Výstroj a výzbroj 2.sv.v.
|
|
---|---|
curahee napsal v č. 565: Tiež si myslím. "Dobrá finta. " |
|
|
|
brano napsal v č. 563: Dobrá finta. "Ak chcete vidieť fotá,tak sa musíte registrovať" |
|
|
|
pls... mam dotaz... potreboval bych odkaz na informace o protipechotnich minach... hledam jednu a nevim co je to zac... ma tvar valce o prumeru 120mm vyska 200mm rozbuska ma na konci trojosten hlavni a pod nim dva vedlejsi mensi... ty sviraji uhel asi 80°...a taky maji ty "antenky" :o)) diky pls kdyz tak na mail mailto:[email protected] diky moc |
|
|
|
Luftfaust : forum.valka.cz/ftopic12543.html&highligh... Ak chcete vidieť fotá,tak sa musíte registrovať. |
|
|
|
ragaz napsal v č. 560: Fliegerfaust. "Pak tam bylo foto Stingeru + GI Joe a u toho nápis Luftfaust " |
|
|
|
Luftfaust: Len by som dodal že na 500m mali granáty rozptyl cca 60 m...teda proti lietadlám mohla účinne pôsobiť jedine pri masovom nasadení... Hmotnosť systému bola 6,5 kg, dĺžka 1500mm. Na konci vojny sa našlo u skúšobných jednotiek cca 80 ks... www.lexikon-der-wehrmacht.de/Bilder/Flugabwe... Okrem tejto "ručnej protilietadlovej zbrane" bola vo vývoji aj Fliegerfaust, ktorá vychádzala z Luftfaust. Používala 6 rakiet kalibru 30mm (z granátu do kanónu MK 108). |
|
|
|
Luftfaust - viděl jsem foto (Vojenské rakety?) a vypadalo to jako Gatling. Pak tam bylo foto Stingeru + GI Joe a u toho nápis Luftfaust | |
|
|
Zostrel nemám potvrdený. Koncom apríla 1945 sa zbraň v počte 80 ks nachádzala ešte len vo vojskových skúškach. | |
|
|
Luftfaust - ručný salvový raketomet, 9 hlavní, kaliber 20 mm, dĺžka 1,25 m. Odpaľovanie indukčným generátorom v salvách 5 ks a 4 ks rakiet s oneskorením 0,1 s. Hlavice rakiet pochádzali z trieštivotrhavej strely kalibru 20 mm so stopovkou, zapaľovač AZ 50. Spodná časť strely bola spojená so spaľovacou komorou. Spaľovacia komora obsahovala 41 g bezdymného dg-prachu. Raketa bola stabilizovaná rotáciou - v dne spaľovacej komory bola 1 centrálna a 4 šikmé trysky. Celková dĺžka rakety 226 mm, celková hmotnosť 0,22 kg. Rýchlosť rakety 250 m/s, maximálny dostup 500 m. | |
|
|
nacizmus.mysteria.cz je už zrejme zrušená. 20krát mi ju nenetiahlo. Asi je vážne v keli. | |
|
|
Nemáte niekto informácie o používaní máskáčov s maskovacím vzorom zbraní SS (dub) v súčasnej ruskej armáde? Mám jednu fotografiu z Beslanu, na ktorej majú dvaja príslušníci ruského komanda maskáče v "jesennom dube"! Ak by mal niekto záuem, tak ju môžem poslať. | |
|
|
DuGalle: Taky se může jednat o detailisty a ti tym prostě ty dva blesky musí mít. Stejně jako já bych musel mít na sovětské uniformě minimálně 3 Zlaté hvězdy Hrdiny SSSR. Třeba kamrád takhle kopal za Wehrmacht a uniformu musel mít co nejvěrhodnější, dokonce třeba i u knoflíků. |
|
|
|
No,oni pro tu bitvu jsou zásadní,při rekonstrukci boje v Hradci Králové,tam převážně SS byly. | |
|
|
curahee napsal v č. 549: Tady se jedná o film, ne o běhání po lese. Krom toho myslíš že ty blesky jsou pro ten film to nejdůležitější? "Hmm,ale jak by jsi ztvárnil např.Bitvu o Arnhem?" |
|
|
|
Hmm,ale jak by jsi ztvárnil např.Bitvu o Arnhem? | |
|
|
BRUNNER napsal v č. 547: Jistě, ale k tomu nepotřebuje dva blesky, stačí dvě íčka... "Niekdo musí robiť počas tých bojových ukážok aj tých zlých DuGalle" |
|
|
|
curahee napsal v č. 545: Názor příslušníků různých KVH, kteří zásadně pobíhají pouze v uniformě SS, mě nesmírně zajímá (tomu jednomu co ho znám téměř osobně se omlouvám)... "Co na to asi řeknou někteří příslušníci různých KVH?!" |
|
|
|
DG ad.(542):Co na to asi řeknou někteří příslušníci různých KVH?! | |
|
|
Vydařená je co?V jedné firmě v Brně je šijí,komplet polní tě vyjde cca. na 15 tisíc Kč! | |
|
|
CURAHEE:Může být i kopie,ale vydařená. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Výzbroj a vybavení
- > Výstroj a výzbroj 2.sv.v.