Výstroj a výzbroj 2.sv.v.
|
|
---|---|
Takový most se dá také použít, kolejiště ten oblouk nenese (jako u klasického oblouku nahoře), ale vlastně podpírá. Má to jednu výhodu - profil vagónů není nahoře ničím omezen a kontrukce mostu tak může být teoreticky užší. | |
|
|
Áha, díky. A můžu ještě jeden dotaz - setkal ses někdy s takovýmhle (železničním) mostem? Protože mi přišlo divné, že oblouk je vespod a nikde jsem žádný podobný nevygůglil. Bohužel fotku nemám, protože dotyčná vitrína byla pod přímým dohledem vrátného Bylo nám to s děckama divné, že na dobových fotkách (cca kolem let 1941-1943) je most takový a v řece onaký. Přiložené soubory jsou přístupné po přihlášení
|
|
|
|
Tohle není BB zcela určitě. Dokonce bych řekl, že to není vůbec žádná ženijní stavebnice, ale civilní konstrukce postavená na míru. | |
|
|
Tom: můžu mít prosím dotaz: je tohle BB nebo není? Původní most přes Neretvu totiž byl za války zničen (partyzáni přešli řeku přes improvizovanou lávku, kterou za sebou bez problémů vyhodili do vzduchu) a tenhle by měl být rekonstrukcí kvůli natáčení filmu Bitva na Neretvě z roku 1969. Podle fotek v muzeu (fotit se tam bohužel nesmělo, takže mám jen několik obecných záběrů) to vypadalo, že předchozí most byl ve spodní části do oblouku, tak předpokládám, že současný stav bude nějaká (po)válečná skládačka? Díky moc! Přiložené soubory jsou přístupné po přihlášení
|
|
|
|
auto.aktualne.centrum.cz/clanek.phtml?id=708185 | |
|
|
Zdravím, klasický Panzergrenadier Bataillon ve své výzbroji SdKfz 251/7 neměl. V rámci pluku (Panzergrenadier Regiment) však u tankových divizí (Panzerdivision) existovala tanková granátnická ženijní rota typu B (Panzergrenadier Pionier Kompanie Ausf. B). Skládala se ze dvou motorizovaných, jedné obrněné a jedné plamenometné čety. Obrněná četa (3. Zug (gp)) měla mít podle tabulek ve své výzbroji 6x SdKfz 251/7, 1x SdKfz 251/17 a 1x SdKfz 2. Tyto stroje pak byly u tankových divizích samozřejmě ve výzbroji ženijní roty (obrněné) (Pionier Kompanie (gp)) tankového ženijního praporu (Panzer Pionier Bataillon). Každá ze tří čet roty měla ve výzbroji 6x SdKfz 251/7, celkem tedy 18x SdKfz 251/7. V rámci roty pak byl ještě u velitelství 1x SdKfz 251/3, u kulometného družstva 1x SdKfz 251/1 a u minometného družstva 2x SdKfz 251/2. |
|
|
|
Pěkný den, chtěl bych se vás zeptat, jestli jste se už setkali s tím, že by klasická jednotka, mluvím zde o praporu, pancéřových granátníků byla kompletně vyzbrojejna sdkfz 251/7, pro upřesnění dodám, že se jedná o ženijní typ haklu. Dík za odpověď. |
|
|
|
Ero napsal v č. 1109: No teď to je na 33000, což je docela reálná a přijatelná cena, teda pro sběratele, ale já osobně bych si tohle taky nekoupil "Jen tak pro zajímavost - utor už to neudává za 129 000,--, ale začal někde na 1000,--. už teď je za to někdo ochotnej nabídnout přes 30 000,-- což bych v životě nedal! " |
|
|
|
Jen tak pro zajímavost - utor už to neudává za 129 000,--, ale začal někde na 1000,--. už teď je za to někdo ochotnej nabídnout přes 30 000,-- což bych v životě nedal! aukro.cz/item1424797912_ss_dienstdolch_1936.html |
|
|
|
sosák napsal v č. 1107: to je jasne ale jen sem to tu dal protoze se mi libi to zpracovani... "Pochybuju že to za tyhle prachy někdo koupí" |
|
|
|
Pochybuju že to za tyhle prachy někdo koupí | |
|
|
Ero napsal v č. 1105: ale to právě nevíme jestli je to kopie.. "Souhlasím, ale je nadmíru sprostý ji prodávat za 129 000,-- " |
|
|
|
historik1 napsal v č. 1104: Souhlasím, ale je nadmíru sprostý ji prodávat za 129 000,-- " kdyby to byla kopie je udelana velice solidne.." |
|
|
|
Ero napsal v č. 1103: i kdyby to byla kopie je udelana velice solidne.. "už vidím na některých forech ty hádky o originalitě! a ta cena mě teda moc nevzrušuje " |
|
|
|
historik1 napsal v č. 1102: už vidím na některých forech ty hádky o originalitě! a ta cena mě teda moc nevzrušuje "aukro.cz/item1412607558_ss_dienstdolc h_1936.html nádhera...když si vemete že to leželo někde přes 60 let a v jakem to je stavu..." |
|
|
|
aukro.cz/item1412607558_ss_dienstdolch_1936.html nádhera...když si vemete že to leželo někde přes 60 let a v jakem to je stavu... | |
|
|
No tak ale museli mít nějaký gebíry. | |
|
|
dead man napsal v č. 1099: Podle toho, jestli šli do útoku, drželi pozice (na Riviéře), nebo takticky zkracovali frontu. "A kolik tak fasovali?" |
|
|
|
A kolik tak fasovali? | |
|
|
forum.axishistory.com/viewtopic.php?f=40&... www.forum-der-wehrmacht.de/thread.php?postid... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Výzbroj a vybavení
- > Výstroj a výzbroj 2.sv.v.