Východní fronta
|
|
---|---|
a víte že Stalin měl syna Jakova a nechal ho umřít pro to, že nechtěl ho vyměnit za německého generála a za to že se nechal taky zajmout, protože v SSSR byl zajatý voják to stejný jako dezertér nebo zrádce. | |
|
|
2049 Dzin: chápu, ale on rozhodl obsadit Ukrajinu kvůli nerostnému bohatství. | |
|
|
Operace Frühlingserwachen byla zahájena 6.března 1945. Německé jednotky: Heeresgruppe Süd 6.Armee - III.Pz.Korps (1., 3., 6.PzD, 356.ID) 6.Pz.Armee: - I.SS-PzK (1., 12.SS-PzD, 23.PzD) - II.SS-PzK (2., 9.SS-PzD, 44.GrD) - I.KavK (3., 4.KavD, 25.maďarská pěší divize) 2.Pz.Armee: - LXVIII.AK (16.SS-PzGrD, 71.ID) - XXII.GK (118.JägD, 1.VGD) HG Südost: - LXXXXI.AK (104.JägD, 297.ID, 11.LFD) Sovětské jednotky: 3.Ukrajinský front 4.gardová armáda (20., 21., 22.gardový střelecký sbor) 26.armáda (30., 135., 104.střelecký sbor) 27.armáda (33., 35., 37.gardový střelecký sbor) 57.armáda (6.tankový sbor, 64.střelecký sbor) 1.gardový mechanizovaný sbor 18.tankový sbor 5.gardový jezdecký sbor 1.bulharská armáda (3., 4.sbor) |
|
|
|
Dzin:počty, jednotky, kdy a kde a kdo šel na koho | |
|
|
bubu: Tak už jsem si našel základní info, takže co by tě na tom zajímalo? | |
|
|
Nebylo Frühlingserwachen Maďarsko v březnu 1945? | |
|
|
Ondraha: (2046) Protože se jednoduše na Ukrajinu vykašlat nemohl. Tím by se ignorovalo reálné dění na frontě a pokud je mi známo, tak právě za tohle je Hitler nejčastěji kritizován. bubu: (2047) Přiznám se, že jsi mě zaskočil, nemohu si po tím nic vybavit a prohledávat knihy se mi nechce. Nahoď. |
|
|
|
ad 2045: většinou odpovídám na to, na co se někdo ptá.
Ondraha napsal v č. 2038: "myslím celkovou rozmanitost, která se seskupila na polských hranicích v roce 1941, pro útok na Sovětský svaz. Celkkový počet armád Sever, Střed a Jih" |
|
|
|
mě by zase zajímala operace Probuzení jara | |
|
|
A tak by mě zajímalo, proč se nevykašlal na Ukrajinu a radši nespěchal do Moskvy. Z armádních skupin Střed odebral vojáky a namířil je na Kyjev, tak to asi Hitler zachránil Moskvu, ale Kyjev asi ne. | |
|
|
to Glynved: Zapomněl jsi na severu na Finskou armádu | |
|
|
Chtělo by to tu ovšem rozjet více. Neřikej te, že tu nikdo nechcete napsat nebo sdělit něco zajímavého či se na něco zeptat? | |
|
|
www.fronta.cz/pomer-tankovych-sil-na-vychodn... | |
|
|
HG "Nord" - 16., 18.Armee, 4.Panzer Gruppe HG "Mitte" - 2., 4., 9.Armee, 2., 3.Panzer Gruppe HG "Sud" - 6., 11., 17.Armee, 1.Panzer Gruppe, 3., 4.(rumunská) armáda |
|
|
|
myslím celkovou rozmanitost, která se seskupila na polských hranicích v roce 1941, pro útok na Sovětský svaz. Celkkový počet armád Sever, Střed a Jih | |
|
|
Ondraha: (2036) Pokud ještě upřesníš jaké armády máš na mysli, tak by to bylo lepší. | |
|
|
Mám dotaz těch armád bylo devět, že jo? 22.června 1941 operace Barbarossa | |
|
|
Nerad bych kecal, ale mám dojem, že školy byl zavřeny v době bojů, tj. od vypuknutí povstání do přechodu fronty, tj. září '44 až únor-duben '45 (ale VŠ v celé ČSR začínaly vyučovat až v ZS 45) |
|
|
|
bubu napsal v č. 2033: proč by měly?? Nebyl přeci žádný důvod. "Byly na Slovensku zavřeny střední a vysoké školy?? " |
|
|
|
mám takový dotaz:Byly na Slovensku zavřeny střední a vysoké školy?? popř. od kdy do kdy a jaká a na konci války za povstání |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Východní fronta