Modelářství - figurky, technika, RC
|
|
---|---|
xfish5 napsal v č. 3478: ja udelam zakladni kostru z dratu , na ktery lepim kousky toaletniho papiru namocenyho v naredenym herkulesu s vodou . Pak staci nabarvit nastinovat a nalepit molitanovy listovi , nebo lisejniky od firmy JORDAN "No myslím, jak se z drátku vytvaruje ten základní tvar, opatlá lepidlem a nabarví... Děláš stromy nějak jinak?" |
|
|
|
Jaké lepidlo používáte ke tvorbě stromů? Herkules? No myslím, jak se z drátku vytvaruje ten základní tvar, opatlá lepidlem a nabarví... Děláš stromy nějak jinak? |
|
|
|
A šlo by sestrouhat trochu rzi ( třeba z plotu ) a nanášet to jako pigment??? | |
|
|
Marti napsal v č. 3470: ono je to v podstate jedno jestli je michas redidlem nebo vodou - drzi stejne a ucinek je stejny ( mozna v tonu barvy pigmentu v zavislosti na redeni muze byr rozdil ) "Tie pigmenty používam aj ja, ale iba svetlý prach as tehlovku, no s vodou som ich ešte neriedil iba s riedidlom a ten trochu zosvetľuje." |
|
|
|
Panzer napsal v č. 3469: "ja pouzivan pigmenty CMK - Svetla rez , nanasim je pomoci vody a jeste se nestalo ze by to udelalo kapku nebo nejakou mapu ..." No, možno to záleži aj od toho, či je povrch matný, lesklý, nalakovaný alebo nenalakovaný . Tie pigmenty používam aj ja, ale iba svetlý prach as tehlovku, no s vodou som ich ešte neriedil iba s riedidlom a ten trochu zosvetľuje. |
|
|
|
ja pouzivan pigmenty CMK - Svetla rez , nanasim je pomoci vody a jeste se nestalo ze by to udelalo kapku nebo nejakou mapu ... | |
|
|
BRUNNER napsal v č. 3467: Ja som to skúšal s vodou, ale sa mi robyli kvapky a nechceli prilnuť k povrchu . "Normálne som tu vodovku nanášal na matný povrch..." |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 3465: Pekný príklad svetlej hrdze. Zauímalo by ma ako bola ta vodová farba aplikovaná na model. S vodou nemám dobré skúsenosti (iba tak s kamenitou ), preto používam lacnú vodu po holení (pitralon) - nerozožiera ani neleptá povrch a dobre prilne k povrchu no má leštiace účinky . "Toto je hnedočervená syntetika a na tom vodovky a suchý pastel." |
|
|
|
JA som tu hrdzu skúšal urobiť pomocou vody po holení a temperovimy farbami ( žlta, červená hneda, čierna) na niektorých miestach to treba aj tupírovať. Pokiaľ viem podobnú techniku používa niekoľko ľudí tu na v okolí |
|
|
|
JAK NA REZ ??? Nedávno jsem zkoušel udělat totálně zrezivělý Hanomag Sdkfz251 1, a vypadalo to spíš jako Hanomag po nájezdu sprejerů a rómských spoluobčanů (nic proti menšinám, ono to opravdu tak vypadá). Nemáte někdo radu jak na rez... jestli barvami nebo pigmenty??? |
|
|
|
Marseill napsal v č. 3458: skus sa v obchode spitat na specialne zmakcovacie vodicky pripadne ak je to uz velmy zle tak skus roztok vody a herkulesu
"Chtěl bych se zeptat jaký lak je nejvhodnější lak abych mohl přelakovat značky které my nechtějí držet a odlupují se?"
Marseill napsal v č. 3459: "Jaké barvy jsou asi nejlepší,lihové nebo vodové?????????" najlepsie su akryli ale je s nimi viac prace(treba ti na ne pistol a drahe riedidla),sintetika je jednoduchsia ale dlho schne a treba ju vediet dobre nariedit. |
|
|
|
Marseill napsal v č. 3459: nejlepsi sou Akrily a sintetiky "Jaké barvy jsou asi nejlepší,lihové nebo vodové" |
|
|
|
Jaké barvy jsou asi nejlepší,lihové nebo vodové????????? | |
|
|
Chtěl bych se zeptat jaký lak je nejvhodnější lak abych mohl přelakovat značky které my nechtějí držet a odlupují se? | |
|
|
hsfeatures.com/features04/39h75aj_1.htm | |
|
|
na originalnim obrazku je ten stejnej hetzer na tovarnim dvore ( no nablejskanej ) ten muj je jen lehce zaprasenej + jemny wash . Vedle tech ostatnich tanku je to prijemna zmena | |
|
|
mato napsal v č. 3451: myslim ze by nesel protoze sem se snazil delat tank s minimalnim provoznim opotrebenim "sa len ja by som na to spravil este nejaky hrdzavy wash." |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 3452: no ja som to skusal ako si mi radil:nasmirglovat ceruzku a potom stetcom nanasat ale vyditelne mi to bolo len na svetlejsej farbe a hrany boli tak minimalne ze ucinok to malo len v 1:72. "Nestačí.S tým grafitom sa to nedá porovnat,je to ako real..." |
|
|
|
vyzera to celkom dobre (teda len ten hetzer )pasy su jak z bizuterie : ) ale ne...da sa len ja by som na to spravil este nejaky hrdzavy wash. ale mam otazku...na fotkaz lt 38 z muzea po prejdeny par km som videl ako mali na poslednych dvoch kolesach osuchane az na kov rafiky.
BRUNNER napsal v č. 3449: "Potom uvidíš ten efekt" nestaci si len namiesat farbu gunmetal?a funguje to aj na 1:35 tak ako v 1:72? |
|
|
|
ten grafit pouzivam jen na pasy ktery sou opatreny pigmentovym bahnem , jinak styl je styl |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Modelářství, muzea
- > Modelářství - figurky, technika, RC