Bylo vylodění v Británii v roce 1940 možné?
|
|
---|---|
Bart S.: viz. Algy (1196) | |
|
|
Kralik napsal(a) v č. 1181: Pokud se nemýlím, tak tohle letadlo měli i motory. "omyl myslel jsem Me-321 (samozřejmě) měl být tažen 4 Ju-52" |
|
|
|
Jo už jsem to psal v 1181 lana by musela být extrémě dlouhá a rychlostní rozdíly extrémě malé. Nemělo to šanci na úspěch. | |
|
|
Viem si predstavit tu schemu, len ta pilotaz mi pripada dost udesna. | |
|
|
Kralik napsal(a) v č. 1190: Spíš nebylo jasné, jak se jim ta velká kráva má jevit v zaměřovači a proto stříleli z větší dálky než měli. Ne že by se ho báli. "No...z počátku se kupodivu stíhači gigantovi vyhýbali (báli se silné obrany)" |
|
|
|
Ajjjjjjjjjj, tto schéma má bejt pod sebou. | |
|
|
Pokusím se o schéma: ./ ./ ./ okřídlený tank na koncích měly být JU-52. Tam kde jsou tečky měly býk kladky. Aměli letět v mírným šípu. No...z počátku se kupodivu stíhači gigantovi vyhýbali (báli se silné obrany) |
|
|
|
Naozaj si neviem v realnej praxi predstavit vlek za styrmi JU-52. Skusali to s Gigantami, tien tahali tri Bf-110, ale aj to bolo spojene s velkymi problemami. Nejde ani tak o rychlostne rozdiely, to sa da prisposobit. Najvacsi problem bol pri starte, kedy dochadzalo vplyvom sikmeho tahu lana v kombinacii s reakcnym momentom vrtul k nebezpecnemu vychylovaniu krajneho (tusim laveho) vlecneho lietadla. Nejeden start kvoli tomu skoncil nestastne. S He-111Z to bolo uz pouzitelnejsie, ale asi trochu neskoro. Kazdopadne si neviem predstavit vo vzduchu nic tazkopadnejsie a ohrozenejsie, ako takyto vlek. Dokonca aj motorovy Gigtant bol hrozne tazkopadny a uplne vydany na pospas utoku akehokolvek ineho lietadla. |
|
|
|
Algy, Dzin: Jo, ale já jsem zmiňoval jenom ten kterej chtěl Messerschmitt uskutečnit v roce 1940. | |
|
|
Fuky: Jo tu knížku nám doma taky. Jenom upřesním, že měli být taženy JU-52 (1175, 1182, 1183) | |
|
|
Teď jsem se koukal do jedné knížky a viděl tam plánek německých těž.tanků s dřevěnými křídly, které měly být táhnuty stíhačkami jako kluzáky. Přistát měly za anglickou obrannou linií. Nevíte někdo něco o tomto plánu? Nic bližšího tam uvedeno nebylo. Abych byl přesný-šlo o publikaci o W. Messerschmittovi. | |
|
|
Kralik: viz. Algernon (1184). | |
|
|
Dzin (1177): Ne to neměli, ale kdyby ten projekt okřídleného tanku uskutečnili mohli by to stihnout ještě včas. | |
|
|
karaya1: Neomlouvej se koukám,že jsem v 1175 napsal Ju-54 opravdu nevim co jsem to blbnul. Ju-52 byly taky hospodárnější, protože z něj mohli schodit taky materiál nebo z něj mohli vyskákat parašutisti (když už byly nad nepřítelem ). | |
|
|
karaya1: Ajjj, omyl myslel jsem Me-321 (samozřejmě) měl být tažen 4 Ju-52 ale systém lan propojených kladkou byl odsouzen k nezdaru. Museli by mít opravdu minimální rychlostní rozdíly, a kdyby se jeden z nich v nouzi odpoutal zavinil by tím destrukci celého systému. Ale ani tento kluzák nabyl včas dokončen. Později byla pro něj vyvinuta speciální letadla, jako He-111Z. Jo na ty Giganty mám zálusk. | |
|
|
Kralik: nevím, cos myslel tím Me-313, na nic takového jsem zatím nenarazil (jestli ale fakt byl, tak se omlouvám ), možná spíš Me-321 jako kluzák tažený tuším 3 Bf-110, později Me-323, šestimotorový těžký nákladní letoun. Na tohle téma je nejlepší knížka od Ernsta Petera "Giganti"- viděl jsem ji tuhle v levných knihách.. | |
|
|
Algernon: Jasne. Ja si to radeji jen overim, co jsi myslel. Znas to, duveruj... | |
|
|
Kralik: Ale v roce 1940 Nemci nic, co by mohlo letecky prepravit dostatecne mnozstvi tezkych zbrani vzduchem nemeli. | |
|
|
Algernon: (1173) Presne o tuto vetu mi slo, protoze navozuje dojem, ze mezi PVO pocitas PL obranu a ne stihacky... | |
|
|
Dzin napsal(a) v č. 1171: Messerschmitt chtěl prosadit projekt jak přidělat k tanku křídla a jako kluzák ho měli táhnout 4 Ju-54. Bylo to ale odsouzeno k nezdaru. Měli být taky použity myslim Me-313. "Nemci proste nemeli ani plavidla na prevoz potrebneho vojska s materialem, ani plavidla na jejich efektivni vylodeni." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII všeobecně
- > Bylo vylodění v Británii v roce 1940 možné?