Výstroj a výzbroj 2.sv.v.
|
|
---|---|
Dobry den,našel jsem šest ID známek na poli asi 3m od sebe bez vyrytí popisu ale proč bez? | |
|
|
Tak další Bardotka se objevila na jiném místě výstavby a rekonstrukce části městského okruhu Brno - tunely Dobrovského, dva krátké úseky vedle sebe na převedení dopravy obousměrně přes ulici Skácelova | |
|
|
je to pan Frost: www.muzeum.hradecko.com/uvod.htm |
|
|
|
Mohl by mi někdo znalý prozradit, kdo je tento pán a jaká všechna vyznamenání má na své hrudi? Foto pořízeno na odhalení památníku operace Anthropoid. Díky Přiložené soubory jsou přístupné po přihlášení
|
|
|
|
Tome, víš o BB nedaleko podzemní továrny Rabštejn směrem na Č. Kamenici? | |
|
|
Hm, tak abych si přisadil
|
|
|
|
Ne, tady špendlík v mapě není | |
|
|
Tom: Měl bych pro tebe jednu Bardotku - ale nevím jestli o ni už třeba víš. Cestou z Nových Zámků na Debrné je při vjezdu do Debrného (kousek nad Kalenským potokem) na levé straně Bailey Bridge přes Labe, co jsem stačil zahlédnout při projíždění, tak i s původní dřevěnou mostovkou. | |
|
|
Dobrý večer ještě bych se vrátil k tomu jídelnímu příboru , já jsem na jedné vidličce viděl i zkratku W.S.M. nevíte někdo co znamená. Předem děkuji za odpověd. | |
|
|
Zdravím,našel jsem "brašnu" na náboje a zajímalo by mě co znamenají čísla vyražená zevnitř na víčku pravé kapsy( St./Pi.59 I ) diky Přiložené soubory jsou přístupné po přihlášení
|
|
|
|
gamsenberg napsal v č. 1042:
"zkratka M.D.A Sch.d.a."
gamsenberg napsal v č. 1042: Ta svastika v ozubeném kole by odpovídala symbolu Deutsche Arbeitsfront /Německá pracovní fronta - nacistická (pseudo)odborová organisace/, pravděpodobně půjde o příbor používaný nějak v rámci této organisace. Nevím ale jestli jejími úředníky, nebo nějak obecně. DAF totiž organisovala mj. závodní stravování, takže je možné, že jde o nějaký "standardní příbor" pro závodní jídelny."pod svastikou na jídelním příboru" Ale nepovažoval bych se za odborníka na německé předměty denního užití ani jejich označení. Přesto doufám, že alespoň tímhle trochu pomůžu. Edit.: Krátkým Googlováním (TM) jsem narazil na vysvětlení že má jít o zkratku MODELL DES AMTES/SCHÖNHEIT DER ARBEIT. Amt für Schönheit der Arbeit byla složka DAF, která působila na poli zlepšování podmínek na pracovišti (doslova by to bylo nějak jako "Úřad pro krásu práce"). Takže nejspíš jde o označení typu příboru touto organisací nějak "úředně schváleného". Ale nemohu se za výše uvedené údaje zaručit. |
|
|
|
Zdravím, nevíte někdo co znamenala zkratka M.D.A Sch.d.a. Nachází se pod svastikou na jídelním příboru. Děkuji Přiložené soubory jsou přístupné po přihlášení
|
|
|
|
Nemá někdo kontakt na uživatele Marka? Kdysi sem dal fotogalerii repliky panzerschrecku www.fronta.cz/fotogalerie/marek-replika-panz... a potřeboval bych info jakou trubku na to tehdy použili... | |
|
|
Druhá zleva je stuha od Kriegsverdienstkreuz mit Schwertern, ten štítek, to jsou ty meče, ale netuším jestli první nebo druhé třídy. Spíš druhé. Ten major musel být asi pěkné zvíře... edit: Bude to na 90% ta druhá třída. |
|
|
|
Měl bych dotaz Chci se zeptat, jaké vyznamenání symbolizuje stužka která je druhá z leva (je přes ní kovový štítek) www.stahladler.com/stahltest/Gallery/Florian... Předem děkuju |
|
|
|
Dobry den,chtel bych se zeptat jake rozmery by mela mit nemecka ID znamka,dekuji. | |
|
|
dave166 napsal v č. 1036: asi jina valka "na ktere strane nemecke helmy mely byt znaky XX a na ktere hakovy kriz" |
|
|
|
dave166 napsal v č. 1024: V nějakým comixx? "na ktere strane nemecke helmy mely byt znaky XX a na ktere hakovy kriz,podle dobovych plakatu jsem to videl na obou stranach" |
|
|
|
What yis up tae lads? Trainspottin, eh? | |
|
|
Aha, tyhle magory vídám pravidelně, tříletá dcera vláčky miluje. Když jsem to tak četl na wiki, tak jsem se docela poznával - akorát, že zrovna nefotím mašinky |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Výzbroj a vybavení
- > Výstroj a výzbroj 2.sv.v.