Výstroj a výzbroj 2.sv.v.
|
|
---|---|
Třeba vz.24 má ten čudlík na opačné straně a taky větší plochu rukojeti zabírá kování... navíc si jsem jist že 24 by mbbb poznal... |
|
|
|
Perry napsal v č. 794: A v čem myslíš že se liší ? "trochu připomíná vz.24 ale v některých věcech se liší" |
|
|
|
Hele, ale jak tak na to koukám a poměřuju to s tím svým Mannlicherem tak ten tvůj bodák vypadá na vz.24 | |
|
|
mbbb napsal v č. 798: Já bych řekl na 100% R-U. Akorát mě překvapuje že na tý čepeli je jenom číslo 78, to je divný"možné je, že je z R-U." Fakt tam není R-U orlice ? |
|
|
|
Ero napsal v č. 797: kdyby ten bodák používaly čsl. ozbrojené sbory, měl by jejich přejímačku, když nemá žádnou značku, tak nevím, možné je, že je z R-U. "Jinak samozřejmě rakousko-uherská armáda." |
|
|
|
Perry napsal v č. 796: To je divný, já mám na svím na jedný straně rak.-uher. orlici a na druhý FG a potím GY"Čepel je bez nápisu" Jinak samozřejmě rakousko-uherská armáda. |
|
|
|
Čepel je bez nápisu. Akorát je tam drobným písmem číslo 78. Tento bajonet je z rakousko-uherské armády? | |
|
|
Řekl bych že je to Mannlicher, mám podobný, akorát v horším stavu pouzdro mám vypískovaný Co je napsáno na čepeli ? A Mannlicher jsou dvě n |
|
|
|
Zdar pánové, našel jsem na půdě bajonet, trochu připomíná vz.24 ale v některých věcech se liší.Myslím že se možná jedná o bajonet vz.95 Manlicher ale opravdu nevím. Prosím zkuste mě pomoci s identifikací.... |
|
|
|
skic napsal v č. 791: Vyšla přímo kniha Muži zvláštní skupiny D, nevím kdo to vydal, hledej po netu, najdeš "konkrétně o paragánském speciálním oddílu D" |
|
|
|
Skic-Existuje mnoho knih o tomto tématu, např. Reichel, Martin: Cesty osudu, vydalo nakl.Svět křídel 2004 Šolc, Jiří: A zpívali jsme Tipperary, vydal Merkur 1993 Sládek, Oldřich: Přicházeli z nebe, vydalo Naše vojsko 1993 Šolc, Jiří: Podpalte Československo, vydal Merkur 1991 Fencl, Vilém a Říha, Martin: Československá armáda ve Velké Británii, vydalo MVH 2003 Marek, Jindřich: Pátou kartu bere smrt, vydal Svět křídel |
|
|
|
prosím vás,mohl by mi někdo poradit,kde seženu materiál o československých jednotkách soužících pod britskou vlajkou v druhé válce,jestli možno,konkrétně o paragánském speciálním oddílu D?nejlépe fotografický materiál....děkuji | |
|
|
Ondraha napsal v č. 785: Samozřejmě, že jde Ale nejhorší je naštelování optiky s balistickými vlastnostmi zbraně. Ovšem já nevidím důvod proč "montovat" optiku na vzduchovku s minimálním dostřelem (Samozřejmě pokud se nechystáš z ní střílet sportovně) "Vím,že to sem nepatří,ale chtěl bych se zeptat zda se dá sestrojit optika na Slavii 630 Standart" |
|
|
|
Ondraha napsal v č. 787: jsem laik takže slovem laika: chtělo by to nejspíš montážní lištu, pokud se tedy dá nějaká na tento typ zbraně upevnit a na ní si můžeš zvolit širokou nabídku puškohledů prodávaných v potřebách pro myslivost nebo v prodejně se zbraněmi. A nechceš tobusový kolimátor? mam jeden na skladě. "aby to drželo" |
|
|
|
Mocny_Fanda napsal v č. 786: aby to drželo "a chceš přesnou repliku nebo jakoukoliv optiku ale hlavně aby to drželo?" |
|
|
|
Ondraha napsal v č. 785: při troše šikovnosti jde všechno... a chceš přesnou repliku nebo jakoukoliv optiku ale hlavně aby to drželo? "Vím,že to sem nepatří,ale chtěl bych se zeptat zda se dá sestrojit optika na Slavii 630 Standart" |
|
|
|
Vím,že to sem nepatří,ale chtěl bych se zeptat zda se dá sestrojit optika na Slavii 630 Standart | |
|
|
neviete kedy bol do vyzbroje nemeckej armady zavedeny Panzerfaust??? | |
|
|
Rixen-To je dost těžké odhadnout. Máš na mysli nejlepší výzbroj (jako celkově)? |
|
|
|
Rixen napsal v č. 778: Upresni otázku - či máš na mysli najkvalitnejšiu, alebo najvšestrannejšie použiteľnejšiu alebo nejakú inú..."Kdo měl celkově nelepší výzbroj ve WWII? Německo, USA nebo někdo jiný" Ak máš namysli najkvalitnejšiu, tak si myslím, že Nemecko, za najvšestrannejšie použiteľnejšiu by som asi dal výzbroj ZSSR. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Výzbroj a vybavení
- > Výstroj a výzbroj 2.sv.v.