Střední tanky 2. světové války
|
|
---|---|
Já sem si říkal, že to bude něco extra Tak o tom fakt nic nemám. Jen asi dvě fotky z testů, ale bojové výsledky ne |
|
|
|
Teda doufám, že máš na mysli tuhle hračku ... | |
|
|
Ale tady jsou výsledky německých zkoušek průbojnosti s tímto kanónem: www.battlefield.ru/guns/field_4.html Konkrétní "vyřešené" případy ale neznám |
|
|
|
Brunnere, to fakt nemám | |
|
|
Gryzlov napsal v č. 3319: Potíž je ale v tom, že tabulkové hodnoty dávají pro 122mm D-25T průbojnost na 0m 155mm, podle Dzinova vzorce je to 160mm, ale z grafu, který je uveden na Battlefieldu je průbojnost něco kolem 217mm... podle kinetické energie je to 196mm. "Tabulkám bude ale odpovídat průbojnost podle Dzinova vzorce." |
|
|
|
Tak přes kinetickou energii mi vyšla průbojnost obyčejného AP projektilu jako 273mm při vzdálenosti 0m. Odolnost pancíře jsem stanovil z výsledků průbojnosti projektilů ráže 85mm. Tabulkám bude ale odpovídat průbojnost podle Dzinova vzorce. |
|
|
|
Milo napsal v č. 3317: Možná to bude to samé. "Mám tu len pre M-46, neviem, či to bolo rovnaké - 33,4 kg" |
|
|
|
Gryzlov napsal v č. 3314: Mám tu len pre M-46, neviem, či to bolo rovnaké - 33,4 kg. "Jakou hmotnost měl projektil?" |
|
|
|
ragaz napsal v č. 3313: "Lodní kanón S-26 ráže 130mm, úsťová rychlost 1000m/s, zásoba 25 nábojů" Našel jsem hmotnost a rychlost protipancéřového projektilu: 33kg a rychlost 900m/s. Při této rychlosti je průbojnost nějakých 225mm na 0m (podle Dzinova vzorce). Podle kinetické energie to dává relativní průbojný výkon 1,5x větší než 122mm D-25T. |
|
|
|
Ragaz(3311): To je za obludu? Stejně jsou ty tanky ruský všechny stejný... | |
|
|
ragaz napsal v č. 3313: Jakou hmotnost měl projektil? "Lodní kanón S-26 ráže 130mm, úsťová rychlost 1000m/s, zásoba 25 nábojů" |
|
|
|
Lodní kanón S-26 ráže 130mm, úsťová rychlost 1000m/s, zásoba 25 nábojů | |
|
|
ragaz napsal v č. 3311: na tom mozes robit gymnastiku "ten lodní kanón 130mm" |
|
|
|
Vím že to není střední tank, ale co říkate na ISU-130 v Kubince - ten lodní kanón 130mm by dělal dobré díry do německého pancéře www.jagdtiger.de/SovietTanks/ISU-130-01.htm | |
|
|
Tom: Na Tvou kontrolní otázku, co je pružnější, zda litina nebo ocel bych Ti odpověděl, ale musel bych si vytáhnout sešit z Pevnosti a pružnosti. DG: (3250) Ale notak. Co jsme tu vedli podobných debat a najednou tohle? |
|
|
|
to Panzermuseum Munster(Germany) by taky stálo za návštěvu | |
|
|
zburame susedov dom a bude | |
|
|
mato napsal v č. 3306: Máš pravdu,parkovanie by bol problém... "ne,ne klucenku na auto uz mam : )" |
|
|
|
brano napsal v č. 3305: ne,ne klucenku na auto uz mam : ) "Za rekes ti podarujú aj Mausa..." |
|
|
|
mato napsal v č. 3304: Za rekes ti podarujú aj Mausa... "a za rekes si mozes aj lubovolne vystrelit....?" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Střední tanky 2. světové války