Výstroj a výzbroj 2.sv.v.
|
|
---|---|
Tenhle BB skutečně neznám. Ale je pěknej, udržovanej a na docela velkém rozpětí. Delší je u nás snad jen v Hradci Králové. Kdyby jsi na to přišel, kde tohle stojí, dej mi prosím vědět. Děkuju předem za fotky ze SR. | |
|
|
Tom: Vďaka. Mňa to len tak zaujalo, keď som včera znovu pozeral ten film. Už som ho párkrát videl, ale doteraz som si to nevšimol. Inak mám 4 fotky toho mostu, ktorý som spomínal v jednom z tých komentárov. Pošlem ich ale najskôr až cca o 2 týždne, pretože som ich zabudol u svojej lepšej polovičky (je z iného mesta). |
|
|
|
Odkaz pre Toma: Mrkni sa prosím Ťa sem na komentáre 17. a 18.: www.fronta.cz/index.php?clanek=117 |
|
|
|
Měl bych jeden dotaz (asi na Mila..?). Potřeboval bych identifikovat, co znamenají "227,5kg-Halbsprengbomben" a "227,5kg Bomben mittlerer Sprengkraft". Mám teorii že v prvním případě by se mělo jednat o 500 lb SAP a ve druhém o 500 lb MC pumu... Je to tak či naopak? Popř. o kterou z výše jmenovanbých jde, nazvu-li ji "Unverzögerte Hochexplosive Bombe"? Jde o německé zdroje, kde je vše uvedeno v SI a německy , kdežto já to potřebuji v původních názvech... A ještě něco, "zeitvertägerte Bombe" je puma se zpožděnou iniciací? Díky |
|
|
|
Prosím o pomoc při identifikaci této sumky: militaryinzert.wz.cz/sumka/sumka.htm Je to sumka na tři zásobníky do stenguna. Materiál a styl je anglický, ale upevnění je divné. Razítko jsem nenašel. Ještě jsem tuto sumku neviděl, až nyní. Díky |
|
|
|
Dzin napsala v č. 503: K diskusii o Goodwoode sa rád pridám. "Jesli máš zájem, navrhuji debatu o "Goodwood" přesunout do "Západní fronta"." |
|
|
|
www.avault.com/featured/hidden/mp40.asp www.jodavidsmeyer.com/combat/military/weapon...¨ Tyhle mi přijdou kvalitnější |
|
|
|
To je pravda, je tam toho málo | |
|
|
xfish: Souhlasím s Markem a Liptonem. Ten web nema příliš velkou kvalitu a tak to za to přeložení těch zahraničních stránek stojí !! | |
|
|
xfish5 : Tak si ji porovnej obsahově s těmi zahraničními a uvidíš. Ten web co jsi napsal, mi to vyhodilo taky, ale právě pro obsah informací v tom odkazu jsem Ti ho neuváděl. Ju. | |
|
|
xfish5 napsal v č. 508: Na túto stránku by som sa príliš nespoliehal. "nacismus.mysteria.cz/soldat/samopal_m p40.php Našel " |
|
|
|
nacismus.mysteria.cz/soldat/samopal_mp40.php Našel | |
|
|
Čéče, co bys nechtěl. | |
|
|
Může , ale nic českého by nebylo? | |
|
|
xfish5 : wilk.wpk.p.lodz.pl/~whatfor/mp40.htm world.guns.ru/smg/smg33-e.htm Může být ? |
|
|
|
Nemáte někdo fotky nebo popis samopalu Mp40? | |
|
|
karaya1: (498) To je sice hezké, ale stále chybí ono, jak moc se akc letectva podepsaly na operaci "Goodwood"? Tohle vše, co jsi popsal proběhlo, ale nezabránilo to tomu, aby defakto britská 2. armáda na německé obraně vykrvácela. Jesli máš zájem, navrhuji debatu o "Goodwood" přesunout do "Západní fronta". | |
|
|
karaya1: Jidtě ne, ale jen ti píši, že i napadání přesunů má své omezení. Či-li, abych to shrnul,(jestli mohu?), shodneme se na tom, že není od věci, aby letectvo podnikalo i přímou podporu pozemního vojska a ne jenom napadalo týl nepřítele. Přeci jen jsme se dostali dost daleko od původního tématu, jestli je lepší mít na přímou podporu specializované letadlo, nebo stačí jen upravená stihačka (bombardér atd.) | |
|
|
pbradler: Není. Pokud je ústup přímo v boji, potom je to o přímé podpoře. Pokud je postup více v zázemí, poté je to o napadení týlu... | |
|
|
Dzin: Návíc se můžeš přesunovat v době, kdy je možnost tvého napadení letectvem silně omezena (noc, počasí) a co pak
Aha, takže všechno se přesunuje v noci přes pole, louky a lesy, že... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Výzbroj a vybavení
- > Výstroj a výzbroj 2.sv.v.