Výstroj a výzbroj 2.sv.v.
|
|
---|---|
Ja mám pošku Mannlinchera 1895 (standartní dlouhý) a karabinu Mannlincher- Steyr M 1895 (jezdectvo a dělostřelectvo) na první pohled stejné zbraně ale každá má jiný bodák.Výrobci i tvar bodáku jsou stejné a na první pohled nejdou rozeznat. Rozdíl je v délce žlábku a zajištění bodáku na zbrani. Rozdí dělá cca 4 mm. | |
|
|
Ero napsal v č. 818: Oproti mému má akorát víc zašlé dřevo rukojeti a jiné číslo (můj je 80), ale netroufám si tvrdit, že mám M 1985 - pro mě to byl vždycky jen bodák z WW1 (= ot), nic víc. "A nepřídou ti tam nějaký věci jiný, nějaký malý odlišnosti ?" |
|
|
|
Perry, zítra ti pošlu fotku Mannlichera 1895 a porovnej to s tím svým bodákem. Musím končit zdar | |
|
|
Vz.24 tedy myslím můžeme vyloučit na 100%.... | |
|
|
Honza M. napsal v č. 806: A nepřídou ti tam nějaký věci jiný, nějaký malý odlišnosti ? "mám já rakouského orlíčka " |
|
|
|
Honza M. napsal v č. 815: když mě zde Ero vyvrátil že by se jednalo o 95 nevíš co by to mohlo být zač? "Možná měl razič Parkinsona" |
|
|
|
Perry napsal v č. 814: Mannlicher mám teď na stole před sebou a je tam několik odlišností. Takže to tvoje je R-U ale já si myslím že Mann. 1895 to není. "Takže je to Mannlicher 1895?" |
|
|
|
Možná měl razič Parkinsona | |
|
|
Takže je to Mannlicher 1895? | |
|
|
Mě to tedy připadá spíš jako nějaká hvězda... | |
|
|
Vždyť tam je vidět R-U orlice. (akorát já jí mám na druhé straně) | |
|
|
Opři si foťák o monitor ... a kup si lupu - já tam vidím jasného orlíčka. | |
|
|
Tak zde je, lepší fotku se mi nepodařilo pořídit...mám asi Parkinsona |
|
|
|
Stačí detail mezi rukojetí a žlábkem na čepeli | |
|
|
Mohu poskytnout foto zblízka kde je dobře vidět na čepel a ono číslo....hned ji sem dám... | |
|
|
Perry napsal v č. 804: Z Ruska těžko, k jaký pušce by byl ? Přikláním se k ČS protože kdyby byl R-U byla by na něm nejspíš RU orlice. "nebo maximálně z Ruska...." |
|
|
|
Perry napsal v č. 794:
"Prosím zkuste mě pomoci s identifikací.... "
Perry napsal v č. 796:
"Čepel je bez nápisu."
Ero napsal v č. 799: To rozlišení nic moc, ale tam, kde je ta prohlubeň u kořene čepele, mám já rakouského orlíčka (dvojhlavý s korunkou) Perry, podívej se pořádně! "Fakt tam není R-U orlice ?" |
|
|
|
Jak mi pověděl Worchester mohlo by také jít o vz.24 vyráběný pro export...možná by nám to mohl potvrdit či vyvrátit znalec mbbb | |
|
|
Nejpravděpodobnější je možnost že je to z čsl. nebo RU armády, popř.z armády některé z okolních zemí či Ruska | |
|
|
Tak nevím, ale Mannlicher 1895 to není, koukal jsem na to alespoň půl hodiny. Je tam taky dost odlišností. A když to není vz.24, tak už fakt nevím. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Výzbroj a vybavení
- > Výstroj a výzbroj 2.sv.v.