Bylo vylodění v Británii v roce 1940 možné?
|
|
---|---|
FRANKIE-15: Zase tak jednoduché to s nasazením ponorek nebylo. Schválně si vyhledej, jak dopadly v předešlé norské kampani a jakých úspěchů proti válečným lodím nepřítele dosáhly. Sice byly v Norsku jiné podmínky, ale i tak jsou to zajímavé informace. | |
|
|
FRANKIE-15 napsal v č. 4196: Jak si zhruba představuješ, že ponorka likviduje nepřátelské přístavy? "žeby nebolo špatné likvidovat nepřátelské lodě, nebo i přístavy" |
|
|
|
Celá Kriegsmarina měla v červnu/červenci 1940 cca 50 ks ponorek. | |
|
|
FRANKIE-15 napsal v č. 4198: Mělko, proudy - počet ponorek by jim byl celkem na nic, a v roce 1940 jich ještě doopravdy mnoho neměli. "prej je tam několik proudů." |
|
|
|
No prej je tam několik proudů...ale tak když byli v Atlantským oceánu tak není problémse dostat až někde k Británii...blízko k Lamanši | |
|
|
FRANKIE-15 napsal v č. 4194: No těch ponorek tehdy zas tak moc neměli ne? Navíc, prý, v Kanále neni moc dobrý místo pro ponorky. "MĚLI HODNĚ PONOREK,,,HAFO" |
|
|
|
a myslíš žeby nebolo špatné likvidovat nepřátelské lodě, nebo i přístavy (samozřejmě že ty ,kde není mělké dno...možná jich moc není ale nějakej by se našel))) | |
|
|
FRANKIE-15 napsal v č. 4194: Zkus třeba pouvažovat nač jsou ponorky užitečné při podpoře vylodění nebo doprovodu invasních konvojů....- a pročti si toto téma, mám pocit, že se to tady také probíralo... "Kdybi se Bitva o Británii povedla, tak by to bylo něco jinýho...ale to námořnictvo že měli slabí bych nepsaL...MĚLI HODNĚ PONOREK,,,HAFO" |
|
|
|
Kdybi se Bitva o Británii povedla, tak by to bylo něco jinýho...ale to námořnictvo že měli slabí bych nepsaL...MĚLI HODNĚ PONOREK,,,HAFO | |
|
|
Však já ten začátek čet. Sice ne úplně celý od začátku až do konce, ale část jo. Pak už jsem na to neměl nervy. |
|
|
|
Langoe+Frankie-15: Udělejte si cca 10 hodin času a začněte od příspěvku č. 1. Vyložená námaha bude stát za to, protože tohle je jedno z nejnabytějších témat co se týče předpokladů, myšlenek, hypotéz a úvah. | |
|
|
FRANKIE-15 napsal v č. 4188: "Bylo vylodění možné ,ale já bych s tím počkal...." No měli spíš spěchat. Čím víc se čekalo, tím byla Británie připravenější. A navíc, Němci měli slabý námořnictvo, v Kanále by tak došlo k docela nerovnýmu souboji mezi silnou Royal Navy a slabou (a po Norsku ještě slabší) Kriegsmarine. To by byla zajímavá bitva. Šance by možná byla, kdyby se Němcům podařila letecká bitva o Británii. |
|
|
|
FRANKIE-15 napsal v č. 4188: Bravo. Než se pustíme do další „diskuse“, rád bych se zeptal, jestli jsi četl alespoň Dzinův článek zde na Frontě. Pokud ano (a nejlépe ještě další kopu knih na stejné téma), další má otázka směřuje ke Tvé replice »já bych s tím počkal«. Na co, proboha? "Bylo vylodění možné ,ale já bych s tím počkal...." |
|
|
|
Bylo vylodění možné ,ale já bych s tím počkal.... | |
|
|
Dobře, měl jsem na mysli takové ostrovy které lze najít na mapě světa, ne v turistově průvodci po Praze | |
|
|
Žofín, Střelecký ostrov.... | |
|
|
Langos napsal v č. 4180: Promiň že jsem vtipný, ale nemůžu si s tím pomoct - kolik znáš ostrovů kolem kterých není moře? "leží na ostrovech a kolem je moře" |
|
|
|
FRANKIE-15 napsal v č. 4168: "Já vím že to dokázali i lepší ,ale já se tu bavím o Štuce a né o Ju 87" Doteď jsem si myslel, že už mě na frontě nemůže nic překvapit. |
|
|
|
Německo se ničilo samo, a to opakovaně. V mnohém se s Dzinem neshodnu, ale v jednom určitě: Německo si opakovaně umanutě ukusovalo větší sousto, než na které stačilo. To je hlavní důvod prohry v obou světových válkách. | |
|
|
Ano Versaileska zmluva Nemecko znicila |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII všeobecně
- > Bylo vylodění v Británii v roce 1940 možné?