Střední tanky 2. světové války
|
|
---|---|
nemetko napsal v č. 3490: Panther III (E-50) by o moc lepší než Panther II nemal byť, počítalo sa preň so 88 mm kanónom a pri hmotnosti cca 50 t by sa nedalo uvažovať ani o nejakom náraste pancierovej ochrany vzhľadom na to, že veľkosťou to bola stále "kráva" na úrovni tanku Panther. Oproti tomu tanky T-54 sa vyznačovali podstatne nižšou siluetou a celkove malými rozmermi, ktoré im napriek pomerne silnej ochrane zaručovali ízku hmotnosť - okrem toho mali 100mm kanón oproti 88mm v E-50."predpoklad je ze T-54 by dostal ineho protivnika v podobe "panthera 3" projektu E50 a podobne" 105mm kanón na Nemeckej strane mal mať E-75 ale ten sa už radil o kategóriu vyššie - medzi ťažké tanky a na sovietskej strane mal svoje protiváhy... Okrem toho dizajn E-50 bol podľa mňa na svoju dobu "zastaralí" (vysoká korba, hranatá veža...)... |
|
|
|
SK napsal v č. 3489: predny plat pantherII vs T-34 a T-44, predpoklad je ze T-54 by dostal ineho protivnika v podobe "panthera 3" projektu E50 a podobne "Inak neviem, ktoré tanky máš na mysli keď porovnávaš hrúbku panciera..." |
|
|
|
nemetko napsal v č. 3488: No narážam na to kam smeroval vývoj v SSSR...aspoň podľa môjho názoru bola ochrana u IS-3 riešená lepšie ako u Nemeckých tankov, podobne si myslím, že T-54 bola na tom aspoň čo sa týka balistickej ochrany veže lepšie než plánovaný Panther II..."hm neviem ako presne to myslis, ale hrubka nemeckych pancierov bola vacsia ako ruskych (kvalitu vypustime...) a pri prerazani panciera musis brat do uvahy aj pomer raz/hrubka panciera, kde je pri klasickej municii skoro nutnost mat pomer 1 a viac" Inak neviem, ktoré tanky máš na mysli keď porovnávaš hrúbku panciera... |
|
|
|
SK napsal v č. 3476: "Okrem toho len by sa dotiahli na 100, resp. 122 mm sovietske kanóny, pričom ochrana u sovietských tankov bola riešená na vyššej úrovni..." Protitankove schopnosti nemeckej 75ky a 88my boli na urovni sudobych ruskych 85 a 122mm kanonov. Zaostavali v HE schopnostiach, takze zvysenim raze predpokladam aj zvysenie AT schopnosti, takze niekde by sa dotiahli, niekde by zvysili schopnost...
SK napsal v č. 3476: hm neviem ako presne to myslis, ale hrubka nemeckych pancierov bola vacsia ako ruskych (kvalitu vypustime...) a pri prerazani panciera musis brat do uvahy aj pomer raz/hrubka panciera, kde je pri klasickej municii skoro nutnost mat pomer 1 a viac "ochrana u sovietských tankov bola riešená na vyššej úrovni..." |
|
|
|
nemetko napsal v č. 3486: Zatím nic. Na fakultě jsem ještě nebyl "o tom lozisku nieco nevies? " |
|
|
|
Gryzlov napsal v č. 3485: "Už to přerostlo do osobního sporu" kedy? Mne to prislo ako osobny spor od zaciatku... aj preto som sa vrhol na projekt namodelovat to v CADe... to mi pripomina, o tom lozisku nieco nevies? zatial je to "u ledu" kamos pracuje podla vykresov na vnutornom vybeveni veze, aby sme boli co najrealistickejsi |
|
|
|
Máš pravdu SK. Už to přerostlo do osobního sporu. DuGalle, odpověď máš tam. |
|
|
|
DG, Gryzlov: kľud chlapci, čo keby ste sa presunuli do témy Osobní spory, hádky? www.fronta.cz/forum_tema_show.php?id=283&... |
|
|
|
Gryzlov napsal v č. 3474: Pak sem ovšem netahej peachoviny, které po bližším zamyšlení se blednou jak slepičí trus na slunci. Jelikož očividně vidíš něco jiného než píšu (otázka je, jestli je to jenom v mém případě nebo i na jiných fórech či v odborné literatuře), tak to dále rozvedu třeba na tvé oblíbené teorie o Pantherech založené na třech kořistních kouscích zkoumaných nezávislými odborníky, tvojí "věžovou" teorii popírající existenci nejzranitelnějšího místa T-34 atd."Pokud má někdo právo vědět jako první, co zajímavého se řeší v oblasti tankové techniky z období druhé světové války, pak jsou to dle mého názoru členové Fronty." Lidi zde opravdu potřebují vědět, co je kde nového či co kdo objevil. To ale neznamená, že je někdo má periodicky masírovat o dokonalosti prokazatelně nedokonalého... |
|
|
|
Gryzlov napsal v č. 3474: No to by mě zajímalo co, pochybuju že sis opravil svůj názor na T-34 jako to nejlepší na zemi...
"Ano, je pravda, že jsem kdysi něco takového napsal. Od té doby se toho myslím mnoho změnilo."
Gryzlov napsal v č. 3474: A já snad hodnotím výsledky práce nemetkova kolegy? Kdepak se tak stalo? Pouhé konstatování, že zdaleka ne všechny výpočty podporují tvojí teorii (respektive podporují jí hlavně ty tvoje, že) snad ještě není hodnocení, tos drobet ustřelil...
"Tím mám na mysli to, že nemáš na to, aby si hodnotil výsledky práce nemetkova kolegy. "
Gryzlov napsal v č. 3475: Jestli za tohle považuješ sebe, pak tvá ubohost nezná mezí Pokud za tuto osobu považuješ svého přítele GR, o kterém a o jehož geniálním "pohádkovém" příspěvku jsem mluvil, tak ještě více. Nebo mi laskavě naznač, kde jsem jako měl urazit někoho s "vědeckým pohledem na věc, který si ho dokáže vědeckými metodami vyvrátit či potvrdit"."pak nemáš nejmenší právo urážet někoho, kdo dokáže mít vědecký pohled na věc a dokáže jej vědeckými metodami vyvrátit nebo potvrdit." Tohle už fakt nemá obdoby, teď tady vysloveně žvaníš o něčem, co jsem nikdy nenapsal. Fakt se vrať zpátky na ten píseček a než se naučíš číst, tak z něj neodcházej... |
|
|
|
nemetko napsal v č. 3469:
"Zhodi klobuk na zem a otvara si na teba velky otvor na korbe (Dzin: podvozku) "
Jamamoto napsal v č. 3470:
"Nemetko(3469): Vtom případě jsou ruské tanky evidentně dosti sebestředný a urážlivý....."
SK napsal v č. 3472: Možná sis nevšiml, ale hovořím o něm právě v tom světle, kdo dokázal vytěžit z Christieho více a kdo jenom podvozek "No zrovna toho mrzáka Crusadera by som z T-34 moc nezrovnával..." |
|
|
|
SK napsal v č. 3479: ale ma nejake divne blatniky... mohla byt nejaka realna predloha? koristny tank? "To je najlepší Crusader akého som kedy videl..." |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 3473: To je najlepší Crusader akého som kedy videl... " www.track-link.net/gallery/3247" |
|
|
|
curahee napsal v č. 3477: Plne súhlasím a dodávam že nielen za to... "Jedna z "výborných" akcí našich poslanců,rozhodně bych je za to nakopal!!!" |
|
|
|
SK napsal v č. 3465: Jedna z "výborných" akcí našich poslanců,rozhodně bych je za to nakopal!!! "Napr. ako ten v Prahe pomalovaný na ružovo... " |
|
|
|
nemetko napsal v č. 3471: Je otázkou či by ich boli Nemci do Pantheru II boli schopný zamontovať...Niektorý tu mali výhrady aj o zamontovaní 88 do veže Panther II... "No videl by som to v celku slusne, najma ak zoberieme v potaz vyvoj noveho 10.5cm protitankoveho kanonu (dva vzory 10.5cm L/68 a L/71)" Okrem toho len by sa dotiahli na 100, resp. 122 mm sovietske kanóny, pričom ochrana u sovietských tankov bola riešená na vyššej úrovni... |
|
|
|
DG napsal v č. 3459: Na Frontě je dost lidí, kteří mají co k tomu říci a jsou schopní mi oponovat."Mimochodem dívím se, že se s tímhle přístupem dokážeš vůbec s někým tady bavit (pravda, přitakávání a lezení do řiti se holt leckomu líbí), jelikož tvé náročné požadavky na oponenta ze současných lidí na Frontě nesplňuje asi nikdo." A co se týká rektálního alpinismu ... pokud považuješ shodu v názorech za rektální alpinismus, pak je to čistě jen a jen Tvůj problém.
DG napsal v č. 3459: Je neuvěřitelné, co všechno si dokážeš vyvodit z tohoto:
"Takže buď budeme všcihni mlčet a ty si tu budeš povídat sám se sebou nebo se konečně zamysli nad tím, že toto je fórum pro veřejnost, nikoliv pro malou skupinku vyvolených, které ty sám určíš za sobě rovné..."
Gryzlov napsal v č. 3454: "Nejsi členem žádného výzkumného institutu, nejsi členem žádné organizace, která se zabývá výzkumem v oblasti jakékoliv techniky, tím méně v oblasti tankové techniky, a ještě méně v oblasti tankové techniky z období druhé světové války, aby sis mohl dovolit něco takového, co tady předvádíš." Protože je vidět, že Ti to stále nedošlo, co jsem tím měl na mysli, tak se Ti to pokusím přiblížit. Předem chci podotknout, že Tvé poznámky a urážky směřované na mou adresu mě nezajímají, tak aby si v tom zase nehledal nějaké vyzvedávání a snahu o obranu mé osoby. Ale co mně vadí je, že urážíš ostatní a přitom na to nemáš ani vzdělání, ani postavení. Proto jsem napsal to, co jsem napsal. Takže dokud nebudeš členem nějakého spolku, organizace, vědecko-výzkumné společnosti nebo institutu, nebo mít na to vzdělání, pak nemáš nejmenší právo urážet někoho, kdo dokáže mít vědecký pohled na věc a dokáže jej vědeckými metodami vyvrátit nebo potvrdit. A tím méně takového člověka obviňovat z rektálního alpinismu. |
|
|
|
DG napsal v č. 3459: "No nevím nevím, kdo se kdysi uvedl jako velký tigr, na kterého nemám a který mi natrhne kožich. Nevím nevím, kdo tady od začátku podporuje své argumenty výroky, jak si nehraje na písečku či s kým vším si to dopisuje či na jaké diskuzní témata chodí. Příteli, jseš to od prvního kontaktu ty, kdo si tu hraje na velkého a z toho druhého dělá od počátku něco méněcenného. " Ano, je pravda, že jsem kdysi něco takového napsal. Od té doby se toho myslím mnoho změnilo.
DG napsal v č. 3459: Mé znalosti o T-34/85 enormní nejsou. Je toho ještě dost co nevím a neznám. Nekritický pohled - a na tohle si přišel jak? Domnívám se, že v jistém smyslu u mě sebereflexe funguje. Porovnej příspěvky, které jsem posílal kdysi a teď. Pokud jsem se v něčem mýlil, pak jsem to přiznal, pokud jsem zjistil, něco nebylo v pořádku, tak jsem to opravil a zdůvodnil."Škoda jen, že skutek utek, tvé znalosti o T-34 jsou sice enormní, nicméně totálně zamlžené nekritickým obdivem k tomuto tanku..."
DG napsal v č. 3459: Tím mám na mysli to, že nemáš na to, aby si hodnotil výsledky práce nemetkova kolegy. Takže opravdu v tomto kontextu vyplývá jediný závěr - ano, skutečně nevíš, o čem mluvíš. Nebo snad znáš podstatu MKP a můžeš nám to doložit odborným výkladem proč to nebo ono?"A tím máš na mysli co? Že bych snad nevěděl o čem mluvím? Sorry, ale to zatím vypadá spíše na tebe a nepomůže ti ani tvá tigří podstata, pískoviště či kámoši na zahraničních fórech..."
DG napsal v č. 3459: Nemám nic proti Tvým snahám něco zajímavého sepsat a publikovat to zde na fóru."Pokud se ti nelíbí, že publikuju pouze na webu a válečnému tématu se zabývám pouze zde na Frontě, tak je to tvoje věc. "
DG napsal v č. 3459: Opakuji... dávno ne. Frontu mám rád a beru jí jako "domovskou" základnu. Pokud má někdo právo vědět jako první, co zajímavého se řeší v oblasti tankové techniky z období druhé světové války, pak jsou to dle mého názoru členové Fronty."Narozdíl od tebe se netoužím prezentovat každým kouskem prdu a pak o sobě hrdě rozhlašovat, jaké jsem eso a ostatní úplné nuly..." Pokud to bereš takhle, a pokud se k tomu takto staví celá komunita Fronty, není problém toho nechat. |
|
|
|
DG napsal v č. 3461: No zrovna toho mrzáka Crusadera by som z T-34 moc nezrovnával... "aneb Crusader vs T-34" To už skôr Cromwella... |
|
|
|
SK napsal v č. 3464: No videl by som to v celku slusne, najma ak zoberieme v potaz vyvoj noveho 10.5cm protitankoveho kanonu (dva vzory 10.5cm L/68 a L/71) "otážkou je ako by sa Panther II vyrovnal z ovými sovietskými konštrukciami (IS-3, T-44, T-54)..." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Střední tanky 2. světové války