Střední tanky 2. světové války
|
|
---|---|
DG napsal v č. 3949: o tom:
"Otázka tedy zní, o čem vlastně diskutuješ..."
adam-panzermayor napsal v č. 3939: "sou znamy jeho bojove uspechy?" |
|
|
|
adam-panzermayor napsal v č. 3945: Otázka tedy zní, o čem vlastně diskutuješ... "a ja ti na to nemuzu odpovedet protoze nevim skoro nic o nasazeni Cometu!!!" |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 3946: diky ,to sem chtel vedet "Nemal problem s trochou šťastia vyriešiť Tigera na 2km." |
|
|
|
a ja ti na to nemuzu odpovedet protoze nevim skoro nic o nasazeni Cometu!!! | |
|
|
Algernon napsal v č. 3940: nemuzu, ponevadz na to same se ptam tebe "Cometům…" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 3938: mozna,a sou znamy jeho bojove uspechy? "Co tedy takovej Comet?" |
|
|
|
Správně, pořádný boj! Už mě nebaví se neustále jen shodovat a občas doplňovat o férovosti Waffen-(pi)SS | |
|
|
Jelikož se nám v diskuzi o modernizaci Pantherů, Tigerů a podobné mršině rozjela diskuze i jinam, myslím, že nebude od věci to tu zase oživit. Nejlépe pak tvrzením, že nejlepším středním tankem 2WW byl T34/85. peace |
|
|
|
Zopár zaujímavých obrázkov koristného Panthera: www.twenot.nl/cuckoo.htm |
|
|
|
Používali se sovětské BT5 a BT7 v občanské válce ve Španělsku? | |
|
|
to DG: Nevím kdy se tam zas dostanu, ale díky za typ. ostatní: díky |
|
|
|
Béďa napsal v č. 3925: "Znova opakuju dotaz, nemá někdo věrohodné údaje o průbojnosti Pak 40, a tankových L-43, L-48?" ??? www.wwiivehicles.com/germany/guns.html |
|
|
|
Béďa napsal v č. 3925: Zajdi do knihovny, Hunnicuta jsi už objevil, teď můžeš zkusit Spielbergera "Znova opakuju dotaz, nemá někdo věrohodné údaje o průbojnosti Pak 40, a tankových L-43, L-48?" |
|
|
|
to SK: Teoretickz je možné všechno, ale je neppopiratelném že vsoučasné době dosahují kinetické projektily podstatně vyšších výkonů, pokud jsi takový znalec tak ti jistě neuniklo, že vyvíjený americký naváděný projektil je kinetický, proč asi... Nejde o to že náskok získali, ale proč, odpověděl jsi si sám. Možná jsem si ale nerozuměli. Znova opakuju dotaz, nemá někdo věrohodné údaje o průbojnosti Pak 40, a tankových L-43, L-48? |
|
|
|
Béďa napsal v č. 3923: A môžeš to vyvrátiť? Podľa toho čo nás učili tak dobre vyriešená kumulatívna strela s tandemovou hlavicou je schopná preraziť značnú hrúbku panciera...a je diskutabilné, či na tom bude podkaliberná strela lepšie..."To je diskutabilné. Kumulatívna strela môže disponovať podobnou prieraznosťou ako šípovo stabilizovaná (ak nie väčšou) a popri tom je univerzálnejšia"
Béďa napsal v č. 3923: A nezískali? Pokiaľ viem, tak som ti v 3913 vysvetlil prečo ten náskok získali a ty si s tým súhlasil... "Divné, že práve rusi získali v tejto oblasti značný náskok pred západom." |
|
|
|
to SK: "To je diskutabilné. Kumulatívna strela môže disponovať podobnou prieraznosťou ako šípovo stabilizovaná (ak nie väčšou) a popri tom je univerzálnejšia" "Divné, že práve rusi získali v tejto oblasti značný náskok pred západom." Stačí:)) |
|
|
|
Béďa: ktoré máš na mysli? | |
|
|
to SK: To sedí, ale tvoje poslední "novátorské" příspěvky byly podle mě trochu mimo... to pbradler: O americké a ruské moderní tankové munici je dost údajů na ruské stránce, kterou najdeš v odkazech "moderní ruská tanková technika" Nemá někdo věohodné údaje o výkonech Pak 38/40 a tankovou 75ku L-43, pro oba typy granátů?? Já jsem narazil už na tři dost protichůdné údaje, také nevím jestli se častěji nepoužívala podkaliberní munice než tomu třeba bylo u "acht-acht". |
|
|
|
pbradler: Jojo, my jsme si uváděli přesné údaje o standartním pancíři NATO pro testování ručních palných zbraní (velikost, materiál apod.), ale asi ho už nikde nemám poznamenaný. | |
|
|
pbradler 3916: k M830A1, v súčastnosti sa nezavádza, bola zavedená pred viac než 10 rokmi, ale výroba stále beží... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Střední tanky 2. světové války