Střední tanky 2. světové války
|
|
---|---|
Béďa: (4132) Čína se sice může snažit, ale celkový stav její armády je poměrně neutěšený. Potenciál by mohla mít, ale spíše do budoucnost ivzdálené, než blízké. Její armáda je sice velká, ale zatím beznadějně zastaralá a značně podvyzbrojená. Hlavně co se palebné síly týká. A opravdu si nemyslím, že by to pár set kusů jednoho tanku, který osobně považuji jen za mírně vylepšeny T-90-II a tedy pod úrovní moderních tanků ostatních států, by to nějak změnilo. Teprve až většina jejich tanků bude tvořena tímto typem (nebo alespoň těmi dalšími nejmodernějšími) tak to bude o něčem jiném. Ovšem na přelomu tisíciletí jsem zaznamenal zprávu, že Čína se snaží nakoupit ruské tanky T-80, což sice nevím určitě, ale pokud ano, nesvědčí to moc o tom, že považuje své nejmodernější tanky za plnohodnotnou protiváhu ostatním moderním tankům. | |
|
|
to DG: Tak to asi opravdu ne... to Dzin: Mají jich mít ne výzbroji několik set. Hrozivý je především potenciál do blízké budoucnosti... Rusové budou za chvíli velmi litovatz, že jim prodávají moderní now how... |
|
|
|
Béďa napsal v č. 4127: Něco mi říká, že jim asi moc dobře nefungoval "Někde jsem četl, že rovněž Irák měl v Zálivu používat nějaký jednoduchý obranný systém na pricipu stroboskopu, nemá někdo víc informací." |
|
|
|
YAMATO napsal v č. 4126: Kdepak, SK je má za vlastní... "Maďarské tanky nikoho nezajímají?" |
|
|
|
Marseill napsal v č. 4123: Vizigóti, Ostrogóti, Keltové, Frankové, Germáni atd - už jsi někde viděl publikovat něco o kmenu Árijců? "Někde jsem našel, že árijci byli nejaký kmen který se usadil v sevorozápadní Evropě, takže indie nepřipadá v úvahu." Nebo není-li to snad podobný kmen jako třeba kmen Ebola? |
|
|
|
Béďa: zaznamenal, ale co vím, tak se jedná spíše jen o výkřiky do tmy, než masové používání. Čína sice má T-98, ale je otázkou kolik jich má ve výzbroji, jestli vůbec nějaké. Přes veškerou modernizaci jsou její tankové síly jednak poměrně skrovné (cca 10 000 tanků vzhledem k velikosti armády) a skoro 2/3 z nich tvoří stále T-59 a T-69, tedy dnes už beznadějně zastaralé tanky. V porovnání s více než 7000 americkými Abramsi je to prostě slabota. Dokonce i 10 000 ruských tanků z čehož polovinu tvoří T-80 vzbuzuje daleko větší úctu. | |
|
|
Starověké dějiny jsou velmi zajímavé, ale co je přesunout na jinou diskuzi?? Osobně si myslím, že paušalizovat výkon posádek na základě rasy je blbost. Co taková dnešní Čína?? Myslím že její nejnovější tanky musí dělat starosti už i Američanům(T-98). Oproti takovým Rusům prostě mají dost peněz, aby nejmodernější technologie zavedli i do výzbroje. Zaznamel někdo, že Číňané použivají sofistikovaný lazerový obranný systém a snad i střely z uranu??? Někde jsem četl, že rovněž Irák měl v Zálivu používat nějaký jednoduchý obranný systém na pricipu stroboskopu, nemá někdo víc informací. |
|
|
|
No já nevím...jen mi přijde argument, že se kmen usídlil v severozápadní evropě a proto Indie NEPŘICHÁZÍ v úvahu jako ukvapený...takoví Maďaři by třeba mohli vyprávět...nebo "Indiáni"... Z Íránu to už do Indie tak daleko není Maďarské tanky nikoho nezajímají? |
|
|
|
YAMATO napsal v č. 4124: Snad z oblasti dnešního Iránu, ne? "odkud ten kmen přišel?" |
|
|
|
Ale odkud ten kmen přišel? | |
|
|
Někde jsem našel, že árijci byli nejaký kmen který se usadil v sevorozápadní Evropě, takže indie nepřipadá v úvahu. | |
|
|
Dzin napsala v č. 4116: Jojo - přesněji árjové. Vždy mně při při tomto pobaví, když takový Dežo Demeter je lepší a kvalitnější origální árijec než kdejaký vyholený Pepík Novák. "No vždyť ano, Árijci je souhrné označení národů, které si ve 2. tis. př.n.l. podmanili Drávidy, tedy původní obyvatele Indie." |
|
|
|
Hele, to je pořád samý Panther a T-34...a co takový 44M Tas? Jistě, jen prototyp, ale na Maďary docela slušné vozítko, ne? | |
|
|
Dzin napsala v č. 4118: Oni si vypůjčuli i další věci, jako třeba hákový kříž, že? "Samozřejmě. Nacisté si toto označení vypůjčili" |
|
|
|
Takže to pátrání v Tibetu nebylo místopisně úplně mimo... | |
|
|
YAMATO: Samozřejmě. Nacisté si toto označení vypůjčili, možná proto, že původní význam (v sanskrtu) je "vznešení". | |
|
|
Hele, fakt? Tos mě dostal! | |
|
|
No vždyť ano, Árijci je souhrné označení národů, které si ve 2. tis. př.n.l. podmanili Drávidy, tedy původní obyvatele Indie. |
|
|
|
...nebo rovnou Árijci? | |
|
|
No jeje. Holt největší demokracie na světě, takže těm to prostě musí jít. A nebo, že jsou to Indoevropani a Semité a jiní. CO to zase píši... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Střední tanky 2. světové války