Střední tanky 2. světové války
|
|
---|---|
to Dzin: To mě nenapadlo, a já myslel že v praxi to je blbost, vzhledem k daleko menšímu opadání projektilu a tím pádem vélké vzdálenosti na kterou je možné vést přímou palbu. Jinak šípová munice z moderních tankových kanónů má dostřel až 100 km, škoda jen že je oproti rotační munici o dost méně přesná... | |
|
|
Béďa: Úplně stejně, jako s rotačně stabilizovanou. Tank jako tank. |
|
|
|
Béďa napsal v č. 3884: ťažko. "Docela by mě zajímalo jak se se šípovou municí vede nepřímá palba..." |
|
|
|
Docela by mě zajímalo jak se se šípovou municí vede nepřímá palba... | |
|
|
Dzin napsala v č. 3882: To sice ano, ale ten hladký vývrt tomu dává další rozměr... "Hladký vývrt beru, ale nepřímá palba tanku byla používána i za WW2." |
|
|
|
DG: Hladký vývrt beru, ale nepřímá palba tanku byla používána i za WW2. | |
|
|
Pánové běžte do kytek s hlavněma s hladkým vývrtem a nepřímou palbou | |
|
|
pbradler: Z formulace by se mi nezdálo, že je to pro palbu na pohyblivé cíle, spíše bych to viděl právě pro palbu na nepohyblivé cíle, to by pro nepřímou palbu odpovídalo lépe. Jedná se tam o kanony s hladkým vývrtem, takže to podle mě je pro ony šípově stabilizované střely. Pokud jde o podporu pěchoty, tak mohu holt sloužit blíže jen pro přímou palbu. |
|
|
|
Dzin napsala v č. 3878: To je možno pri strelbe na pohyblivé (pancierované) ciele. Mňa zaujímali údaje o presnosti pri paľbe na podporu pechoty z hladkohlavňových kanónov (t.j. šípovo stabilizovaných striel). "Tak jediný údaj mám, že tanková ztříštivotrhavá munice má při nepřímé střelbě úspěšnost menší, než 1 procento a je tedy považována za naprosto neefektivní." |
|
|
|
pbradler: Nevím jestli jsme se o tom bavili zde, ale napíši to sem. Řeč je o nepřímé palbě za pomoci tankových kanonů. Hledal jsem, hledal, ale bohužel jediné, co jsem našel, jsou hodnoty do 4000 metrů. Tak jediný údaj mám, že tanková ztříštivotrhavá munice má při nepřímé střelbě úspěšnost menší, než 1 procento a je tedy považována za naprosto neefektivní. | |
|
|
Johny napsal v č. 3876: "Jo tak to jo. Tu pevnost opravdu neznám. Měl jsem jen pocit, že považuješ betonové lodě za nepravděpodobné." Ne, už jsem o tom něco málo slyšel. Mě Fort Drum fascinuje právě v tom tvaru v jakém byl postaven, zkusím ti na mail poslat pár obrázků pro představu. Aha, nemáš uveden mail, tak nic |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 3875: Jo tak to jo. Tu pevnost opravdu neznám. Měl jsem jen pocit, že považuješ betonové lodě za nepravděpodobné. "Aha, jak vidím Fort Drum neznáš, není to loď, je to pevnost, ale ve tvaru lodě tyčící se uprostřed zálivu, proto ta loď v uvozovkách" |
|
|
|
Johny napsal v č. 3874:
"Železobetonové lodě se dělají běžně i dnes."
Aha, jak vidím Fort Drum neznáš, není to loď, je to pevnost, ale ve tvaru lodě tyčící se uprostřed zálivu, proto ta loď v uvozovkách
|
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 3873: Železobetonové lodě se dělají běžně i dnes. Jak velké tankery tak i rekreační plachetnice. U nás byli průkopníci betonových jachet bratři Pátí z Brna se svojí 17m jachtou "Zlatý roh". "anebo úplně železobetonovou "loď" " |
|
|
|
brano napsal v č. 3872: anebo úplně železobetonovou "loď" (já vím, já vím, jsme v tancích ) v Manilském zálivu Fort Drum "Keď sme už pri betóne...čo tak spomenúť takmer celoželezo-betónovú konštrukciu korby pásového vozidla?" |
|
|
|
Keď sme už pri betóne...čo tak spomenúť takmer celoželezo-betónovú konštrukciu korby pásového vozidla? Sd.Kfz.300(Borgward BI/II Minenräum Wagen). |
|
|
|
DG napsal v č. 3869: Netrapoš chlape...irónia unavuje....ak potrebuješ link...si veľký,nájdi si...
"Hmm, tradiční odkaz ke konkurenci nebude? "
Dolezal napsal v č. 3870: Vopred vďaka. "brano pak ti to nascanuju, momentálně scanuju pro Modelář fotky z let 1914-18." |
|
|
|
To brano a DG. Jasně ale tady je "obetonovaný" CELÝ T34!! A vypadá to jako pojízdná krabice (doslova!!) betonu. Na StuG III a Iv je dejme tomu betonu 10-20% plochy zde je tak 90% plochy a dle mě tak 60% váhy tanku (to asi né, ale fakt hodně)!! ---------------------------------------------- --------- brano pak ti to nascanuju, momentálně scanuju pro Modelář fotky z let 1914-18. |
|
|
|
Hmm, tradiční odkaz ke konkurenci nebude? | |
|
|
Alebo tiež na StuG IV,kde sa čelný pancier nadstavby a pred vodičom zosiloval tiež železobetónom.
Dolezal napsal v č. 3866: Ak by sa našiel scan bol by som ti povďačný. "Na téma T34 jsem zakoupil na Modell Brno05 černou A4 knížku "Neizvjestnij T34". Je tam toho o T34 DOST! Jenom mě naprosto fascinoval snímek T34/76 s přídavným pancířem ze železobetonu!!!! Vyprojektoval to (podle mě) nějaký šílenec (jméno si nepamatuju) a dokonce se to zkoušelo. Nemáte někdo více fotek, či alespoň bokorys??? V knize je pouze kvalitní nicméně jen jedna fotka. Vypadá to naprosto .......HRUBĚ!" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Střední tanky 2. světové války