Modelářství - figurky, technika, RC
|
|
---|---|
Vránis:Já dával zimmerit na Sturmtigera. | |
|
|
je tu nekdo kdo ma nejaky zkusenosti s zimmeritem od eduardu ? | |
|
|
pro ty ktere opustila muza najedte si na www.panzernet.net | |
|
|
dajte si stranku www.e-day.cz -vcelku pekna podivana | |
|
|
Tak opotřebení to nesníží ani omylem. Odpověď se dá hledat v tom, že pojezdová kola v těžkém terénu musí mít nějaký pohyb vlivem nerovností. A napnutý pás tohle neumožní, kdežto s prověšeným může pojezd dokonale kopírovat terén... | |
|
|
vranis:
DuGalle napsal v č. 2079: "ty pásy nechávat prověšené pro lepší trakci v terénu" |
|
|
|
zas na druhou stranu ruske tanky nebo nemecke z vychodni fronty ... me se to zda az k neuvereni ze muzou vubec jezdit . Kcemu se vubec provesovaly ? je to na tlumeni narazu ? nebo na snieni opotrebovani ? | |
|
|
Spíše předpisem a použitím tanků hlavně na zpevněných cestách v západní Evropě. Nebyla potřeba ty pásy nechávat prověšené pro lepší trakci v terénu, jako např. na východě... | |
|
|
DuGalle : To je dáno konstrukcí podvozku nebo údržbou osádky ? | |
|
|
Marek napsal v č. 2076: Pravda je, že jsem neviděl jediný americký tank s prověšenými pásy, pokud nebyl zničený. Američani měli v zásadě pásy vždy napnuté, je to možné vidět na každé fotce...."„V jednom nedávném čísle tuším že Modeláře jsem četl cosi o tom, že u modelů amerických tanků by se neměly dělat pásy jakoby "prověšené", prý by to neodpovídalo skutečnosti. Co je na tom pravdy ?“" Sorry, fakt jsem to přehlédnul... |
|
|
|
DuGalle : Tak jsem tu před časem dával dotaz přímo na Tebe, ale jaksi se to ztratilo ( nebo jsem si odpovědi nevšiml ) v záplavě keců neakademické úrovně a protože mě to skutečně zajímá, tak ho opakuji. „V jednom nedávném čísle tuším že Modeláře jsem četl cosi o tom, že u modelů amerických tanků by se neměly dělat pásy jakoby "prověšené", prý by to neodpovídalo skutečnosti. Co je na tom pravdy ?“ |
|
|
|
Teď vedle mě sedí kamarád - modelář (letadla). Ten k tomu zaujal následující názor: Samozřejmě, dělal i zkutečné kamufláže, ale pokud chtěl, tak udělal kamufláž jaká se mu zrovna líbila. Rozhodně se nebránil. Prostě mu opravdová nevyhovovala či nelíbila, tak si navrhl svoji. Bohužel, můj pokus o přimětí ho postavit Elefanta v bleděmodré kamufláži s růžovými kytičkami, aby se vidělo, jak mu to opravdu sluší, odbyl. |
|
|
|
Tedy pánové, můj osobní dojem z vaší debaty ve stíhačích tanků je ten, že nejvíce se dá souhlasit se slovy ( tuším Brunnera ), že volnost je třeba v tom, jak ohnu a poškodím blatník, kde naznačím stopu po zásazích, kam „vysypu“ prázdné nábojnice atd atd. Ale rozhodně by neměla být volnost v barevném provedení. Minimálně věrohodnost odstínů by měla asi být dodržena, ne ? Kamuflážní schéma už je určitě možné tvořit tak trochu podle libosti, ale zase jen do té míry jak moc věrohodný model chci mít. Myslím, že každý kdo chce stavit „soutěžáky“ postupuje podobně, jen tu kamufláž se následně snaží přizpůsobit ještě věrohodněji té které předloze. Dělat Elefanta v bílé rozhodně nemusí být sci-fi. Pokud existuje podklad kterým se to dá obhájit …. . Navíc proč by měl být problém ( tehdá ) udělat nějaký rychlý „štětkový“ nátěr vápnem ? Řekl bych, že to je věrohodnější než celobílý „muchlanec“. Tedy je-li nějaký podklad, který by to prokazoval a žádný jiný, který by to vyvracel … pak proč ne. brano : Jestli jsem to dobře pochopil, pak máš nějaké konkrétní foto. Můžu též poprosit o poslání ? Dík. Dzin : Pokud hodláš s takovým modelem pak zamířit na soutěž, nebo se chceš pochlubit před zkušenými kolegy modeláři, kteří o tom něco vědí, pak si tu barevnou kreaci musíš umět obhájit na nějakém podkladu či důkazu. Jinak je to ztráta času i peněz a to už je pak lepší investovat do nějakých těch tanků od „rákosníků“ co jsou třeba i na baterky, jezdit s nimi po pískovišti a dělat hen heeen, tu tút, bum. |
|
|
|
slovakmodell a.s. | |
|
|
BRUNNER napsal v č. 2067: no ale chcelo by to nieco vlastne. "V tom je ten problém niaky Slovenský trh je im ukradnutý..." |
|
|
|
no a ta dlazba sa da urobit aj svojpomocne.ja si napr.robim tehlicky sam | |
|
|
no jo.akosi zozidsteli.ale zapad im to kupuje tak com by mali vyrabat pre vychod. | |
|
|
BRUNNER napsal v č. 2062: tak zase 100x100 cm dioramy nerobim.tiez tu ide len o tie kocky(dlazba)taze tak.no este je moznost si zo sadry odliat tehlicky a pekne si to vydlazdit.no ale mne sa to chcelo len raz.ale zase vyzera to dobre "Pri väčšej dioráme by ťa mohla váha prekvapiť..." |
|
|
|
hmotnost????sak robis "podlahu" | |
|
|
Vránis napsal v č. 2055: dioramy tu robi vela ludi "Brano ses tam ? ty taky stavis dioramy" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Modelářství, muzea
- > Modelářství - figurky, technika, RC