Výstroj a výzbroj 2.sv.v.
|
|
---|---|
Ero napsal v č. 735: zelené "Měl bych dotaz: Německé posádky stíhačů tanků (Jagdpanther, Hetzer apod.) měli černé uniformy tankistů, nebo zelené somohybného dělostřelectva ?" |
|
|
|
Měl bych dotaz: Německé posádky stíhačů tanků (Jagdpanther, Hetzer apod.) měli černé uniformy tankistů, nebo zelené samohybného dělostřelectva ? | |
|
|
čet.Hrad: V tom to není. Problém je, že se uvádějí informace řekněme polovičatě. Příklad jsem udával. Někde je uvedena průbojnost třeba 700 mm, jinde totéž, ale je k tomu doplněno, že se jedná o průbojnost po překonání reaktivního pancíře, jinde uvedou 1200, jinde 700 za reaktivním pancířem a 900 celkem, jinde 1200 celkem a 900 za reaktivním pancířem a potom si vyber, co je správně. Nejde tedy o to, že informace by byly tajné, ve skutečnosti toho zase tolik tajného není, problém je v tom, že se údávají rozdílné hodnoty. Proto by mě zajímalo, jestli o tom nemá někdo přehled. Ohledně pancířů, složení je sice do určité míry tajné, ale ekvivalentní hodnoty moderních tanků jsou poměrně dobře známy, ikdyž zase, co autor, to jiný údaj a bližší vysvětlení chybí. U tanků to vzniká tím, že on nemá obyvkle stejnou tloušťku po celé ploše daného úseku. Stačí se třeba juknout na IS-3, věž je dole nejsilnější a směrem nahoru se její tloušťka zmenšuje. Takže když někdo udá sílu pancíře věže IS-3 220mm a někdo jiný 170 mm a další 150 mm, je to vše pravda, ale pokud k tomu neuvede i dovysvětlení, že je to v jiných výškách, či že se směrem nahoru tloušťka zeslabuje, tak nás s tím akorát zmatou. V tomto je prostě obecný problém nejen internetu, že je sice udávána číselná hodnota, ale obvykle k ní není upřesněno vše kolem. |
|
|
|
Dzin:Myslím, že informace o zbraních, jako např. rozměry změřené v VTÚ jsou pravdivější, než rozměry uvedené americkým autorem,který při pohledu na LK26 řekne ,že je to Bren. | |
|
|
Dzin napsala v č. 727: Nebude to asi tím, že stále spousta z nich podléhá utajení? To je asi jako složení pancířů na Merkavách "Nevíte někdo, kdy by se daly sehnat opravdu přesné údaje o průbojnosti současných (po WW2) PTŘS? Já mám přehršle údajů, ale bližšího se z nich nedá moc určit, protože mají poměrně široký rozptyl." |
|
|
|
Mocny_Fanda napsal v č. 730: A to je asi nejdražší problém "a pak samozřejmě kvér..." |
|
|
|
Ero napsal v č. 726: to maximálně že by sis uniformu ušil z monterek ale pokud chceš repliku tak co jsem koukal na netu, tak v přepočtu tě to vijde na 15 000 za kombinézu, a k tomu si připočítej pásek, sumky, řemení, batoh, boty, poudra a plno drobností...a pak samozřejmě kvér... "Takový americký paragán WWII by vyšel pod 10 000 kč ? Bez zbraně, samozřejmě " |
|
|
|
Worchester: Třeba jsou pravdivé, jen jsme popletení těmi nepravdivými. On je v tomto problém ten, že se udávají různé hodnoty. Bohužel z nich není patrné co přesně vyjadřují. Někde se udává jedna hodnota, jinde ta samá, ale je k ní uvedeno, že se po překonání reaktivního pancéřování a jinde úplně jiná. Sice se různé zddroje schodují, ale u nich není možno vyloučit, že by vycházely z jednoho původního stejného zdroje. Proto scháním nějaký, u kterého by mi mohl někdo podle svého nejlepšího svědomí říci, že údaje zde uvedené považuje za hodnotné a které by současně byly obsažné. |
|
|
|
Dzin: Jediné údaje co znám jsou z knih z nakladatelství Svojtka, ty ti doporučit nemohu,protože jsou značně nepravdivé. | |
|
|
Sice to není o WW, ale zkusím se zeptat. Nevíte někdo, kdy by se daly sehnat opravdu přesné údaje o průbojnosti současných (po WW2) PTŘS? Já mám přehršle údajů, ale bližšího se z nich nedá moc určit, protože mají poměrně široký rozptyl. | |
|
|
Takový americký paragán WWII by vyšel pod 10 000 kč ? Bez zbraně, samozřejmě | |
|
|
Martin R. napsal v č. 724: Ano vysílali je.
"Vysílali už tyhle díly na ČT ? (mylsím jak to dávají teď,předtím jsem se na to nedíval... )"
Martin R. napsal v č. 724: Uhodls, nevěděl. "o nějaké znehodnocené bys nevěděl??" |
|
|
|
Worchester napsal v č. 711: Myslel jsem že stojí víc... ....o nějaké znehodnocené bys nevěděl??
"Za tu cenu by se dala sehnat vz.24 ve špatném stavu nebo dvě pistole vz.27.
Worchester napsal v č. 711: Nevím jak ty,ale já zbroják nemám..."Ale kdyby to střílelo, to by bylo jíná...."
Worchester napsal v č. 715: Vysílali už tyhle díly na ČT ? (mylsím jak to dávají teď,předtím jsem se na to nedíval... )"Já jsem viděl všechny díly a FS se objevili jen 2x-1) Jak pomohli stržm.Zahálkovi,to již byl velitelem vrch.stržm.Arazim 2)Jak na hranicích zatkli toho špiona s plány na TK37 "
Worchester napsal v č. 713: To jsem vubec nevěděl.... "Zemřel režisér čet.humoresek Antonín Moskalyk Ale je možné,že jeho dcera dokončí seriál-nejlépe až do roku 1939" Doufejme že tedy seriál dokončí jeho dcera..... |
|
|
|
Worchester napsal v č. 722: No co si tak matně vybavuji myslim, že tak jak pomáhají Zahálkovi mají uniformy 20.let, oproti tomu jak zatýkají toho maďara, ale možná že se pletu, asi se zítra na to kouk nu "Mají je v obou dílech." |
|
|
|
Hawkeye.Pierce napsal v č. 718: Mají je v obou dílech. Další změna uniforem FS se stala až v létě 1938. Děj čet.humoresek se odehrává v letech (1935?) 1936/1937."V tom prvním mají ještě uniformy tak z přelomu 20. a 30. let(to sem chytrej díky tvojí knize"
Hawkeye.Pierce napsal v č. 720: To by bylo dobré."děj končí před Mnichovem" Pomohli stržm.Zahálkovi |
|
|
|
Worchester napsal v č. 715: Není to ten díl jak se stratí ten pytel s pěnězi na nádraží??? "Jak pomohli stržm.Zahálkovi" |
|
|
|
Worchester napsal v č. 713: Mám za to, že jsem asi tak před půl rokem četl rozhovor s Moskalykem a tam říkal že děj končí před Mnichovem "Ale je možné,že jeho dcera dokončí seriál-nejlépe až do roku 1939 " |
|
|
|
mbbb napsal v č. 709: přesně, tak "čet.Hrad napsal v č. 708: "No a o ty bych měl zájem, ale to asi zase bude chtít kontakty (doufám, že tam dělá ještě pořád maminka mé spolužačky" no vidíš to, zkus to takhle a nezapomeň an své známé z Fronty " |
|
|
|
mbbb napsal v č. 704: Hráli ve dvou. V tom prvním mají ještě uniformy tak z přelomu 20. a 30. let(to sem chytrej díky tvojí knize ) "v jednom dílu hráli i financové " |
|
|
|
www.novinky.cz/kultura/76572-na-pohreb-moska... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Výzbroj a vybavení
- > Výstroj a výzbroj 2.sv.v.