Východní fronta
|
|
---|---|
já doufám, že tohle by se ani Podivenovi nelíbilo | |
|
|
stanley napsal v č. 1737: Co já vím, hlavně od vojáků SS z pobaltských zemí tak jim byla nabízena skvěla budoucnost v jednotkách ss a samí lepší věci (zkrátka verbování) a oni se hlásili dobrovolně, ale neslyšel jsem u nich že by je někdo k tomu nutil. "to Cassius: Já taky ne, ale "zahraniční" Němci - Volksdeutsche, kteří dostali po okupaci té které země Volksliste, museli sice rukovat, ale ne do Wehrmachtu, nýbrž do SS. Typickým příkladem by mohli být slovenští Němci, kteří byli takto převáděni ze slovenské armády do SS. Bližší podmínky ale nevím a taky nevím, jestli to platilo celou válku." |
|
|
|
xfish5: evidentně jsi nebyl na výstavě Anthropoid. Snad najdu někde CD s nafocenými dokumenty, akutně potřebuješ pasáž o Lidicích a Ležákách... | |
|
|
Andy napsal v č. 1736: Tak to bych si tedy nedovolil takto zevšeobecňovat. Situace v RA sice leckdy takto vypadala, ale válka byla vedena do značné míry jako srážka dvou ideologií a to vyžadovalo mít politické vedení. Že si někdy osobovalo velitelské pravomoci a pod. neznamená, že máš pravdu. Právě tak asi těžko můžeš tvrdit, že všechno hlásili Stalinovi... "Veľký Stalinov kamarát, udavač" |
|
|
|
Andy napsal v č. 1736: Ty tu mluvíš o nějakým vedoucím komisaři dané oblasti, samozřejmě v každý takový oblasti byli tyhle komisaři a mimo jiné měli právě jak řikáš bonzovat Stalinovi. Samozřejmě že ty řadový komisaři taky bonzovali vojáky svým nadřízeným, ale to se zas tak často u těchto řadových komisařů nedělo. "Teraz prednedávnom som čítal článok o politickom komisárovi na Kryme. " |
|
|
|
to Cassius: Já taky ne, ale "zahraniční" Němci - Volksdeutsche, kteří dostali po okupaci té které země Volksliste, museli sice rukovat, ale ne do Wehrmachtu, nýbrž do SS. Typickým příkladem by mohli být slovenští Němci, kteří byli takto převáděni ze slovenské armády do SS. Bližší podmínky ale nevím a taky nevím, jestli to platilo celou válku. | |
|
|
Cassius Chaerea napsal v č. 1733: No pokiaľ ja viem, tak politickí komisári tú morálku viac znižovali ako zvyšovali. Teraz prednedávnom som čítal článok o politickom komisárovi na Kryme. Veľký Stalinov kamarát, udavač. Podľa mňa bola úloha komisárov pozorovať politické myslenie vojakov (hlavne dôstojníkov), hlásiť mená previnilcov Stalinovi, ktorý ich nahradí niekym iným. "ale jejich hlavním úkolem bylo udržovat vojáky v dobré morálce a dá se říct že částečně díky nim se koncem léta a začátkem podzimu 41 fronta nezhroutila" |
|
|
|
stanley napsal v č. 1734: O tom moc nevím rozeber to prosím tě. "To se ale netýkalo Volksdeutsche, pokud vím. " |
|
|
|
Cassius Chaerea napsal v č. 1727: To se ale netýkalo Volksdeutsche, pokud vím. Ti jinou volbu neměli "Jak jsem řekl vstup do řad SS byl dobrovolný " |
|
|
|
Worchester napsal v č. 1732: Ano mnozí znich byli pěkný kur** co si nic jiného nezaslouží, ale jejich hlavním úkolem bylo udržovat vojáky v dobré morálce a dá se říct že částečně díky nim se koncem léta a začátkem podzimu 41 fronta nezhroutila. A i následující roky (ve vetšině případů) velmi kladně přispívali k udržování bojeschopnosti armády. Jinak nevím že by se zrovna oni hromadně podíleli na zločinech proti lidskosti. "Rovněž to měli dostat i sovětští komisaři." |
|
|
|
Cassius Chaerea napsal v č. 1731: Rovněž to měli dostat i sovětští komisaři. "Je pravda že si myslím o těch co se nestydí za svou účast v SS, že měli dostat provaz" |
|
|
|
Je pravda že si myslím o těch co se nestydí za svou účast v SS, že měli dostat provaz. | |
|
|
Cassius Chaerea: Ano ted je po válce , oni si žijou spokojeným životem ,ale pořád to jsou pro lidi esesáci , nacisti nebo vrazi.... ale stačí sponout na ten SLAVNÝ POHŘEb ESESÁKA v německu v 80.letech kolik dědů tam sotva došlo a ještě stačilo zvednout packu a vyslovit čest vůdci. | |
|
|
Řekl jsem teď. Tehdy by většina SSáků pro milého Fúrera zmasakrovala půlku světa. | |
|
|
Cassius Chaerea napsal v č. 1727: Jen proto, že stály na druhé straně barikády, myslíš , že by to řekli třeba v léte 1942. Nebo někdy jindy ,kdy Německo neprohrávalo válku "většina ssáku uznala že to byla pěkná blbost dát se do SS. |
|
|
|
Jak jsem řekl vstup do řad SS byl dobrovolný a jistě by teď většina ssáku uznala že to byla pěkná blbost dát se do SS. A v životě se za chyby plátí, proto jakoukoliv soustrast k členům SS necítím. | |
|
|
Dzin napsala v č. 1703: Jó, dyk já navrhoval utnout to... "S většinou toho, co tu píšete by jste si vystačili daleko lépe v Tlachání." |
|
|
|
stanley napsal v č. 1724: jo to já vim "vše je v knihách" |
|
|
|
thecat napsal v č. 1720: vše je v knihách "jo tak to já nevím " |
|
|
|
thecat napsal v č. 1709: A ty asi nevíš, že ani Wehrmacht si takto zpravidla nepočínal, protože kádroví důstojníci se často snažili neposkvrnit to, co považovali za vojenskou čest! SS ovšem plnilo hlavně ideologickou úlohu, čistění Lebensraumu. "ty asi nevíš jaký je prolém když voják neposlechne nadřízeného !!!" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Východní fronta