Modelářství - figurky, technika, RC
|
|
---|---|
Pakliže jsi něco takového postavil a neleží to napůl rozdělané někde ve skříni, pak jsi modelář a nikoli pouhý lepič | |
|
|
Brunner: A už jsi stavěl nějaký vakuform, short-run nebo resin? |
|
|
|
no ja myslim kdyz ji poradne uhladis k povrchu ... prosakovat by to nemelo | |
|
|
Honza: Uvažoval jsem o tom, ale nikdy jsem tu pásku neviděl. Takže mu ji můžu doporučit. | |
|
|
Eagle: Tamia(dnes Kabuki) páska. Papírovou se něco takovýho dělat nedá. | |
|
|
Kamoš staví auta (1/24). Ke stříkání používá spreje tamiya. Stříkal dvoubarevnou kamufláž (červená + bílá), vymaskoval si povrch papírovou páskou. A po nastříkání mu barva zatekla (vždycky). Neznáte nějakej jistější způsob jak vymaskovat rovnej pruh ? | |
|
|
mato napsal v č. 2973: ale jo Mato je to pravda je o tym dokonce i clanek v modelari jako soucast serialu o strikacich pistolich. tim ze ta sablona neprileha k povrchu tak vznikne plynulejsi prechod ostatnim barvam "to som chcel pocut" |
|
|
|
asd1937 napsal v č. 2971: "Tím, že ta druhá vrstva papíru nepřiléhá přímo k povrchu " to som chcel pocut |
|
|
|
Mato(2969): co se týče šablon, tento podobný postup byl posán před nějakou dobou v modeláři. Dle výsledků to funguje slušně. | |
|
|
asd1937 napsal v č. 2967: iba ked striekas syntetikov,pri akrili ti pojde dole aj farba
"mustry jdou odmastit ve sklenici se saponem,bylo to Ok"
asd1937 napsal v č. 2967: "Je mastná,něco za něco,je to levná technologie" rovnako levna a nemastna je aj plasticka guma. tu tvoju techniku maskovania som nepochopil.to ked prelepis na druhy krat sablonu o 1 mm vecsiu ti teda urobi plinuly prechod? |
|
|
|
CURAHEE: Prosím tě můžeš mi napsat tu svoji novou e-mailovou adresu,abych ti tam poslal ty moje vytvory. | |
|
|
ASD: no právě, pracuje se s nimi stejně jako s rámečkem a po natažení mají i určitou pružnost. | |
|
|
Pouze doplním, co se trubiček týče, mě se osvědčily trubičky z lízátek. Určitě to dá míň práce než navrtávat rámeček | |
|
|
me jen napadla takova vec : kdyz budes do te plasteliny vtlacet ten dil tak budes muset odlivat zvlast predek i zadek a lepit k sobe dva dily treba u neceho extremne malyho . me se zda ze to musi vypadat jako pest na oko | |
|
|
co si myslite o takejto premene? www.network54.com/Forum/message?forumid=1107... |
|
|
|
asd1937 napsal v č. 2944: "Je to plastelína" tak tu poznam ale odliat do nej nieco z epoxidu som z dovodu absolutne nezohnatelneho tohto materialu u nas neskusal. |
|
|
|
Tom napsal v č. 2949: v mierke 1:72 asi nie ale v 1:48 by to mozno slo...ja som robil vyplety(ale len v mierke 1:35) najprv z plastovich tyciniek(vytiahnutych nad svieckov) ale to moc neodporucam-tenky plast lepidlo rozlepta a tak som skusil drotiky...vyzera to lepsie(i ked so sekundakom moc peknych chvil nezazijes) ,len si musis zohnat dost tenke dratiky. "takového Spadu VII" |
|
|
|
ads1937 myslím že pěkně | |
|
|
ads1937 Promiň ale v tom nemáš pravdu modelařina nemá žádne kriteria je to čistě na fantazii. My se sní neživíme, ale hrajeme si. Prostě to ber sportovně odlehčeně. Já jsem rád když mě někdo pochválí, ty ne? mato. A vrtat články pásu to je taky sranda (těch zlomených vrtáku to je peněz) |
|
|
|
Tak všichni se seberte a jděte jinam . Každému se líbí něco jiného. Každý je jiný. A myslím si že vnucovat někomu můj pohled na určitou věc je prostě mimo. Mi se prostě patina nelíbí, je to můj názor a nikomu to netlačím. Myslím si, že prznění nečího výtvoru nikomu nepomůže. Pánové trochu tolerance Modelařina aspoň tady je zábava nebo snad né? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Modelářství, muzea
- > Modelářství - figurky, technika, RC