Střední tanky 2. světové války
|
|
---|---|
Yamato, to už se jedná ale o poválečné série, ne? Mě by to tedy potěšilo, ale nesetkal jsem se s válečnou verzí, která by měla 160mm na štítu. | |
|
|
160 mm měly pozdější série IS-2 na štítu. | |
|
|
Béďo, myslím, že oněch 160mm vzniklo ze sečtení čela štítu kanónu a čela věže v místě, kde štít výrazně přesahuje přes čelo věže a jeho tloušťka se pohybuje právě kolem 80mm a čelo věže má naopak vybrání, do kterého štít zapadá. Když se postavíš před IS-2m v Lešanech, tak je to pravá strana věže. Ale je to jen má teorie. Obdobný případ bude u T-34/85, kde se občas uvádí maximální tlouťka čela korby jako 60mm. Tam si myslím je brána hodnota tloušťky pancíře na poklopu řidiče. Hodnota se pohybuje v rozemzí od 60 do 75mm. |
|
|
|
to Helko: Více o JSku a o hlavně o publikacích o něm jsou ve starších příspěvcích v těžkých tancích. Jinak max pancéřování JSka nebylo bohužel 160mm, ale jen 120mm na čele korby. | |
|
|
Inac, nerad to hovorim, ale posledne tri prispevky patria do inej temy... | |
|
|
Ťažký tank IS-2 Výzbroj: 122 mm delo Posádka: 4 Pancierovanie (max.): 160 mm Rýchlosť (max.): 37 km/h Rozmery: 9,9 x 3,09 x 2,73 m Hmotnosť: 46,0 ton JS-2 bol jeden z najlepších tažkých tankov vôbec. Normálne patril do KV série, ale keď Klimenti Voroschilov upadol do Stalinovej nevôli, bol pomenovaný po Jozefovi Stalinovi. IS-II dokázal zničiť Tigra a aj proti Königstigrovi mal dobré šance. IS-II bojoval v bitke o Berlín a prinášal nemeckým vojakom strach a hrôzu. Silné 122 milimetrové delo mohlo preraziť všetky panciere. Jeden pozorovateľ boja medzi Pantherom a IS-II píše: " 122 milimetrová strela z tanku IS-II trafila predný pancier a celý ho prerazila. Hneď nato trafila druhá strela zadné pancierovanie a Panther explodoval " . |
|
|
|
To je IS-2, mimochodem těžký tank, kanon by měl být D-25T, ráže 122mm - pokud tedy nemám zcela mylnou představu :( | |
|
|
Nevíte co to je za kanón? |
|
|
|
www.baileybrug.info/WO2.htm Úplně poslední fotka... |
|
|
|
Pánové,mám na Vás jeden dotaz: Kde bych sehnal nějakou literaturu o výcviku tankových jednotek od stupně posádka po tankový prapor,a to u německé armády a u Rudé amády.Mám šanci?K.Bartošík |
|
|
|
Myslim, ze ano. | |
|
|
guano napsal v č. 4206: To bude možná ten co jsem posílal Algernonovi. Stál na nízkém šikmém podstavci? "Jeden Centaur jsem videl u hospody u Pegasus Bridge..." |
|
|
|
Jeden Centaur jsem videl u hospody u Pegasus Bridge... | |
|
|
Až se odpoledne vrátím, tak ti pošlu fotku toho citovaného stroje | |
|
|
DG napsal v č. 4201: nepodelim ,protoze sem to videl v krame v polsky publikaci " já jen doufám že se jistě podělíš o fotografie " |
|
|
|
Algernon napsal v č. 4197: Tak jsem jeden z nich identifikoval jako stroj 5. (Independent) Battery patřící do Royal Marine Armoured Support Group. Máš recht. "To byly ty, co tam měly v „provozu“ Royal Marines?" |
|
|
|
adam-panzermayor napsal v č. 4200: No nic, já jen doufám že se jistě podělíš o fotografie všech těch Cromwellů, Churchillů a zejména Shermanů..."hmmm, ja se ptam protoze sem to videl ale nevim co to je" P.S. O tom že poznáš Cromwell od Centaura taky vůbec nepochybuju |
|
|
|
DG napsal v č. 4199: hmmm, ja se ptam protoze sem to videl ale nevim co to je "Vidím že pán je znalec, že se tedy vůbec ptáš co to je, když to máš tak hezky zmapované" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 4197: Sorry, ale kdo tam co nasadil netuším...
"To byly ty, co tam měly v „provozu“ Royal Marines?"
adam-panzermayor napsal v č. 4198: Vidím že pán je znalec, že se tedy vůbec ptáš co to je, když to máš tak hezky zmapované... "videl sem to i na Shermanech ,Cromwellech a Churchillech" |
|
|
|
DG napsal v č. 4196: videl sem to i na Shermanech ,Cromwellech a Churchillech,diky "ale týkalo se to Centauru CS při vylodění v Normandii." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Střední tanky 2. světové války