Střední tanky 2. světové války

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
1301-1320 z 4312
<< 63 64 65 66 67 68 69 >>
Po
Pavel 2.3.2005 14:22 - č. 3229
Zatěžkavačky zdvihacích zařízení (lanových měření prodloužení lana až třikrat)
Pavel 2.3.2005 14:19 - č. 3228
Samo že jeden se narovná a ten druhý vytrhne
Gryzlov 2.3.2005 14:18 - č. 3227
Gryzlov
Pavel napsal v č. 3222:
"Gryzlov u nás nic protože hák i závěs podle normy musí vydržet třikrát tolik než je uvedeno"
To se ale nepočítá Ale skutečný součinitel bezpečnosti u háků fakt neznám. Ale když říkáš, že 3, tak 3
Gryzlov 2.3.2005 14:17 - č. 3226
Gryzlov Když jsem to dával fofrem dohromady, tak mi tak rychle neseplo, že to takhle nepůjde On možná i ten hák není dobrý ... lepší by bylo symetrické oko
nemetko 2.3.2005 14:15 - č. 3225
nemetko
Gryzlov napsal v č. 3217:
"ještě sis měl rýpnout, a zeptat se, v jakém místě ta síla působí"
To som si nechaval az udas pocet zavesov s tym hakom to mas fakt lepsie, predpokladam ze pri haku je jednoznacne zname, ze bod bude jeden, a smer a miesto posobenia tiez logicky vyplinie zo zadania tej ulohy...
Gryzlov 2.3.2005 14:14 - č. 3224
Gryzlov Faktem ale zůstává, že mě DuGalle tak vytočil, že zase vyrazím do útoku do vyšších kruhů, trošku je probrat z letargie. Díky DuGalle potřeboval jsem jenom správně nastartovat

Nemáte někdo informaci o tom, jaký typ protipancéřové munice byl použit Sověty při testech tanku Tiger I v roce 1943, když zkoušeli průbojnost projektilů ráže 85mm?
Z výpočtu mi vyšel projektil AP (BR-365K ostrogolnyj). Tak by mě zajímalo, co říkají různé zdroje, i když mám obavy, že tam bude určitě APBC (BR-365 tupogolnyj)
Gryzlov 2.3.2005 14:04 - č. 3223
Gryzlov
GeorgRolf napsal v č. 3221:
"takže nevěš hlavu"
Díky Asi to budu muset protlačit na Tankers Group, tam to předložit nějakému člověku, jehož jméno má ve světě velkou váhu, pod jeho záštitou sepsat na toto téma článek v angličtině a pak jen čekat, kdy to dorazí do Čech, aby si to tady lidé přečetli a pak mi vítězoslavně tady psali, cože to vlastně jsou ve světě za novinky
Pavel 2.3.2005 14:01 - č. 3222
Gryzlov u nás nic protože hák i závěs podle normy musí vydržet třikrát tolik než je uvedeno
GeorgRolf 2.3.2005 13:45 - č. 3221
Gryzlov naopak, je to lehce pochopitelné už od samého počátku, jen jsem si počkal, zda logické argumenty přece jen nezvítězí nad vírou. No nezvítězily...ale to se v dějinách stalo už mnohokrát a to i slavnějším vědcům, takže nevěš hlavu
Gryzlov 2.3.2005 13:42 - č. 3220
Gryzlov GeorgRolf: díky! Už jsem myslel, že to špatně vysvětluji a proto, to nikdo nechápe
GeorgRolf 2.3.2005 13:42 - č. 3219
To Tom, nejsem strojař, takže to co píšeš je pro mě poměrně zajímavé. Pochopil jsem správně, že se pokoušíš naznačit, že litina má v globále vyšší pevnost než ocel a tak přestože má menší pružnost, tak vydrží víc? Nebo to chápu blbě?
GeorgRolf 2.3.2005 13:39 - č. 3218
Gryzlov, já myslím, že to co chceš vysvětlit je nad slunce jasnější, ale obávám se, že se pokoušíš marně. Prostě víra je mnohdy silnější než všechny vědecké důkazy:-/
Gryzlov 2.3.2005 11:54 - č. 3217
Gryzlov
nemetko napsal v č. 3216:
"a kolko je tych bodov? teda "zavesov""

Ha! Nemetko, myslím, že bych měl úlohu lépe specifikovat , že?

Spíše to uvedu na příkladu háku, který bude vetknutý do stropu, aby nedošlo k omylu

Případ první: hák je dimenzován na nosnost 5kN, uchycení ve stropě na 10kN.

Případ druhý: hák je dimenzován na nosnost 10kN, uchycení ve stropě na 5kN.

Otázka je stejná, co se stane při zatížení 7kN?

Nemetko, díky z poznámku ještě sis měl rýpnout, a zeptat se, v jakém místě ta síla působí. Tím by se lehce dalo dokázat, že síla působící na desku se rozloží na jednotlivé závěsy, podle místa působiště. To ale nebyl záměr.
nemetko 2.3.2005 11:40 - č. 3216
nemetko
Gryzlov napsal v č. 3215:
"Já se ptám, jaký bude výsledek v případě 1 a 2. Možná ti to už konečně doklapne..."
a kolko je tych bodov? teda "zavesov"
Gryzlov 2.3.2005 10:36 - č. 3215
Gryzlov DuGalle, ono to je možná přeci jen pro Tebe stále moc složité (3204), tak se zkus zamyslet nad tímhle:

1. Máš desku, která je uchycená na závěsech. Deska vydrží 5kN, než dojde k porušení celistvosti. Závěsy vydrží 10kN. Desku zatížíš silou 7kN.

2. Máš desku, která je uchycená na závěsech. Deska vydrží 10kN, než dojde k porušení celistvosti. Závěsy vydrží 5kN. Desku zatížíš silou 7kN.

Já se ptám, jaký bude výsledek v případě 1 a 2. Možná ti to už konečně doklapne...
Tom 2.3.2005 10:18 - č. 3214
Tom
Levant napsal v č. 3210:
"Litina vydrzí málov tahu..a i v ohybu...určitě mín než ocel..."
On je rozdíl mezi pevností a pružností, víš? V tom je právě celý fór.
Tom 2.3.2005 10:16 - č. 3213
Tom
SK napsal v č. 3211:
"liatinová sa skôr zlomí ako prehne..."
Nebudeme se pohybovat v takových extrémech, neboj. Nicméně mám pravdu já, jakkoli to laikům připadá nepochopitelné
Gryzlov 2.3.2005 10:08 - č. 3212
Gryzlov
DG napsal v č. 3208:
"Mimochodem nechceš se vrátit na začátek k mému konstatování, že já nemám jak bych to dokázal stejně jako ty to nevyvrátíš? "

To je čistě Tvé tvrzení, vycházející z neznalosti dané problematiky.
DG napsal v č. 3208:
"Jak dlouho se budeš ještě opíjet myšlenkou že tvé síly stačí na podobné výpočty "

DuGalle, je velmi smutné, že proti tomuto napadení se nemohu bránit přímo, protože by to bylo velmi samolibé a navíc pro Tebe těžko překonatelné a pochopitelné.
Než tady začneš šířit své názory tohoto typu, tak si laskavě nejdřív zjisti nějaké reálie o mé osobě. Ale aby si pak nebyl nepříjemně překvapený...
DG napsal v č. 3208:
"Nemíním se tady nekonečně dlouho dohadovat stylem "je" "není" "je" "není"..."

Tento způsob argumentace tady zatím předvádíš Ty. Tvá úroveň argumentace je asi na úrovni 5ti letého dítěte a mnoho lidí, z mého oboru, by nad Tebou mávlo rukou, jako nad ztraceným případem. jenže já Tě beru jako kamaráda, kterému se snažím něco vysvětlit, místo toho, abych Tě rovnou poslal do háje, protože Tvá kapacita na to protě nestačí...

DuGalle, o čem se teď tedy bavíš? Já po Tobě chci, aby si odpověděl na otázku, jaká energie, působí na ložisko věže, při dopadu projektilu různými rychlostmi na pancíř, když znáš tloušťku pancíře a víš, při jaké rychlosti dojde k probití. Teď v klidu můžeš zapomenout na různé odchylky při výrobě apod., protože v tomto příkladě předložené hodnoty ber jako neměnné.
Až odpovíš na tuto základní otázku, čímž dokážeš, že víš o čem se tu bavíme, pak můžeme přistoupit k úvahám o dalších okolnostech, které na to mají vliv.

Takže se ptám, jaká energie se přenáší na ložisko věže při dopadu projektilu na pancíř, při různých rychlostech? (viz 3204)
SK 2.3.2005 10:02 - č. 3211
SK
Tom napsal v č. 3209:
"Tak proč se součást z litiny prohne pod stejným zatížením více, než stejná součást ocelová? Můžeš si to spočítat, je to snadné "
liatinová sa skôr zlomí ako prehne...
Levant 2.3.2005 09:57 - č. 3210
Levant
Tom napsal v č. 3209:
"Tak proč se součást z litiny prohne pod stejným zatížením více, než stejná součást ocelová? Můžeš si to spočítat, je to snadné"
Litina vydrzí málov tahu..a i v ohybu...určitě mín než ocel...
1301-1320 z 4312
<< 63 64 65 66 67 68 69 >>
Po