Výstroj a výzbroj 2.sv.v.
|
|
---|---|
Tatra 57 byla používána, je-li mi známo v armádě, řekněme jako štábní vůz, ovšem o použití četnictvem jsem doposud nic nenašel. Mohl bych tu fotku vidět? | |
|
|
Nevím kam to napsat,takže sem. Používalo četnictvo (četnické silniční kontrolní stanice) automobily Tatra 57? Mám totiž fotografii pražské ČSKS s nastoupenou jednotkou a automobily. Foto je z let 1935-1937 a Tatra 57 je možný automobil je fotce. |
|
|
|
Perry napsal v č. 687: Napsal jsem mu, tak uvidím. Moc dík za kontakt "Domluv si to přímo s ním na [email protected]" |
|
|
|
Ero napsal v č. 686: Domluv si to přímo s ním na [email protected] "Rád bych ji měl, nešlo by nějako slevit, vím že to není špatná cena ale pro mě je to furt dost peněz. " |
|
|
|
Perry napsal v č. 685: Rád bych ji měl, nešlo by nějako slevit, vím že to není špatná cena ale pro mě je to furt dost peněz. "přes jednoho známého...měl by jsi o ní vážný zájem?...ještě musím dodat že to je pouze kopie..." |
|
|
|
Ero napsal v č. 684: přes jednoho známého...měl by jsi o ní vážný zájem?...ještě musím dodat že to je pouze kopie... "Jasně že sháním, kde jsi to objevil?" |
|
|
|
Perry napsal v č. 683: Jasně že sháním, kde jsi to objevil? "Sháníš ještě onu četnickou uniformu? Našel jsem nabídku za 8000Kč-celý komplet vel 56-58, sako, kaloty, slavnost. opasek orig, dohoda,lodicka,brigada s orig. podbrad.,sumky a brasna" |
|
|
|
Ero:Sháníš ještě onu četnickou uniformu? Našel jsem nabídku za 8000Kč-celý komplet vel 56-58, sako, kaloty, slavnost. opasek orig, dohoda,lodicka,brigada s orig. podbrad.,sumky a brasna |
|
|
|
mbbb napsal v č. 679: Prý byli zrušeny z finančních důvodů, což se u oficiálnách stránek stává málokdy."no vidiš to, to je docela škoda. Uskutečnil se ten plánovanej sraz bývalých četníků?" O tom srazu nic nevím. |
|
|
|
Worchester napsal v č. 678: no vidiš to, to je docela škoda. Uskutečnil se ten plánovanej sraz bývalých četníků? "Byli to oficiální stránky o četnických humoreskách,ty byli nedávno zrušeny." |
|
|
|
mbbb napsal v č. 676: Byli to oficiální stránky o četnických humoreskách,ty byli nedávno zrušeny. "Bohužel, už nevím, kde to bylo. " |
|
|
|
Worchester napsal v č. 674: jsou to vzpomínky finance, kterej nastoupil k FS na jaře 38, a jak jsme četl ohlasy na seriál o četníkách, dokonce někde na webu, tak tam někteří četníci psali totéž - že tenkrát by se chovat tak, jak se chovají v tom seriálu, nemohli. Bohužel, už nevím, kde to bylo."Otázkou je kolik financů to dodržovalo,zvláště pak byli-li to kamarádi...." Ale je to jedno, doba je jiná. Každopádně je to příjemnej seriál. |
|
|
|
mbbb napsal v č. 673: Klidně se podívej, např. kniha SOS od R.Speychala, strana 32 "tak na tohle bych se musel podívat, ale nechce se mi, věřím " |
|
|
|
mbbb napsal v č. 672: Otázkou je kolik financů to dodržovalo,zvláště pak byli-li to kamarádi.... "Služební i společenské oslovení bylo u finanční stráže „pane“, „pánové“ a mezi sobě rovnými (myslím věkem i hodností) pak „kolego“, nebo „pane kolego“ třeba i s hodností. To bylo odvislé od situace. Tak kupříkladu správce oddělení vrchní respicient finanční stráže XY nás při zahájení školení, nebo při čtení rozkazu oslovoval „pánové“ a my jeho zpravidla jeho funkcí, tj. „pane správce“, nebo „pane vrchní respiciente“." |
|
|
|
Worchester napsal v č. 670: básník tím mínil, že ta výzbroj doela jde"Co tím chtěl básník říci?"
Worchester napsal v č. 670: tak na tohle bych se musel podívat, ale nechce se mi, věřím "A od roku 1938 jí chybělo kování,které se na hoře na přilbě sbíhalo do "kříže", ovšem to bylo určeno i pro USSB." |
|
|
|
Worchester napsal v č. 670: nevím, jak přesně to bylo u četníků, ale vím, jak to bylo u financů a tedy bude to obdobné - zásadně si vykali, ze vzpomínek jednoho finance:"Tím myslíš služebně nebo soukromě? Mě připadá,že soukromě mluví na tu dobu dobře." Služební i společenské oslovení bylo u finanční stráže „pane“, „pánové“ a mezi sobě rovnými (myslím věkem i hodností) pak „kolego“, nebo „pane kolego“ třeba i s hodností. To bylo odvislé od situace. Tak kupříkladu správce oddělení vrchní respicient finanční stráže XY nás při zahájení školení, nebo při čtení rozkazu oslovoval „pánové“ a my jeho zpravidla jeho funkcí, tj. „pane správce“, nebo „pane vrchní respiciente“. |
|
|
|
mbbb napsal v č. 668: Tak to nechápu, nějak lépe to vysvětli. "ale třeba to, jak spolu ti četníci mluví, má s realitou společného docela málo " |
|
|
|
mbbb napsal v č. 668: Ano to může,ale já jsem viděl fotky z natáčení, pořízené jedním pánem, v jehož vsi se nátáčel jeden díl 3.řady,a uniformy měli stejně zelenou barvu jako v televizi.
"barvu může televize zkreslovat, bylo by potřeba tu barvu vidět v reálu, jde spíše o označení na těch stejnokrojích, to nesedí "
mbbb napsal v č. 668: Tím myslíš služebně nebo soukromě? Mě připadá,že soukromě mluví na tu dobu dobře.
"ale třeba to, jak spolu ti četníci mluví, má s realitou společného docela málo"
mbbb napsal v č. 668: Co tím chtěl básník říci?
"to docela ujde, ne?"
mbbb napsal v č. 667: A od roku 1938 jí chybělo kování,které se na hoře na přilbě sbíhalo do "kříže", ovšem to bylo určeno i pro USSB. "já jo, policejní přilba nějaké městké policie z 30. let (lišila se jen znakem)" |
|
|
|
Worchester napsal v č. 663: dobře, budeme se bavit o tom, co bylo zavedeno předpisem, nebo co se používalo? To je samozřejmně rozdíl a to především v první polovině 20. let. Ale i později si četníci pořizovali soukromě třeba jiné než zavedené pistole. "Pokud vím tak četníci měli v prvních letech republiky všechny pistole co byli k mání ,ovšem většinu z nich nezavedli-jako Roth-Steyr,Steyr m1911/12,revolvery Gasser a pistole přivezené legiemi..." |
|
|
|
Worchester napsal v č. 662: barvu může televize zkreslovat, bylo by potřeba tu barvu vidět v reálu, jde spíše o označení na těch stejnokrojích, to nesedí"Tam mají barvu uniformy spíše do zelena, ve skutečnosti byla uniforma šedozelená. Plášt byl zelený, s barvou která se vyskytuje v čet.humoreskách na uniformách. "
Worchester napsal v č. 662: souhlas, mně se taky moc líbí, ale třeba to, jak spolu ti četníci mluví, má s realitou společného docela málo"Jinak se mi zdá,že je to dobrý seriál,jak provedím tak dějem."
Worchester napsal v č. 662: to docela ujde, ne? "Z výzbroje četníků jsem si povšiml ,že mají pušky vz.24, Mannlicherovy karabiny a pistole vz.24, (je možné,že pistole jsou i vz.27,které četnictvo nepoužívalo)." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Výzbroj a vybavení
- > Výstroj a výzbroj 2.sv.v.