Východní fronta

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
841-860 z 2644
<< 40 41 42 43 44 45 46 >>
Po
Lavockin 29.11.2005 18:03 - č. 2032
Lavockin moc dík
Dzin 28.11.2005 23:32 - č. 2031
Dzin Sever - Wilhelm von Leeb
Střed - Fedor von Bock
Jih - Gerd von Rundstedt
Lavockin 28.11.2005 17:38 - č. 2030
Lavockin Zdar,chtěl bych jenom vědět velitele skupin armád Sever,Střed a Jih na začátku tažení proti SSSR.díky
Dzin 11.11.2005 13:28 - č. 2018
Dzin Tak to jsme na tom stejně. Mě při čtení zase vře krev v žilách. Podobně jako když sleduji třeba Dny zrady, Osvobození Prahy, Neporažení apod.
Ale zase to už nějak ustojím, protože to beru, že jsem morální vítěz, jelikož já vím, že oni lžou jako když tisknou. Bohužel, pak si vzpomenu, kolik lidí to neví nebo nechce vědět...
Gryzlov 11.11.2005 07:27 - č. 2017
Gryzlov Hm Dzine, když mě se právě z těch slov jako "projev buržuazního pravicového šovinismu" zvedá žaludek natolik, že bych to asi neustál a z knížky bych udělal jen sbírku fotografií ...
Dzin 10.11.2005 21:10 - č. 2016
Dzin Gryzlov: (2011) Má to cenu číst. Tak hezky popsané podvratné akce KSČ na našem odboji, jako zde, nejsou prakticky nikde jinde. Některé věci jsou sice pravdivé, ale v rámci toho nechutného balastu se ztrácejí. A je to škoda, protože člověk si potom myslí, že je nesmysl vše, ale přitom třeba špatná finanční a proviantní situace u našeho západního vojska z počátku či mnohdy napjaté vztahy mezi jeho účastníky (v knize "roztomile" vydávány za projev buržuazního pravicového šovinismu) opravdu byly.
Sgt.Tomas 10.11.2005 16:17 - č. 2015
Sgt.Tomas
Mocny_Fanda napsal v č. 2014:
"žijeme ve velkoněmecké říši a mluvíme německy"
a dycky pri potkani bysme na sebe heilovaly
Mocny_Fanda 10.11.2005 15:56 - č. 2014
Mocny_Fanda bylo by to pade na pade...
obě velmoci (německo a SSSR) usilovali o post nejmocnější země evropy. Pokud by němci ovládli SSSr nebo naopak, je docela možné že by tato velmoc předběhla v průmyslové oblasti USA, a o to oboum zemím šlo.
Kdyby vyhrála jedna nebo druhá a západní země by do toho nezasáhli, tak dnes žijeme ve velkoněmecké říši a mluvíme německy, nebo ve svazu sovětských republik a mluvíme rusky
Sgt.Tomas 10.11.2005 15:17 - č. 2013
Sgt.Tomas
Panzershrek napsal v č. 2012:
"Co myslíte, mohli němci porazit rusy??? "
kdyz se ptas tak yo mohlo se stat cokoliv kazdopadne sme rusum vdecni ze se to nestalo protoze newim co by s nama tedka bylo
Panzershrek 10.11.2005 14:49 - č. 2012
Panzershrek Co myslíte, mohli němci porazit rusy???
Gryzlov 10.11.2005 14:45 - č. 2011
Gryzlov
Dzin napsala v č. 2010:
"Moc hezky do toho potom zapadá kniha "Na západní frontě" ze 60tých let"
Jo, tak myslím, že tuhle mám taky doma. Má to cenu vůbec číst? Ještě jsem to radši nezkoušel, ale jsou tam docela pěkné fotky ... když už nic jiného
Dzin 10.11.2005 13:46 - č. 2010
Dzin Já jsem si zase tuhle řikal, že podle této statistiky to vypadá spíše tak, že "komunistickým" by se dal označit více odboj na Západě.
Moc hezky do toho potom zapadá kniha "Na západní frontě" ze 60tých let, která je přesně takhle koncipovaná. KSČ je zde věnováno tolik místa, že opravdu nabydeme názoru, že hrála v západním odboji rozhodující roli.
guano 10.11.2005 12:59 - č. 2009
guano Treba takovy Otakar Jaros mohl komunisty k snidani syrovy....
Dzin 9.11.2005 21:28 - č. 2008
Dzin Langos: Tak už to víš. Ono se třeba o jejich perzekuci obecně neví. Komunisté sami ji z pochopitelných důvodů neuváděli a po listopadu bylo toto zatlačeno do pozadí informacemi o perzekucích lidí ze Západního odboje.
Ne že nemuseli nutně být, oni dokonce v drtivé většině nebyli. Dojem komunističnosti byl vytvořen tím, že většina osvětových důstojníků byla právě komunisti.
Pokud by jsme to měli vzít podle statistik KSČ, tak v září 44 působí u armádního sboru:
1. brigády - 220 komunistů
2. brigáda - 63 komunistů
3. brigáda - 62 komunistů
tanková brigáda - 24 komunistů
spojové jednotky - 42 komunistů
letci - 1 komunista
náhradní pluk - 14 komunistů
Celkem - 426 komunistů. Celkový početní stav sboru je asi 16 000 lidí.

Pro srovnání v roce 45 bylo u tankové brigády v Británii celkem 239 komunistů z asi 4500 vojáků.
Mocny_Fanda 9.11.2005 18:40 - č. 2007
Mocny_Fanda www.notesofasniper.com/1942.htm
www.notesofasniper.com/portrait.htm

schválně jestli poznáte o koho se jedná....
ve filmu vypadal trochu jinak
Langos 9.11.2005 15:47 - č. 2006
Langos
Dzin napsala v č. 2004:
"Langos: A co jsi nevěděl, to že lidi nevědí, že naši vojáci východního odboje nebyli všichni komunisti a nebojovali za jejich ideologii, nebo že byli po Vítězném únoru také perzekuováni? Nebo že přestal být zájem o východní frontu či že se tu začala vydávat dílka pochybné hodnoty? "
Nevěděl jsem všechno z tohohle, akorát vim, že vojáci, co bojovali na východě, nemuseli být nutně komouši.
Gryzlov 9.11.2005 07:21 - č. 2005
Gryzlov Omlouvám se, že vám skáču do řeči, ale neměl by někdo informace o způsobu obrany německého a sovětského pěšího pluku?
Konkrétně by mě zajímal způsob vytvoření linie zákopů, postavení protitankových děl, postavení plukovních děl, minometů a kulometů. Také počty těchto palebných prostředků na úrovni pluku.
Zajímá mě způsob vedení útoku a způsob vedení obrany.
Dzin 8.11.2005 22:58 - č. 2004
Dzin Langos: A co jsi nevěděl, to že lidi nevědí, že naši vojáci východního odboje nebyli všichni komunisti a nebojovali za jejich ideologii, nebo že byli po Vítězném únoru také perzekuováni?
Nebo že přestal být zájem o východní frontu či že se tu začala vydávat dílka pochybné hodnoty?
Langos 8.11.2005 19:41 - č. 2003
Langos
Dzin napsala v č. 2002:
"Chyby se prostě opakují. Místo, aby jsme po 89 začali takříkajíc s čistým stolem a na trhu se objevili nové publikace bez onoho studenoválečnického balastu, tak se zde začali vydávat všechna tato dílka. Podobně i přestal být zájem o východní frontu a huráá stylem se přešlo na tu západní. Bohužel to třeba odnesl náš Východní odboj, kdy dostal nálepku komunistický a tedy špatný. Chudáci naši vojáci k tomu tak přišli jako slepý k houslím. Dost lidí se třeba diví, když se dozvědí, kolik našich vojáků bojujících na Východě bylo po válce komunisty popraveno, vězněno či jinak perzekuováno. O těch Západních to vědí, ale ani ve snu je nenapadne, že to též potkalo i ty východní, protože podle nich to přeci byli komunisti..."
Fakt? Tak to jsem nevěděl. To já se spíš zajímám o japonskou část války.
Dzin 8.11.2005 17:32 - č. 2002
Dzin Chyby se prostě opakují. Místo, aby jsme po 89 začali takříkajíc s čistým stolem a na trhu se objevili nové publikace bez onoho studenoválečnického balastu, tak se zde začali vydávat všechna tato dílka.
Podobně i přestal být zájem o východní frontu a huráá stylem se přešlo na tu západní. Bohužel to třeba odnesl náš Východní odboj, kdy dostal nálepku komunistický a tedy špatný. Chudáci naši vojáci k tomu tak přišli jako slepý k houslím. Dost lidí se třeba diví, když se dozvědí, kolik našich vojáků bojujících na Východě bylo po válce komunisty popraveno, vězněno či jinak perzekuováno. O těch Západních to vědí, ale ani ve snu je nenapadne, že to též potkalo i ty východní, protože podle nich to přeci byli komunisti...
841-860 z 2644
<< 40 41 42 43 44 45 46 >>
Po