
|
|
|
Pet: tvar tanku má rozhodující vliv na VŠECHNY vlastnosti...tohle nepotřebuje komentovat... | |
|
|
čet.Hrad napsal v č. 390: jo tunning "aerodynamiku, že?" |
|
|
|
Pet napsal v č. 388: Myslíš samozřejmě hlavně tu aerodynamiku, že? Kvůli rychlosti pochopitelně "Tomu kouzlu se říká tvar tanku.Má rozhodující vliv na všechny vlastnosti." |
|
|
|
Pet napsal v č. 388: aha ,takze sherman ma lepsi tvazy nez Panther
"Tomu kouzlu se říká tvar tanku.Má rozhodující vliv na všechny vlastnosti."
Pet napsal v č. 388: to taky myslis vazne? "Mě ano." |
|
|
|
YAMATO napsal v č. 365: "jakým kouzlem to bylo zařízeno, To "vidět a nebýt viděn"? Tajemné Predátoří vlastnosti Shermanů? Stealth technologie?...A ta odolnost? " Tomu kouzlu se říká tvar tanku.Má rozhodující vliv na všechny vlastnosti.
YAMATO napsal v č. 365: "Balistické řešení Shermanu mi nepřijde lepší než u Panthera" Mě ano. Algernon(366):Tvar věže, korby je výhodnější. Kanonem je to taky. A motorem ? To musíš rozhodnout ty. |
|
|
|
No níže popsaný systém je konstrukčně tak jednoduchý, že ho prakticky může znehodnotit leda nekvalitní optika nebo lajdácké nastavení (blbě nastavená zrcadla s konvergací mimo záměrnou). Otázka je použití takového systému, čekal bych že by se určitě našel někdo, kdo by to stejně jako v případě stabilizace u Shermanu vyřadil ve prospěch klasické palby ze zastávky. | |
|
|
to DG: Díky. Vidím, že alespoň někde předběhli Rusové Němce. O kvalitách a parametrech stabilizovaných zaměřovačů v BT a T-26 ale nemám žádné informace, a i ruský přístup k výcviku ve válečných podmínkách přeci jen nebyl vhodný pro jejich nasazení za války. | |
|
|
Podle principu prismatických zrcadel to chápu tak, že střelec stále mohl sledovat cíl a v zaměřovači se mu nějakou formou (pravděpodobně zaostřením části pole či nějaké stupnice) indikoval moment, kdy se hlaveň srovnala se zaměřovačem. | |
|
|
Ludwig Leitz said that his firm had been directed to incorporate into the optical system of a tank sight a moving part which could be linked to a gyroscopic control and which would provide a stabilised sight-line. This was being worked cut in a periscopic sight W.S.F.3, which had not reached the prototype stage at the end of the war. Two graticules were to be positioned in the focal plane of the object glass, one being fixed relative to the sight casing, the other attached to the axis in the sight controlled by the stabiliser, this latter graticule thus remaining fixed in space. The relative motion of the two graticules would give the gunner warning as to when the gun is about to swing through the line of sight. | |
|
|
to DG: Tak to musí být fakt síla:)), já se přiznám že představu moc nemám... | |
|
|
Bohužel, nejsem optik ani mechanik zamřovacích přístrojů. Nějakou představu sice mám, ale prezentovat se to neodvážím... | |
|
|
Tak minimálně s tím určitě počítali...ostatně do značné míry zde byly zkušenosti z Pz IV/70, kde byl PaK 42 také standartně bez úsťovky... Ale že zrovna ty jsi úsťový brzdař |
|
|
|
YAMATO: Ale jasně že to jde, ale musí se s tím počítat a otestovat to. | |
|
|
to Algernon: To mám z toho, že chodím na frontu totálně nevyspalej, pochopitelně jsem to adresoval DG, jednalo se mi o "sférické zrcadlo." | |
|
|
Dzine: ale je dost příkladů, že to šlo s úsťovkou i bez...třeba JgPz IV lze vidět v obém provedení, taky StuH 42, Hetzer (standartně bez, přitom malý stroj s mylým bojovým prostorem)...nebo třeba M18 Hellcat či M4(76)... | |
|
|
Johny: A tedy tlumí jejich účinky na pohyb hlavně. Ale fajn, špatně jsem se vyjádřil, podstata ale zůstala jasná. | |
|
|
Dzin napsala v č. 357: Úsťová brzda netlumí energii plynů ale využívá jejich energii proti směru zpětného rázu. účinost může být u moderních brzd 40 až 50% "Jde mi o to, že na zákluzu se podílí v drtivé většině energie unikajících plynů. Úsťová brzda mi je pomáhá tlumit. Bohužel si nepamatuji, jakou má účinost," |
|
|
|
Co se člověk ohledně modernizace Panthera nebo výroby Tigera II nedozví. | |
|
|
BRUNNER napsal v č. 372: ? nějaký místní butik ? "Giugiaro" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Modernizovat Panthera nebo vyrobit Tigera II