Střední tanky 2. světové války

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
1281-1300 z 4312
<< 62 63 64 65 66 67 68 >>
Po
DG 2.3.2005 19:25 - č. 3250
DG Vážení, už mě to opravdu nebaví a mám takový dojem, že jsem přišel na způsob, jak opět získat toliko potřebný ztracený čas. Argumentace rádoby odborníků, kterým někdo zapomněl zavčas přestřihnou pupeční šňůru k jednomu jedinému tanku už mě unavuje, stejně jako zuřivé přitakávání osob které jinak mají k tématu co říci asi jako kačer Donald k dění na Slovensku. Pokavaď hodláte žít v názoru, že uložení věže T-34 bylo naprosto v pohodě a nijak tento tank neomezovalo (což je z diskuze níže více než patrné), užijte si ho. Ale vývoj této diskuze mě jednoznačně přesvědčil, že tady už není co říci...
Pro egliho stále platí, že jakýkoliv článek z mého webu je mu zcela k dispozici. Pár lidí tady na mě má kontakt jak e-mailový, tak ICQ. Takže se tu mějte a vězte, že mi to tu bude z velké části chybět. Doufám že s někým z vás se ještě uvidím na některém ze srazů
Gryzlov 2.3.2005 19:25 - č. 3249
Gryzlov Moc pěkné Nemetko. Kdybych to býval věděl dříve, tak se tak hrozně nerozepisuji a rovnou to nakreslím

Bod otáčení je v místě B. Tam se věž opře o korbu. To znamená, že proti momentu Ma (síla v bodě A na rameni BA) bude působit tíha G=m*g (m = hmotnost věže) na rameni BC.
Pro úplnost by tam měla být ještě síla, která působí proti zdvihu od příložek.

Nemusím podotýkat, že bod B se "stěhuje" po obvodu v závislosti na bodu A.

Jaký je Tvůj názor Nemetko?
nemetko 2.3.2005 18:28 - č. 3248
nemetko a teraz k tomu vysadeniu veze... mam jeden obrazok a otazku:
obrazek

Ako sa do vysadenia veze zapoji momentova sila a voci ktoremu bodu sa bude prejavovat?

OS je osa tanku, T je tazisko,A je miesto posobenia energie (sily), a bod B a C je pre mna otazkou... C je pod taziskom, B je bod na priamke A stred otacania veze... dufam ze je to v celku jasne...
nemetko 2.3.2005 18:27 - č. 3247
nemetko
Glynwed napsal v č. 3239:
"mě že s tím dělem Téčko ještě nějakou dobu jelo"
nepredpokladam, mohli sa pohybovat tak zopar metrov, nezabudaj ze delo bolo oprete vzadu o podpery a na fotke nie su nikde vidiet ziadne stopy po pohybe tychto podpier, skor tecko ujelo este zopar metrov, kym sa podpery uplne neroztiahli a nezastavili pohyb tejto sustavy...
Gryzlov 2.3.2005 17:35 - č. 3246
Gryzlov
Pavel napsal v č. 3244:
"Gryzlov jsem ten vyvolený? "
Jasně
xfish5 2.3.2005 17:30 - č. 3245
Jsem měl pravdu s tím dělostřelectvem...
Pavel 2.3.2005 17:17 - č. 3244
Gryzlov jsem ten vyvolený?
Pavel 2.3.2005 17:15 - č. 3243
To Johny:Je to U profil lisovaný z plechu a je z devíti kusů přišroubovaný 33 šrouby m16 Jeden uhelnik chyběl protože tam byla převodovka Ty profily byly zároveň jako kryty pro hřeben otáčení věže. Šrouby byly shora. A naftové výpary nejsou tak výbušné jako benzínové.Proto Koškin trval na vznětovém motoru
Gryzlov 2.3.2005 17:03 - č. 3242
Gryzlov Johny, T-34/76 to má také po celém obvodu. Tedy platí to i pro válečné verze.
Johny napsal v č. 3238:
"Síla která by to byla schopna urvat by musela být gigantická. "
No právě... jenže to ví jen pár vyvolených...
Gryzlov 2.3.2005 16:58 - č. 3241
Gryzlov
Glynwed napsal v č. 3239:
"Podle mého tomu Téčku došla munice a vzala tu houfnici taranem. Přitom se hlaveň dostala pod věž a asi jí to bloklo otáčení věže. Těžko říct, ale zdá se mě že s tím dělem Téčko ještě nějakou dobu jelo. Pak mu buď došla nafta nebo ji dostala obsluha jiné houfnice..."
Souhlas
Gryzlov 2.3.2005 16:58 - č. 3240
Gryzlov
Johny napsal v č. 3238:
"Pokuď si pamatuji na to , když jsem prolézal poválečnou verzi vyrobenou u nás, tak po celém obvodu byl našroubován úhelníkový kruh složený z několika částí který se opíral o spodní část ložiska. Vše bylo upevněno několika desítkami sřoubů na spodní kruh věže z boku."
V tomto směru by se to nemělo od válečné verze lišit.
Glynwed 2.3.2005 16:56 - č. 3239
Glynwed Podle mého tomu Téčku došla munice a vzala tu houfnici taranem. Přitom se hlaveň dostala pod věž a asi jí to bloklo otáčení věže. Těžko říct, ale zdá se mě že s tím dělem Téčko ještě nějakou dobu jelo. Pak mu buď došla nafta nebo ji dostala obsluha jiné houfnice...
Johny 2.3.2005 16:40 - č. 3238
Johny Ví někdo jak byla upevněna věž T-34 ve válce?

Pokuď si pamatuji na to , když jsem prolézal poválečnou verzi vyrobenou u nás, tak po celém obvodu byl našroubován úhelníkový kruh složený z několika částí který se opíral o spodní část ložiska. Vše bylo upevněno několika desítkami sřoubů na spodní kruh věže z boku.

Síla která by to byla schopna urvat by musela být gigantická.

Každopádně tam byla konstrukční chyba v uložení nádrží. Pokud byly nádrže více než z poloviny prázdné, stačil prý jakýkoliv průstřel který zapálil výpary a způsobil kompletní destrukci tanku včetně odhození věže.

Na druhé straně Tiger měl podobný problém, stačila netěsnost palivového prostoru a benzínové výpary se dostaly do bojového prostoru, kde i jiskra od vypínače znamenala kompletní zničení tanku - posádky na to byly v manuálu jasně uppozorňovány.
Gryzlov 2.3.2005 16:27 - č. 3237
Gryzlov
Gryzlov napsal v č. 3236:
"Také mi přijde, že houfnice visí ve vzduchu. Minimálně jedním kolem."
Ne. To jen tak vypadá na té spodní fotce.
Gryzlov 2.3.2005 16:23 - č. 3236
Gryzlov
nemetko napsal v č. 3234:
"a mna napada, ked mala T-34 tak dobre ulozenu vezu a zabezpecenu proti pohybu hore, ako sa tam ta hlaven dostala? "
Mně to nepřijde, že by došlo k vyvrácení věže. Mezi věží a korbou je poměrně dost místa. Koukni na "želvu", která je tady na Frontě ve fotogalerii.
Když se podíváš pořádně, tak si všimni, že hlaveň houfnice vede zhruba nad místem spodního střelce, takže jde mimo osu tanku a podle toho by to vypadalo, že hlaveň vede podél boku věže z levé strany.
Také mi přijde, že houfnice visí ve vzduchu. Minimálně jedním kolem.
xfish5 2.3.2005 15:21 - č. 3235
Ten tank je tím dělostřelectvem uplně rozbitý!!!
nemetko 2.3.2005 15:11 - č. 3234
nemetko
Glynwed napsal v č. 3233:
"nová kombinace T-34 + 10,5 cm leFH "
a mna napada, ked mala T-34 tak dobre ulozenu vezu a zabezpecenu proti pohybu hore, ako sa tam ta hlaven dostala?
Glynwed 2.3.2005 15:04 - č. 3233
Glynwed Hezké fotky zničené techniky....nová kombinace T-34 + 10,5 cm leFH
forum.axishistory.com/viewtopic.php?t=71327&...
Enigma 2.3.2005 14:41 - č. 3232
Enigma
BRUNNER napsal v č. 3230:
"Ups...to je téma jeřáby...pardon pomýlil som sa,tanky budú asi vedla.Dovi!"
No nejdřív byl tank né?
Gryzlov 2.3.2005 14:40 - č. 3231
Gryzlov
BRUNNER napsal v č. 3230:
"Ups...to je téma jeřáby...pardon pomýlil som sa,tanky budú asi vedla.Dovi!"
Na tanku máš také háky a oka

Teda spíš jsme asi přešli na mírový program, kterak z tanku udělat jeřáb...
1281-1300 z 4312
<< 62 63 64 65 66 67 68 >>
Po