Střední tanky 2. světové války
|
|
---|---|
Dzin napsal v č. 3429: No, to je fakt ... nenapadá "Vždyť to přeci udělal a svěřil to do Svých schopných rukou. Napadá Tě snad někdo jiný? " |
|
|
|
Gryzlov: (3428) Vždyť to přeci udělal a svěřil to do Svých schopných rukou. Napadá Tě snad někdo jiný? |
|
|
|
DG napsal v č. 3427: Nehceš to svěřit někomu, kdo tomu rozumí? "A než se dostanu k plechovkám jako T-34, T-60, T-70, SU-něco a ISU-něco, tak to bude časově opravdu terno..." |
|
|
|
SK napsal v č. 3425: Když se ti to nelíbí, tak si polyp pudel Okrajové typy až na konec..."Všetko nie, napr. T-34 tam chýba(okrem mnohých ďalších)..." Momentálně v mezích času předělávám ty nejstarší profily v sekci Vietnam, takže než se dostanu k nečemu novému, tak mnoho vody uplyne. A než se dostanu k plechovkám jako T-34, T-60, T-70, SU-něco a ISU-něco, tak to bude časově opravdu terno... |
|
|
|
Skoro všechno.... | |
|
|
Glynwed napsal v č. 3424: Všetko nie, napr. T-34 tam chýba(okrem mnohých ďalších)... "Tam najdeš vše co potřebuješ " |
|
|
|
Na Frontě Sovětské tanky ještě nejsou. Ale mrkni na www.tanky.wz.cz/Tanks/WWII/SSSR/sssr.htm Tam najdeš vše co potřebuješ . |
|
|
|
Chci se podívat na sovětské tanky ale nejde mi to jak to mám udělat | |
|
|
3ad.com/history/wwll/article.pages/super.per... | |
|
|
Béďa napsal v č. 3407: Bohužel jsem nic podobného zatím nenašel. "(jsou super, neznáš podobně kvalitní stránky věnované spojenecké technice??) " |
|
|
|
Jamamoto napsal v č. 3414: Hubáček uvádí, že při střelbě M4 protipancéřovým střelivem byl japonský tank (neuveden typ) prostřelen čistým průstřelem "Pacifické podmínky byly opravdu o něčem jiném, než Evropa." |
|
|
|
Ještě lepší byla ponorka z Pz-III - Tauchpanzer - www.wargamer.com/Hosted/Panzer/panzer3a.htm#... | |
|
|
BRUNNER napsal v č. 3417: Ty plováky používali i němci - Schwimmpanzer II - obrázek na www.historyfacts.biz/de/05_information/04_do... "Osobne ma velmi zaujal japonský obojživelný tank 2 Ka-mi.Hlavne koncepcia odnímatelných plavákov." |
|
|
|
No v KV-1 ho obsluhoval mladší řidič-mechanik a prý neměl v boji málem co na práci. Kulomet vzadu měl i BT-7A a T-28 - u toho se montoval na přímý rozkaz Klimenta Vorošilova, takže klasické rozhodnutí | |
|
|
ragaz(3412): Nevíš, do jaké míry se to osvědčilo? | |
|
|
DG(3413): V tomto úhlu pohledu máš určitě pravdu.Pacifické podmínky byly opravdu o něčem jiném, než Evropa. | |
|
|
Jamamoto napsal v č. 3411: No to bych netrvdil, už jenom proto, že každý šikmý tank byl ideální pro boj, jaký Japonci vedli. Kolik zemí se mohlo pochlubit tím, že jejich zbraně přesně vyhovovaly způsobu vedení boje? Možná tak SSSR se svým T-34..."Technicky to asi taky nebyl žádnej zázrak." Japonci také rádi používali diesel, to je další bonus. Samozřejmě, pokud člověk srovná Panthera a Shinhoto Chi-Ha, tak se ten druhý logicky zdá jako big shit. Ale jak jsem napsal na začátku - Japonci měli jinou potřebu pro své tanky než měla Evropa a pro tuto roli nebylo vhodnějších vozidel. Krom toho Japonci své tanky neustále zdokonalovali podle potřeb, to že slušných kousků bylo na konci málo nebylo zaviněno tím, že by to neuměli, ale že to jejich průmysl nebyl schopen vyrobit... |
|
|
|
Ten kulomet vzadu běžně používali rusové, hlavně na těžkých tancích. | |
|
|
Ragaz(3410): Něco málo měli, ale vzhledem k tomu, že bojovali hlavně v džungli je asi ani tolik nepotřebovali.Technicky to asi taky nebyl žádnej zázrak. Osobně mne zaujalo umístění kulometu v zadní části věže u některých typů, ale jak se tenhle nápad osvědčil v praxi, to nevím. | |
|
|
Japonské tanky? Jejich celkový počet je oproti jiným skoro směšný. U Kursku prý bylo zničeno přibližně tolik tanků jako celá japonská produkce |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Střední tanky 2. světové války