Výstroj a výzbroj 2.sv.v.
|
|
---|---|
Algernon napsal v č. 617: "se obrať na sebe, je tvůj" Já sem negramota, to ráno dělá divy, měl sem na mysli 612!? |
|
|
|
Algernon napsal v č. 615: Tak jsem to opravil BEZCHYBNÝ ALGERNONE! A V 611 to vyznělo jako, kdyby to tvrzení bylo špatné. "Když jsi byl už u toho opravování, tak jsi mohl opravit i to „farncouzský“. " |
|
|
|
Algernon napsal v č. 612: Ano francouzský M24 byl vyřazen díky tomu , že mohl být zaměněn s německým 7,92x57mmJS. M24 nahradil M29 7,5x54. Nebo se snad mýlím? "Myslíš jako že M24 tedy byl původní náboj s delší nábojnicí, 7,5×58?" |
|
|
|
610: Promin náboj 7.5x54mm je náboj M24/29 | |
|
|
Algernon napsal v č. 604: Já myslel se spojitosti s chorvatskem Navíc se francouzský m24 7.5mm nevyrábí.... " Co fr. původu 7,5×54 mm" |
|
|
|
Algernon, Worchester: Díky za tip. To Carcano vyzerá nádejne. Škoda len, že ústie nábojnice je trochu zdeformované a natrhnuté takže sa to nedá lepšie zmerať.
Algernon napsal v č. 607: Použitie odhadujem na obdobie 1991-1995 ale kedže sa bojovalo a cvičilo so všetkým čo bolo po ruke, nevylučujem (práve naopak ich považujem za pravdepodobnejšie) staršie kusy. "Možná by se našly i další… Myslíš že je z WW2, a nebo spíš „současný“, řekněme 10-20 let starý?" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 604: Rozmerovo je to asi bližšie, "regionálne" je na tom lepšie zase "Talian". Nemáš náhodou aj priemer dna nábojnice? "Co fr. původu 7,5×54 mm" |
|
|
|
pbradler: Bohužel jsem tam (v encyklopedii nábojů) nenašel žádný náboj podobné velokosti ,ale makaroni použíali podobný náboj v 2sv (standartní kulometný/puškový) 6,5x52mm Carcano, nemohl by to být on? | |
|
|
Brano:
"... celá nábojnica dosť skorodovaná ..."
Bohužiaľ nie. |
|
|
|
pbradler napsal v č. 600: Nejaký vyrazený kód výrobcu by sa tam nenašiel ? "Odmeral som to pravítkom (bohužial hrdlo je trochu deformované a celá nábojnica dosť skorodovaná). Pridávam ešte jeden rozmer. Priemer dna nábojnice je 12mm." |
|
|
|
Worchester napsal v č. 599: Odmeral som to pravítkom (bohužial hrdlo je trochu deformované a celá nábojnica dosť skorodovaná). Pridávam ešte jeden rozmer. Priemer dna nábojnice je 12mm. "To jsi jen tak od oka odhadl nebo to je nějak tak naměřeno" |
|
|
|
pbradler napsal v č. 598: To jsi jen tak od oka odhadl nebo to je nějak tak naměřeno, kámoš má knihu o munici do pušek-je tam asi 1000 různých nábojů, podívám se ti tam na tu patronu.... "(kaliber pravdepodobne 7,62mm)" |
|
|
|
Mal by som jednu otázku na druh munície. Jedná sa o bezokrajovú nábojnicu (kaliber pravdepodobne 7,62mm) s dĺžkou cca 53mm, ktorá sa našla v Chorvatsku. Tá dĺžka ma mätie pretože na 7,62x51 NATO je pridlhá a na 7,92x57 Mauser zase prikrátka. A ruský náboj x54 je zase s okrajom. Netušíte niekto čo by to mohlo byť? | |
|
|
Ja si myslim ze toto nepatri k teme vyzbroji WW2. | |
|
|
Gryzlov - nejříve odjel vlastní silou, nyní má funkční pouze jednoduché mechanismy z velice ušlechtilé oceli? Hmmm | |
|
|
A kde utopili to téčko ve filmu Tichá bolest? | |
|
|
Bahno zabraňuje přistupu kyslíku, dokonalá konzervace | |
|
|
Brunner, DG Jedná se o dva tanky nalezené v Litvě, nebo kde to bylo. Jeden IS-2m a druhý T-34/85. T-34/85 měl po vy tažení z bahna funkční mehchanismy, zejména závěru kanónu. Na Frontě byl kdysi i odkaz na příslušné stránky. |
|
|
|
Tom: Na Děvíně jsem jednou byl, je to sice zřícenina, ale nečekal jsem, že bude tak rozsáhnlá. Jo a taky jsem se protáhnul Děvínskou štolou a doplazil se až na konec, ti, co tam byli se mnou se tam báli Akorát škoda, že je zasypaná část chodby, která ji spojovala se studnou |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 588: Pod slovíčkem vyčištění se bude minimálně skrývat kompletní rozebrání všech mechanických uzlů. Všichni víme, co se odehraje v motoru, který si přičichne ke kapalině (předpokládám že bahno pod ním nikdo nevykouzlil, ale že do něj ten tank najel)
"Určite si do toho slovíčka zakódoval GO"
Gryzlov napsal v č. 587: Nepochybuji o tom, že výrobní linky třeba v Čeljabinsku byly mnohem preciznější než italské mašiny v Toljaty "T-34/85 není "žigulík" " |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Výzbroj a vybavení
- > Výstroj a výzbroj 2.sv.v.