Střední tanky 2. světové války
|
|
---|---|
kam se ztrácí příspěvky??? | |
|
|
Kdes sehnal tak staré RUDÉ PRÁVO? | |
|
|
já to čet včera nebo v úterý | |
|
|
ano, prý nedokonalá kopie - to jsem četl tak před 20 lety | |
|
|
m.burnes napsal v č. 3382: to hej ale taká nepodarená... "čet sem že panter je kopie t34" |
|
|
|
čet sem že panter je kopie t34 | |
|
|
Podvozek byl sice systému Christie, ten ho ale prodal do Ruska coby licenci svého tanku M1931 - ruské typu BT2-5-7, ale jinak hlavním konstruktérem tanku byl Koškin v Charkově (CHTZ) | |
|
|
stačín dík | |
|
|
Konstrukční kancelář CHTZ - zakázka 1937, prototyp T-32 1939, červen 1940 první seriové stroje T-34, nebo máš zájem o technické detaily? | |
|
|
super já zaslech že jim ho prodal američan | |
|
|
Konstrukční tým + výrobní závod = T-34 | |
|
|
Zdar ví někdo jak vznikla T34 | |
|
|
Glynwed napsal v č. 3374: No to fakt nevím čím to je, ale že by zrovna tohle byl ten důvod??? "To je asi tím že už nejsi na vojně " |
|
|
|
"Poslední dobou degeneruji" To je asi tím že už nejsi na vojně . |
|
|
|
Pet napsal v č. 3371: Upřesnil. Vím o co Ti jde. Jdu nad tím přemýšlet. Co se týká té tyče, tak tam vstupuje ohybový moment, proto se Ti lépe ohybá dlouhá tyč.
"Moc jsem to asi neupřesnil"
nemetko napsal v č. 3372: Tím si nejsem tak jistý Poslední dobou degeneruji "ale gryzlov to urcite vysvetli lepsie... tuto som si fakt neni vobec isty... skola bola tak daaavno :)" |
|
|
|
teraz som si nie isty, ale cosi sa mi tak mari, ze mas pocit ze do hry vstupuje pruzny raz, ale pri prerazani panciera nevstupuje do hry pruzny ale pevny raz, takze dolezita je hrubka a huzevnatost materialu... ale gryzlov to urcite vysvetli lepsie... tuto som si fakt neni vobec isty... skola bola tak daaavno :) | |
|
|
Gryzlov:Zjednodušeně a laicky řečeno(jinak to totiž neumím) přerazit na dvou stranách upevněné prkno o určité tloušťce je tím těžší ,čím je kratší.Působí tam snad menší páka nebo něco takovýho.Myslím si že něco podobného by se mělo uplatňovat když střela probíjí pancíř.Mě jde o to najít nějaký jednoduchý a názorný mechanizmus jakým se pancíř deformuje v závislosti na jeho tloušce,rozměrech,zakřivení atd.Zatím však nevím jak začít. Moc jsem to asi neupřesnil |
|
|
|
Pet, mohl by si to trošku více upřesnit? Napadají mě dvě souvislosti, ale netuším, kterou z nich máš na mysli. | |
|
|
Gryzlov:Napadla mne jedna taková zajímavá věc,nevím zda je známá ale zatím jsem na ní nikde nenarazil.Neovlivnuje nějakým zpusobem velikost a zakřivení pancéřové desky jeho odolnost.Nejsem strojař ale velikost deformace prutu při ohybu závisí na jeho delce.Nevím do jaké míry se to dá převést na odolnost pancéřových plátu ale nějaká souvislost tam asi je.Jde o to že testy prub.kanonu se dělají na značně rozměrných plátech a např. čelo korby IS by mělo mít vzhledem k tomu značně větší odolnost než by vyplývalo z jeho tlouštky a sklonu.Nevíš o tom něco? | |
|
|
Nemetko, fakt pěkný odkaz. Díky! |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Střední tanky 2. světové války