Východní fronta
|
|
---|---|
sory byla teď to čtu LOL | |
|
|
DG napsal v č. 1718:
"Něco si o tom prosím přečti "
stanley napsal v č. 1719: jo, v tom linku, co sem sem dal je něco takového napsáno "Jestli to nebylo prostě proto, že vypálili a vyvraždili trochu jiný Oradour..." |
|
|
|
stanley napsal v č. 1719: jo tak to já nevím "Jestli to nebylo prostě proto, že vypálili a vyvraždili trochu jiný Oradour..." |
|
|
|
thecat napsal v č. 1698: Jestli to nebylo prostě proto, že vypálili a vyvraždili trochu jiný Oradour... "43 obžalovaných, souzených za masakr v Oradouru, bylo odsouzeno k trestu smrti." |
|
|
|
xfish5 napsal v č. 1717: Něco si o tom prosím přečti "To je fakt, prostě, to není můj výmsl." |
|
|
|
mbbb: To je fakt, prostě, to není můj výmsl. | |
|
|
Ale tak věděli, kdo se toho účastnil, já divize, rota, pluk, jednotka,... | |
|
|
Propouštění lidí obviněných z válečných zločinů bylo z velké části účelové. Kdyby nechali ve vězení všechny, kdo tam zůstat měly, bylo by Německo citelně vylidněno na dost dlouhou dobu a návrat k mírovému životu by byl naprosto nemožný. Podobně jednali jak Západní spojenci, tak Sověti. | |
|
|
xfish5 napsal v č. 1704: jenže, všichni lidé v té vesnici někoho zadržovali? Zadržovali v ní vůbec někoho? "Ano, přesně tak, a rozkaz vydal Otto dickmann, protože v té vesnici měli partyzáni zadržovat jeho kmaráda Helmuta Kampfeho." |
|
|
|
xfish5 napsal v č. 1711: A ty víš o jakémkoliv protestu či váhání? "Ty jsi tam byl, že sis tak jistý, že ho ochotně splnili?" |
|
|
|
xfish5 napsal v č. 1708: Jistě, tomu se říká nedostatek důkazů. Takže když neprokážeme kdo konkrétně koho zastřelil, tak se tam asi ti lidi postříleli a upálili sami, že "A pokud vím, většina vojáků SS, zadržena Američany byla pro prošetření, jestli nespáchali nějaký zločin propuštěna domů." |
|
|
|
Ty jsi tam byl, že sis tak jistý, že ho ochotně splnili? | |
|
|
pro některé - tady je to třeba popsáno: neviditelnypes.cz/hyena2002/clanky/2004/06/3... |
|
|
|
ty asi nevíš jaký je prolém když voják neposlechne nadřízeného !!! | |
|
|
A pokud vím, většina vojáků SS, zadržena Američany byla pro prošetření, jestli nespáchali nějaký zločin propuštěna domů. | |
|
|
DG (1697): bohužel to je důsledek toho o čem jsem psal. Vlna glorifikace hrdinů z SS po roce 1990 (stačí si zajít do knihkupectví). XFish je dokonalým produktem této vlny - narozen asi 1990. | |
|
|
xfish5 napsal v č. 1704: A mění to něco na tom, že důstojník SS vydal rozkaz, kteří jeho vojáci velice ochotně splnili? "Ano, přesně tak, a rozkaz vydal Otto dickmann, protože v té vesnici měli partyzáni zadržovat jeho kmaráda Helmuta Kampfeho." |
|
|
|
mbbb napsal v č. 1699: Vydavatelství specializující se na literaturu typu SS:Peklo na východní frontě, SS:Peklo na západní frontě, SS:Peklo v xfišovo palici atd. "přiznám se, že teď nevím, co, nebo kdo je to Svojtka" |
|
|
|
Ano, přesně tak, a rozkaz vydal Otto dickmann, protože v té vesnici měli partyzáni zadržovat jeho kmaráda Helmuta Kampfeho. | |
|
|
Jako autor tématu bych měl být možná rád, že mi zde přibívá příspěvků, ale, chlapci, snažte se alespoň udržet nějakou úroveň. S většinou toho, co tu píšete by jste si vystačili daleko lépe v Tlachání. Nemohu vám to mazat či vás vyhazovat, proto na vás jen apeluji. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Východní fronta