Střední tanky 2. světové války
|
|
---|---|
T-62 byl dost problematický stroj, co vím. A T-10 byl těžký tank...srovnávat spíš s M103 a Conqueror (snad to píšu správně ) A Olifant čili v JAR upravený Centurion vypadá taky stále dost dobře. ...tak to bylo těsný |
|
|
|
T-62 žádný zázrak nebyl, však se podívej jak rychle za něj našli náhradu. A T-10? Těžkým tankům tohoto typu ujel vlak právě s příchodem Centuriona s Pershingem... | |
|
|
Centurion si vychutnal ještě v roce 1991 Záliv. Sice už jenom jako AVRE, ale pořád v aktivní službě... | |
|
|
to DG: to je asi přeci jen trochu přehnané... co T-62, nebo třeba T-10M? |
|
|
|
Rozhodně to byly vzácně vyvážené stroje s obrovským potenciálem...co byly, vždyť mnohde dál slouží! | |
|
|
Na druhou stranu to taky dokazuje, jak dlouho nebyli v SSSR schopni najít kladivo na tuhle dvojici | |
|
|
Tak to je fakt...ovšem nutno uznat, že to se týká např. i T-54, tedy jen těsně poválečného (do značné míry vlastně vývojový stupeň válečného-těsně -T-44) | |
|
|
Stejně, pánové, vemte Centurion a Pershing (a následné vývojové stupně) - jak dlouho se tyto válečné! tanky udržely na bojišti a to nejenom v banánových republikách... | |
|
|
Je fakt že s DG částečně souhlasím, ale vypadl mi podstatný detail, mé údaje se týkají Centurionu MK.3, o MK.5 tak podrobné údaje nemám, takže nedovedu jednoznačně říci o co byl lepší, pokud byl než tomu bylo v Mk.3. Ale možná že ta rozhodující výhoda byl 105mm kanón u Centurionu... | |
|
|
Dzin napsala v č. 4083: To bylo ve své době všechno "ale byl horší než u M48." |
|
|
|
Béďa: Přímo tohle z ATM, jinak jsem o tom četl tak po různu. V 65 byl nasazen Indy Centurion 5, který zrovna nějakým super palebným systémem neoplýval, ne že by byl nějak zastaralý v té době, ale byl horší než u M48. |
|
|
|
Na vině samozřejmě nebyly pakistánské tanky, ale jejich posádky, velení, taktika... | |
|
|
to DG: Co jsem mohl číst o konfliktu IndiexPakistán tak musím dát má Dzin pravdu, maximálně mohl uvést kde své údaje čerpal, já v Tankových velitelích a PKR. Centurion rozhodně neměl nijak zastaralý střelecký systém, stabilizace v obou rovinách, solidní optický zaměřovač, kvalitní optické vybavení velitele, je ale pravda, že mu scházel dálkoměr. |
|
|
|
DG: Ne, proto dneska existuje Bangladéš. | |
|
|
Dzin napsala v č. 4078: A proto dneska Pakistán neexistuje, že "průběh operací hovoří o převaze Indů." |
|
|
|
DG: Počty to tvrdí až v případě druhé války, ale jak tam píši, průběh operací hovoří o převaze Indů. | |
|
|
V tom, jak hezky odsuzuješ pakistánské tanky ve druhém konfliktu, akorát počty tvrdí vzájemně o obou stranách to samé... | |
|
|
Tak napiš, kde je jádro pudla. | |
|
|
Smutné | |
|
|
Nenapadá mě... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika