Východní fronta
|
|
---|---|
cinik: (981) Já měl dojem, že šlo spíše o ty jednotky, které se chtěly dostat z východu na západ. Správně píšeš "né všude". Velení Wehrmachtu se proti nim skoro vůbec nestavělo a případy, kdy by se je snažilo nějak nerespektovat byly spíše vyjímky, potvrzující pravidlo. Pokud partyzánský oddíl působil v pásmu frontové linie, akcí proti němu se účastnili frontové jednotky. |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 982: hmm, dneska by tato vyznamenání nešla moc na odbyt "V Trebišove by mali dnes rozdávať platinové...." |
|
|
|
To dzin: Zaprvé ne všude byly tyto rozkazy prováděny, většina frontových jednotek zároveň nevedla protipartizánské akce. Navíc jednotky posílané ze západu či narychlo zformované v Německu moc zkušeností neměly. |
|
|
|
cinik: (Americká armáda 257) Mluvíme o německých vojácích, ne civilistech, a ty moc dobře věděli, jak se na dobytých východních územích chovali. Měli navíc k tomu i dostatečný textový materiál, který jim radil, jak přesně se mají chovat. Sami měli zkušenosti s protipartyzánskými represemi, popravami zajatců a civilistů a dalšími. Být na jejich místě, tak se také bojím dostat Sovětům do rukou. | |
|
|
Neviem,zda sa mi povedomi,ale je fakt ,ze som ho roky nevidel.Musim pozret ci ho este mame doma.Babka je uz po smrti a tak neviem kde skoncil.Ked to zistim - napisem. | |
|
|
Není to jedn z nich ?? www.acadiacom.net/adimag/mother.html |
|
|
|
Pokud jde o to stejné, co bylo v SSSR založeno 8. července roku 1944, tak to co si napsla je správně. II. stupeň se mi zdá, že je bronzový a je za 5. dětí. I. stupeň je za 6 dětí. Dál to najdeš v článku egliho sovětské řády. Pokud se nemýlím, tak ten sovětský řád se jmenuje ,, řád mateřství " | |
|
|
V kratkosti.Vyznamenanie bolo udelovane po 2 sv.vojne zenam ktore mali viac deti.Bolo to kvoli obnoveniu poctu obyvatelstva.Presne udaje musim pozret v archive,ale bronzove bolo myslim za viac ako 5 deti.Podrobnosti zistim a dopisem neskor. | |
|
|
MIO napsal v č. 974: A kdo říkal, že to je za shazování bomb ?? To jsem napsal ?? Je snad Řád Matka Hrdinka za shazování bomb ?? "Ale rad za materstvo nebol za zhadzovanie bomb,ale to je jedno..." |
|
|
|
FUJ06 napsal v č. 972: Ale rad za materstvo nebol za zhadzovanie bomb,ale to je jedno..."Sednou do letadla a bojovat, shazovat bomby není jen tak." poslem Ti mail. |
|
|
|
MIO napsal v č. 970: Nemohl si mi poslat krátky popis toho řádu, medaile ?? Dělám takovou menší sbírku vyznamenání pro ženy. Znáš Matka Hrdinka atd. "Len tak medzi recou:moja babka dostala bronzove vyznamenanie za materstvo v 50-tych rokoch,viem co to obnasalo,takze by som si srandu nerobil!" |
|
|
|
MIO: Ja si z toho nedělám srandu. Naopak, tyto ženy obdivuju. Sednou do letadla a bojovat, shazovat bomby není jen tak. | |
|
|
Dzin napsala v č. 962: Tak ji sem pozvi, my to s DuGallem strpíme "Jinak kamarádka by vás, ze některé zdejší výroky, s největší pravděpodobností označila za "přezíravá užitečná hospodářská zvířata". " |
|
|
|
FUJ06 napsal v č. 960: Chlapce vzhladom na Tvoj vek chapem ironiu v otazke.Tak sa na to skus spytat svojej babky.Myslim ze ona Ti odpovie a prestanes si robit s toho srandu.Ak Ti neopovie obrat sa na mna.Len tak medzi recou:moja babka dostala bronzove vyznamenanie za materstvo v 50-tych rokoch,viem co to obnasalo,takze by som si srandu nerobil! "A co říkáte na řády typu Řád Mateřství, Řád Mateřské sláby a nebo Řád Matka - Hrdinka " |
|
|
|
curahee: teď jsem to myslel všeobecně | |
|
|
Tyto ženy s 46.nočního bombardovacího pluku létali na lehkých nočních bombardérech Po-2! | |
|
|
Jen si dovedu těžko předtsavit, jak baba uskutečňuje TARAN | |
|
|
Dzin napsala v č. 961: No vidíš a já to předtím nevěděl Letající čarodějnice, z toho by i nejotrlejší nacista dostal strach "Myslím, že o "létajících čarodějnicích" slyšel snad každý, kdo se o válku na východě trochu více zajímá" |
|
|
|
Dzin:Ty jsi si nemohl vzpomenout,ale no tak!Ať se to už nestane ! | |
|
|
curahee: Super, já si nedokázal vzpomenout, jak se onen pluk jmenoval. :o) |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Východní fronta