Modelářství - figurky, technika, RC
|
|
---|---|
Samozrejme,je to jeden z dôvodov,ktorý sa pridružil k rozhodnutiu pre celooceľové kolesá.No nemalo zmysel plýtvať gumou na značne namáhané diely podvozku,ktoré bol zkonštruované pre o nejakú tú tonu ľahší Pz.Kpfw.IV.Prečo by sa potom nepoužívali u klasických Pz.Kpfw.IV ? | |
|
|
mato napsal v č. 3188: Myslíš Bruma ? Ťažko povedať či bežné.Brummbär bol vyrábaný vo viacerých sériách,pri ktorých dochádzalo k mnohým úpravám.Postupom času dochádzalo k náhrade klasických kolies celooceľovými,najpr prvý pár,neskôr dve páry a posledné série mali celooceľovky všetky...takže to bolo bežné v závere výroby. "brano:ale nebolo to bezne,ze?" |
|
|
|
brano:ale nebolo to bezne,ze? | |
|
|
mato napsal v č. 3185: "brano:niekde som uz videl aj Brumbara so vsetkymi ocelovymi kolesami...co potom s tym?" A čo s tým ? U Brummbär šla hmotnosť dosť výrazne hore a preto sa u neho rovnako nahradzovali pojazdové kolesá pôvodne konštrukcie,kolesami celooceľovými.Sprvoti prvé dva páry,neskôr všetky. EAGLE: Áno.Cenu ti nepoviem,pretože som ich kupoval dávno...Ale môžem ti ju vrelo odporučiť. |
|
|
|
brano napsal v č. 3180: Dneska jsem nad tím trochu koumal a odhalil jsem o co jde... Nakonec stejně budu dělat tu českou tak nevím co řeším..."Chce to podklady.MBI ?" A to MBI to je vydavatelství že ? Co takový podklady stojí ? Ať vím co si nikdy nekoupím... |
|
|
|
brano:niekde som uz videl aj Brumbara so vsetkymi ocelovymi kolesami...co potom s tym? | |
|
|
mato napsal v č. 3182:
"na 70tke bez celoocelovych kolies?nema to potom blby naklon dopredu?"
Panzer napsal v č. 3183: "prave ze ty kola se tam davaly pro upravu teziste tanku vlivem 70rážní hlavně KwK 42L/70 ( nárust hmotnosti " Aby to bolo presné...tak nie kvôli úprave ťažiska,ale na zosilnenie viac namáhaných partií podvozku,ktoré bolo zapríčinené posunutím ťažiska vďaka dlhšej hlavni.Kolesá s gumovými obručami trpeli deformáciami,no napriek tomu sa nájde viacero fotiek strojov len s nimi. Existujú viaceré kombinácie klasika/celooceľové.Všetko záviselo od výrobcu,prípadne od poľných dielní,ktoré ich kombinovali s klasickými podľa ich dostupnosti.Chce to modelovať podľa predlohy. |
|
|
|
mato napsal v č. 3182: prave ze ty kola se tam davaly pro upravu teziste tanku vlivem 70rážní hlavně KwK 42L/70 ( nárust hmotnosti ) "na 70tke bez celoocelovych kolies?nema to potom blby naklon dopredu?" |
|
|
|
brano napsal v č. 3180: na 70tke bez celoocelovych kolies?nema to potom blby naklon dopredu? "klasické s gumovou obručou..." |
|
|
|
Panzer napsal v č. 3174: "Pánové ! narazil sem na problémek ... Budu stavět JP IV L/70 a ten má první tři pojezdový kola celoocelový ... a protože se mě nepodařilo sehnat podrobný obrázek tak prosím o pomoc vás potřebuju buď nákres nebo kvalitní fotku ..." A kvôli čomu vlastne potrebuješ nákres-kvalitné foto ? Kvôli tvaru kolies ? Alkett,či Vomag ? Trojica celokovových kolies je skôr rarita,než pravidlo.Skôr nájdeš celokový len prvý pár pojazdových kolies alebo klasické s gumovou obručou...
Eagle napsal v č. 3175: "Stavěl někdo z vás Lt-35 ? " Chce to podklady.MBI ? |
|
|
|
mato: Prozatím ho můžu doporučit. Krásně to všechno pasuje, tmel jsem použil jen kvůli mé vlastní chybě. Pásy jsou články + delší úseky. Plastik je celkem dobře opracovatelný Na výběr máš minimálně 4 kamufláže (Francie, SSSR, Polsko, čsr), otřepy jsem našel jen na dvou dílech. Rytí do hloubky a na povrch vystupují nýty... A za tu cenu to určitě stojí. U nás stál 260,-. |
|
|
|
Stavěl někdo z vás Lt-35 ? Mám model od CMK ale mám tu problém s kamufláží. Je to klasická tříbarevná kamufláž, v návodu je uvedena s označením "Československá armáda PÚV 1, 1938/39" Ale nenese žádné označení (kromě SPZ, nebo co to je). A na krabici zezadu je nakreslena jiná kamufláž, taky klasická trojbarevná, ael s jiným rozvržením polí a s velikým červeným nápisem 122 na boku věže. Nejsou k ní ale napsány žádné informace. V obtiskovém archu je ta "122", takže předpokládám že výrobce počítal i smožností této kamufláže. Ve stavebnici je ještě, kromě německé verze i kamufláž slovenské armády na ukrajině 1941 a ta má na boku a na zadní části věže číslo "124" (stejného formátu jako ta "122" tzn. velké červené písmo lemované bílím proužkem). A tak bych žádal o radu, jestli ta kamufláž na krabici ("122") patří českému nebo slovenskému tanku. Jinak model je to pěknej, zatím to celkem pasuje. |
|
|
|
Pánové ! narazil sem na problémek ... Budu stavět JP IV L/70 a ten má první tři pojezdový kola celoocelový ... a protože se mě nepodařilo sehnat podrobný obrázek tak prosím o pomoc vás potřebuju buď nákres nebo kvalitní fotku ... | |
|
|
Hofi napsal v č. 3171: bude ti stacit tohle ? www.panzernet.net/panzernet/stranky/galerie/... "Mohol by si mi to prosím Ťa poslať na mail? Dík." |
|
|
|
takovou revell na kterou se pripoji nadoba na propanbutan, nechtel sem zatim tolik utracet za nejakou pistoli, je moc penez do zacatku...ale tpo s tim vic zredenyma barvama me nenapadlo no takze dik asi se jeste ozvu az narazim na dalsi problemy pri stavbe:) |
|
|
|
fixírka je paradni ale ne na modely ale v strikami pigmentu nebo temper na sadrove diorama to nema konkurenci | |
|
|
ja osobne by som fixirku moc nepouzival-sice neviem aku si si kupil ale ja by som to radsej natrel 2-3krat viaczriedenou farbou(samozrejme po zaschnutiach) a potom pripadne 1000kou-brusnym papierom prebrusil nejake "nepeknosti" Inak zakladovka sa na hakla moc nehodi ak nestriekas nejakymi valoykami alebo inymi "jemnymi farbami" |
|
|
|
zdravim tak sem koupoil tamyia sdkfz 251/1 a mam problem s barvenim, neni v navodu nic, nevite jake barvy byly lavice pro vojaky? drevene nebo kovove? v navodu je jen ze pneumatiky a volant je cernej a telo zluty nebo sedy... jinak i mensi radu bych uvital, jak je to presne s barvenim, koukal sme ze pod hlavni barvu jest eneco davate a tak, co doporucujete, sem zacatecnik jinak a koupil sme si na strikani takovou fixirku |
|
|
|
mato napsal v č. 3162: mozna ze ty jednotlivy desky pancire zakryl paskou a tmelem naznacil litinu . potom tmel necim zamaskl aby nemel moc drsnou strukturu . nakonec prechody mezi jednotlivyma deskama rozmyl toluenem nebo redidlem "nevie niekto ako na to?" |
|
|
|
a co toto: www.network54.com/Forum/message?forumid=2125... nevie niekto ako na to? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Modelářství, muzea
- > Modelářství - figurky, technika, RC