Modelářství - figurky, technika, RC
|
|
---|---|
Hawkeye.Pierce napsal v č. 3598: Na Idetu jsem je viděl na stánku KPO (Kralická pevnoství oblast) a VMK (Vojenské muzeum Králíky) takže zkus www.armyfort.com "Nevíte kde bych mohl sehnat figurky čs vojáků z 1938 v jakym koli měřítku??" |
|
|
|
Nevíte kde bych mohl sehnat figurky čs vojáků z 1938 v jakym koli měřítku?? | |
|
|
Jedna ze života: tak sem byl v Mošoni-Maďarsko (v originále Mosonmagyarohavaár......či tank nějak). Nažvýknu svého favasa v 3.45 ráno a valím na místní přechod hraniční. V první dědině klid. Druhá vilage - chlap vysvlečený do půli pasu běhá ve 4ráno kolem kostela, hubu od krve, tak 4promile v oběhu. Při bližším kontaktu sem měl bobek abych taky nenadýchal. No nic jedem dál. Třetí ves jiný pes. Měl tak metr v kohoutku a dožadoval se nástupu do auta......70,.....80,.....90,....95km/h,....ujel sem mu!!! Asi místní vlkodlak. Konečně hranice a unikám na slovensko. Konečně Bratislava. Mám přesné mapy takže,....doprdele první odklon dopravy , druhý , nový kruháč,.......a okres Moskva. Po 20 minutách se dostávám do jakési uličky kde se jeden pár....páruje a u dvou černých aut se na mě smějí dvě ku,....rva a už jedu. Konečně dálnice směr Maďary!! Na první benzince si koupím dálniční známku!! Ale ona až po hranice žádná. Hranice. KDE MÁTE DÁLNIČNÍ ZNÁMKU!!! ŠIT,.....NEMÁM. Naštěstí mě ta "dvacítka" za okýnkem pustila. Mimochodem pozdravuji....fakt dost hezká!!! Maďarsko...ODDECH!! Po příjezdu do 9. hodin spím. Pak fotím město. Vyrážím na soutěž. Po vstupu do chodby jsem netrefil vchod naporpvé. Ale po projítí kolem dvou koster koní a jakéhosi mozku v nálevu jsem to pochopil jako varování a ustopil. Konečně sál s modely. Plynule si čtu prospekty na velkých tabulích s tím co se bude dít. Je to anglicky, německy a maďarsky a já neumím ani jeden tento jazyk. Přihlášení modelů (moje T34/76 stará 5 let se moc nechytala) - vyplňuji maďarskou přihlášku a odevzdáván slečně - nepozdravuji, hezká nebyla -FAKT!. Jinak hodnocení celé akce. Komunistických 130%!!! Dvě velké burzy, modelů jak na soutěži, prodejců moc (českých),..... Za forinty jsem nekupoval jednak jsem nevěděl kurz (zjistil jsem že něco od 7 až po 8,5Ft za korunu). Přirovnal bych to k MODELL BRNO, možná i trošku větší(?). Mám i fotky asi 800 ks. Pokud je zájem pošlu výběr na CD za 100,-. Cesta dommů v pohodě,...kupodivu!!! |
|
|
|
statickou trávu koupíš za 70,- cihle 200,- a dlažbu uděláš ze sádry a skalpelu nebo jehly .. takhle to aspon delám já ... a nestezuju si Tu statickou travu kombinuj s militanovýma drnama a takovým dřevěnym obarvenym prachem piskem a prosetou hlinou . vysledek bude mit docela vesely barevny ton .. tak ten ton musis jeste srazit rozredenou zemitou ( ve fixirce - nac si spinit pistolu ) nakonec nejaky ten pigment a trava jest hoptova ... pokud se ti chce muzes tam zakomponovat nejaky ten ker pavelsvejda.wz.cz/jaktodelam.html a dodelat podle svyho . K cihlam - oni uz v krabicce k nim prikladaji sacek s cihlovym pigmentem - dela to Plusmodel | |
|
|
Co, ty mi napiš, jak na ty cihličky na stavbu domu a na trávu a chodníky. | |
|
|
zakladovka je porad cerveno-hneda , ktera se nemenila ani za valky na nemecke technice | |
|
|
Lidi jakou barvu používali německé továrny jako základovou? Teda pokud dělám odřeniny na německé žluté tak na jakou barvu se mám jakože "proškrábat" Tuším,že jsem někdě "čtel" o tom, že Tiger II měl vnitřek věže jak světlý(tuším, slonová kost či bílá???) tak červený (suříková)...podle série. Ale to jaksi až tak s oděrky na povrchu tanku nesouvisí, pouze vysvětluji moji nerozhodnost v podkladech. | |
|
|
treba jak T-34 jezdily bez veze jen vyzbrojeny kulometem | |
|
|
Panzer napsal v č. 3575: Barevná věrnost filmu z roku 45 je opravdu ohromující. Nemluvě o tom, že klidně jich tam pár mohlo být, v tomhle roce se natíralo vším co zrovna bylo...
"videl sem barevny film z konce valky na Odře jak se formace StuH42 pripravovala na pozice a tam byla na 100% svetle olivova misto zlute"
BRUNNER napsal v č. 3576: Proč ne? Viz výše "Čo stroj celý červenohnedý(základovka)v roku 45,je to sci-fi?" |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 3576: neni protoz cervena byla zakladovka a treba nebyl cas uz jej opatrit kamuflazi "Čo stroj celý červenohnedý(základovka)v roku 45,je to sci-fi?" |
|
|
|
DG napsal v č. 3571: i kdyz anomalie to neni .... videl sem barevny film z konce valky na Odře jak se formace StuH42 pripravovala na pozice a tam byla na 100% svetle olivova misto zlute "Pokud je StuH 42 zelený, tak je to anomálie a nikoliv pravidlo" |
|
|
|
DG napsal v č. 3572: no... to sem chtel slyset "Proč by měl být olivovej? Už několikrát jsem psal, že olivová je místní záležitost, žlutá masová..." |
|
|
|
nerikam to vazne ale jen obrazne | |
|
|
Panzer napsal v č. 3570: Proč by měl být olivovej? Už několikrát jsem psal, že olivová je místní záležitost, žlutá masová... "to by mohlo byt ono ale kdyz vidim JPz. IV/70 ( ktery je z pozdni vyrobni serie ) a je zlutej -a ma byt sv. olivovej " |
|
|
|
Pokud je StuH 42 zelený, tak je to anomálie a nikoliv pravidlo | |
|
|
DG napsal v č. 3568: to by mohlo byt ono ale kdyz vidim JPz. IV/70 ( ktery je z pozdni vyrobni serie ) a je zlutej -a ma byt sv. olivovej -- "Jistě, typ co se v roce 43 už nevyráběl bude mít Dunkelgelb asi sotva. A obráceně." |
|
|
|
tim nemyslim ruzny dva tanky z jedne cety ze jeden mel sv . olivovou druhej zlutou ale Pz IV byly zluty , StuH 42 byly sv. olivovy a StuG byly zas zluty - takhle to myslim | |
|
|
Panzer napsal v č. 3567: Jistě, typ co se v roce 43 už nevyráběl bude mít Dunkelgelb asi sotva. A obráceně. "ale ty me nechapes ... myslim jestli to ma nejakej rad v pouzivani na konkretni tipy stroju" |
|
|
|
DG napsal v č. 3566: ale ty me nechapes ... myslim jestli to ma nejakej rad v pouzivani na konkretni tipy stroju "Co takhle přečíst si alespoň ten odkaz co sem sám dávaš? Ledacos v něm najdeš, třeba od kdy do kdy se používala šedivá a od kdy pak žlutá. Vše ostatní jsou jenom lokální přizpůsobení..." |
|
|
|
Panzer napsal v č. 3565: Co takhle přečíst si alespoň ten odkaz co sem sám dávaš? Ledacos v něm najdeš, třeba od kdy do kdy se používala šedivá a od kdy pak žlutá. Vše ostatní jsou jenom lokální přizpůsobení... "tak mi ho prosim zkus nastinit" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Modelářství, muzea
- > Modelářství - figurky, technika, RC