Modelářství - figurky, technika, RC

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
701-720 z 2891
<< 33 34 35 36 37 38 39 >>
Po
mato 6.3.2005 22:01 - č. 3289
mato preco je farbenie problem?pouzivaj riedsie farby a viac vrstiev alebo suchy stetec na prechody a konecne korigovanie a mas to...co sa tyka stavby...dnes som robil panty pre pz.4(1:72)a ten pocit ze sa zadne veko otvara je k nezaplateniu.
Eagle 6.3.2005 21:58 - č. 3288
Eagle Brunner: Žena tak to tě lituju. Já zatím nemám ani holku, takže mi nikdo nenadává... a ani mi nikdo nežere čas.

Existuje však ještě jedna alternativa. Kupovat drahé modely, tak aby ti nezbylo na další... Jenže tebe omezuje "rodinný rozpočet" (žena) a mě zase "kasička"...

Já je nestavím z jiného důvodu. Né že bych neměl zručnost (to je mi jasný že ji nemám), ale protože je to stavba na hodně dlouho. A mě se nechce vyhodit x hodin abych ten model pak nacpal do šrotiště, protože jsem posral barvení... A tak stavím jen malý věci. Tal Lt-35 patří k těm největším.

Jinak taková anketní otázka, kolik času průměrně za měsíc věnujete modelařině ?
Eagle 6.3.2005 21:47 - č. 3286
Eagle Jak to máš s modelářským skladem ? Já ho mám plnej a furt mám pocit že není co stavět... Ale docela se mi ho daří ztenčovat. Na měsíc se mi ho podařilo úplně vyprázdnit. Řekl jsem si že když budu chtít něco stavět, tak si skočím do obchodu, něco koupím, postavím pak si dám pauzu a zase... Jenže pak se to zvrhlo. Přišel Mig-17 1/32 za 300,- apod. V té chvíli si člověk řekne "no nekup to" a časem si uvědomí, že to nikdy nepostaví...
Eagle 6.3.2005 21:36 - č. 3284
Eagle Já bych potřeboval nějakýho kritika, kterej by přišel, podíval by se na rozestavěnej model a pronesl by něco typu "Doufám že tam ty stopy po vyhazovačích nenecháš, víš přece jak hnusně vypadají na těch vratech od M113" a podobně... Jenže tady ve městě znám akorát jednoho modeláře, kterej nemodelaří. Asi jich tu moc není, protože nedávno nám padl modelářskej kroužek co tu byl. Odešel vedoucí a už se žádnej dospělej modelář prostě nenašel. Nebýt školy tak bych to vedl já (né že bych se učil, ale dojíždím).

Takže je to pěkně v háji. Na druhou stranu se musím pochválit, dělám pokroky. Už dva měsíce žiju bez myšlenky že fixírka je vrah modelů. Nevím proč mi to dělá pomerančovou kůru. Někdy to stříká nádherně... Prostě nevím. Časem na to jistě přijdu.
Eagle 6.3.2005 21:25 - č. 3282
Eagle
curahee napsal v č. 3276:
"Od Italeri,a jakou jsi zvolil německou nebo čsl.?"
curahee napsal v č. 3276:
"jestli ti muzu poradit tak kdyz Lt 35 tak jedine ČSL"
Zpočátku jsem zvolil samozřejmě českou kamufláž. Ale před maskováním, jsem začal pochybovat, protože já + moje fixírka + tři vrstvy = 3 x Zničený model (jednou za mě, jednou za fixírku a jednou za ty tři vrstvy). Už už jsem ho chtěl stříknout šedou, ale pak jsem si vzpoměl že mám natřený kola a pojezdový vozíky podle té české, takže jsem neměl na výběr.
Bohužel barevný pole nejsou tak jak mají být. Čuměl jsem se totiž na krabičku (byl tam jeden bokorys v čs. barvách) a celou jednu polovinu vymaskoval podle ní. Pak jsem koukl do návodu a udělal druhej bok a pak jsem zjistil že jsem v háji. Ten nákres na krabičce byl pro slovenskou verzi. Takže jsem tam pak už jen od oka udělal fleky a nastříkal to. Nakonec je mi to stejně jedno, protože proč bych se páral se správností polí, když jsem té kamufláži dával šanci tak 1:3 že se povede.

Curahee: Ne od Italeri, ale od CMK. Italeri to taky vyrábí ?

BRUNNER napsal v č. 3275:
"Ked zmrvíš stavbu,možeš to skorigovat farbením ale nikdy ne naopak..."
A když zmrvíš obě lze to skorigovat umístěním do vitríny. Mám tam éro co má milimetrovou spáru mezi kabinou a trupem, ale je otočený tak že to nikdo nevidí. Největší problém je však v tom že se do vitríny koukám jenom já a já vím že tam je...
brano 6.3.2005 21:13 - č. 3280
Panzer napsal v č. 3278:
"www.panzernet.net/panzernet/stranky/g alerie/kuriozitky/galeriekuriozitky2.htm a co rikate na tohle ?"
Staré....
Panzer 6.3.2005 20:40 - č. 3278
www.panzernet.net/panzernet/stranky/galerie/...

a co rikate na tohle ?
Panzer 6.3.2005 19:52 - č. 3277
Zdarec modelari ! Eagle ... jestli ti muzu poradit tak kdyz Lt 35 tak jedine ČSL
curahee 6.3.2005 19:48 - č. 3276
curahee Eagle:Od Italeri,a jakou jsi zvolil německou nebo čsl.?
Eagle 6.3.2005 19:43 - č. 3274
Eagle Ne. Já stavím všechno, kromě lodí, diorám, aut, civilních letadel a vrtulníků. Takže vlastně stavím jen bojovku a vojenský letadla. Jinak teď jsem dokončil Lt-35 a až jsem se sám divil jak málo jsem toho na kamuflážil zmrvil... Ale furt zvládám líp stavbu než barvení...
Eagle 6.3.2005 19:03 - č. 3272
Eagle
BRUNNER napsal v č. 3265:
"Umenie je konečná fáza-farbenie a patina.To ostatné ma neba"
Tak to se dáme dohromady. U mě je tomu přesně naopak. Před každým barvením si tipuju co zmrvím... jestli to odnesou kola nebo jestli ta barva nepodteče...
mato 6.3.2005 14:45 - č. 3270
mato
BRUNNER napsal v č. 3269:
"On má na to lidi,že...."
to neviem ale dost casto pri jeho modeloch vidno dve mena a pochybujem ze by ten druhy robil marking s patinou a ked nieco pise tak je to o farbeni,nikdy o stavbe
mato 6.3.2005 14:41 - č. 3268
mato
BRUNNER napsal v č. 3267:
"Keby mi to vždy niekto postavil,tak neváham"
jimenez jeden,ze ti neje hamby
mato 6.3.2005 14:34 - č. 3266
mato
BRUNNER napsal v č. 3265:
"Umenie je konečná fáza-farbenie a patina.To ostatné ma neba"

tak potom nie si modelar ale farbic
mato 6.3.2005 14:00 - č. 3264
mato
Panzer napsal v č. 3263:
"skoda ze je to na 72"
preco? ved na 1:35 uz existuje vsetko...co je tak trochu skoda lebo citujem svojho bratranca:"cele modelarstvo sa len skomerciovalo"...proste uz si mozes vsetko kupit a jedine umenie je to len pozliepat
Panzer 5.3.2005 17:03 - č. 3263
BRUNNER napsal v č. 3259:
" Niečo na vyšperkovanie,maťo:www.sweb.cz/profikit/"
skoda ze je to na 72
mato 5.3.2005 16:42 - č. 3262
mato
BRUNNER napsal v č. 3259:
"Niečo na vyšperkovanie,maťo:"
no hej ale ja si za ten set moze urcite kupit noveho king tigra(1:35) s aberom.
ragaz 4.3.2005 21:05 - č. 3258
ragaz karle, zkus www.jagdtiger.de/GermanTanks/Jagdtiger-02.htm, nějaké detaily tam jsou

Jagdtiger používal podvozek z Tiger II, co se mrknou na něj
Karel 4.3.2005 20:27 - č. 3257
JAGDTIGER: prosím o radu jak vypadá sestavené zadní napínací kolo event. odkaz na www. kde bych nalezl detaily na fotografiich
BUĎ směrem od korby ven je na náboji nasazena jedna "obruč" pak malá mezera a následuje druhá obruč pak velká mezera a třetí vnější obruč ANEBO je směrem od korby jedna obruč pak veká mezera a pak zbylé dvě obruče s malou mezerou mezi nimi. Z návodu na model 1/35 od Revella to není jasné neboť na pozici 6 to vypadá jako v případě prvém a na pozici 2 podle které se má napínací kolo sestavit jako v případě druhém. Děkuji KAREL
mato 4.3.2005 12:32 - č. 3254
mato
princEugen napsal v č. 3253:
"a nebude mi ta zredena barva smejvat tu puvodni barvu?"
nebude ale pozor,tu zriedenu ciernu nanasas az po uplnom zaschnuti kamuflazovej farby cca.2 dni po nafarbeni modelu
701-720 z 2891
<< 33 34 35 36 37 38 39 >>
Po