Střední tanky 2. světové války
|
|
---|---|
Zatěžkavačky zdvihacích zařízení (lanových měření prodloužení lana až třikrat) | |
|
|
Samo že jeden se narovná a ten druhý vytrhne | |
|
|
Pavel napsal v č. 3222: To se ale nepočítá Ale skutečný součinitel bezpečnosti u háků fakt neznám. Ale když říkáš, že 3, tak 3 "Gryzlov u nás nic protože hák i závěs podle normy musí vydržet třikrát tolik než je uvedeno" |
|
|
|
Když jsem to dával fofrem dohromady, tak mi tak rychle neseplo, že to takhle nepůjde On možná i ten hák není dobrý ... lepší by bylo symetrické oko | |
|
|
Gryzlov napsal v č. 3217: To som si nechaval az udas pocet zavesov s tym hakom to mas fakt lepsie, predpokladam ze pri haku je jednoznacne zname, ze bod bude jeden, a smer a miesto posobenia tiez logicky vyplinie zo zadania tej ulohy... "ještě sis měl rýpnout, a zeptat se, v jakém místě ta síla působí" |
|
|
|
Faktem ale zůstává, že mě DuGalle tak vytočil, že zase vyrazím do útoku do vyšších kruhů, trošku je probrat z letargie. Díky DuGalle potřeboval jsem jenom správně nastartovat Nemáte někdo informaci o tom, jaký typ protipancéřové munice byl použit Sověty při testech tanku Tiger I v roce 1943, když zkoušeli průbojnost projektilů ráže 85mm? Z výpočtu mi vyšel projektil AP (BR-365K ostrogolnyj). Tak by mě zajímalo, co říkají různé zdroje, i když mám obavy, že tam bude určitě APBC (BR-365 tupogolnyj) |
|
|
|
GeorgRolf napsal v č. 3221: Díky Asi to budu muset protlačit na Tankers Group, tam to předložit nějakému člověku, jehož jméno má ve světě velkou váhu, pod jeho záštitou sepsat na toto téma článek v angličtině a pak jen čekat, kdy to dorazí do Čech, aby si to tady lidé přečetli a pak mi vítězoslavně tady psali, cože to vlastně jsou ve světě za novinky "takže nevěš hlavu" |
|
|
|
Gryzlov u nás nic protože hák i závěs podle normy musí vydržet třikrát tolik než je uvedeno | |
|
|
Gryzlov naopak, je to lehce pochopitelné už od samého počátku, jen jsem si počkal, zda logické argumenty přece jen nezvítězí nad vírou. No nezvítězily...ale to se v dějinách stalo už mnohokrát a to i slavnějším vědcům, takže nevěš hlavu | |
|
|
GeorgRolf: díky! Už jsem myslel, že to špatně vysvětluji a proto, to nikdo nechápe | |
|
|
To Tom, nejsem strojař, takže to co píšeš je pro mě poměrně zajímavé. Pochopil jsem správně, že se pokoušíš naznačit, že litina má v globále vyšší pevnost než ocel a tak přestože má menší pružnost, tak vydrží víc? Nebo to chápu blbě? | |
|
|
Gryzlov, já myslím, že to co chceš vysvětlit je nad slunce jasnější, ale obávám se, že se pokoušíš marně. Prostě víra je mnohdy silnější než všechny vědecké důkazy:-/ | |
|
|
nemetko napsal v č. 3216: "a kolko je tych bodov? teda "zavesov"" Ha! Nemetko, myslím, že bych měl úlohu lépe specifikovat , že? Spíše to uvedu na příkladu háku, který bude vetknutý do stropu, aby nedošlo k omylu Případ první: hák je dimenzován na nosnost 5kN, uchycení ve stropě na 10kN. Případ druhý: hák je dimenzován na nosnost 10kN, uchycení ve stropě na 5kN. Otázka je stejná, co se stane při zatížení 7kN? Nemetko, díky z poznámku ještě sis měl rýpnout, a zeptat se, v jakém místě ta síla působí. Tím by se lehce dalo dokázat, že síla působící na desku se rozloží na jednotlivé závěsy, podle místa působiště. To ale nebyl záměr. |
|
|
|
Gryzlov napsal v č. 3215: a kolko je tych bodov? teda "zavesov" "Já se ptám, jaký bude výsledek v případě 1 a 2. Možná ti to už konečně doklapne..." |
|
|
|
DuGalle, ono to je možná přeci jen pro Tebe stále moc složité (3204), tak se zkus zamyslet nad tímhle: 1. Máš desku, která je uchycená na závěsech. Deska vydrží 5kN, než dojde k porušení celistvosti. Závěsy vydrží 10kN. Desku zatížíš silou 7kN. 2. Máš desku, která je uchycená na závěsech. Deska vydrží 10kN, než dojde k porušení celistvosti. Závěsy vydrží 5kN. Desku zatížíš silou 7kN. Já se ptám, jaký bude výsledek v případě 1 a 2. Možná ti to už konečně doklapne... |
|
|
|
Levant napsal v č. 3210: On je rozdíl mezi pevností a pružností, víš? V tom je právě celý fór. "Litina vydrzí málov tahu..a i v ohybu...určitě mín než ocel..." |
|
|
|
SK napsal v č. 3211: Nebudeme se pohybovat v takových extrémech, neboj. Nicméně mám pravdu já, jakkoli to laikům připadá nepochopitelné "liatinová sa skôr zlomí ako prehne..." |
|
|
|
DG napsal v č. 3208: "Mimochodem nechceš se vrátit na začátek k mému konstatování, že já nemám jak bych to dokázal stejně jako ty to nevyvrátíš? " To je čistě Tvé tvrzení, vycházející z neznalosti dané problematiky.
DG napsal v č. 3208: "Jak dlouho se budeš ještě opíjet myšlenkou že tvé síly stačí na podobné výpočty " DuGalle, je velmi smutné, že proti tomuto napadení se nemohu bránit přímo, protože by to bylo velmi samolibé a navíc pro Tebe těžko překonatelné a pochopitelné. Než tady začneš šířit své názory tohoto typu, tak si laskavě nejdřív zjisti nějaké reálie o mé osobě. Ale aby si pak nebyl nepříjemně překvapený...
DG napsal v č. 3208: "Nemíním se tady nekonečně dlouho dohadovat stylem "je" "není" "je" "není"..." Tento způsob argumentace tady zatím předvádíš Ty. Tvá úroveň argumentace je asi na úrovni 5ti letého dítěte a mnoho lidí, z mého oboru, by nad Tebou mávlo rukou, jako nad ztraceným případem. jenže já Tě beru jako kamaráda, kterému se snažím něco vysvětlit, místo toho, abych Tě rovnou poslal do háje, protože Tvá kapacita na to protě nestačí... DuGalle, o čem se teď tedy bavíš? Já po Tobě chci, aby si odpověděl na otázku, jaká energie, působí na ložisko věže, při dopadu projektilu různými rychlostmi na pancíř, když znáš tloušťku pancíře a víš, při jaké rychlosti dojde k probití. Teď v klidu můžeš zapomenout na různé odchylky při výrobě apod., protože v tomto příkladě předložené hodnoty ber jako neměnné. Až odpovíš na tuto základní otázku, čímž dokážeš, že víš o čem se tu bavíme, pak můžeme přistoupit k úvahám o dalších okolnostech, které na to mají vliv. Takže se ptám, jaká energie se přenáší na ložisko věže při dopadu projektilu na pancíř, při různých rychlostech? (viz 3204) |
|
|
|
Tom napsal v č. 3209: liatinová sa skôr zlomí ako prehne... "Tak proč se součást z litiny prohne pod stejným zatížením více, než stejná součást ocelová? Můžeš si to spočítat, je to snadné " |
|
|
|
Tom napsal v č. 3209: Litina vydrzí málov tahu..a i v ohybu...určitě mín než ocel... "Tak proč se součást z litiny prohne pod stejným zatížením více, než stejná součást ocelová? Můžeš si to spočítat, je to snadné" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Střední tanky 2. světové války