Střední tanky 2. světové války
|
|
---|---|
Pro Dzina: Jo, sice do Tvého vzorce se dosazuje hodnota K podle typu střely a její schopnosti probíjet pancíř, ale Ty jsi se taky sekl ... BR-365K bude mít vždy lepší průbojnost při stejné rychlosti a kolmém pancíři, ač je AP, než BR-365 TG, ačkoliv je typu APBC. A to z toho důvodu, že BR-365TG má zploštělou čelní plochu a nemá prakticky špičku, oproti BR-365K... Abych to shrnul: rozsah 60 000 - 62 000 platí pro APCBC nebo APC, 64 000 - 68 000 bude pro AP, 66 560 - 70 720 bude pro APBC... asi ... snad ... možná Na druhou stranu, když projdeš německé testy, tak podle nich mají německé granáty K v rozsahu 55 000 - 59 000. A to jsou typu APCBC ... |
|
|
|
Pro Béďu: všiml jsi si na té adrese, kterou jsi uvedl v příspěvku 749, že Tiger byl ostřelován kanóny 85mm D-5T a S-53? Kdyžtak se na to podívej. O ZIS-S-53 ani zmíňka. |
|
|
|
PRO NEMETKA ROZPTYLY 88mm KwK 43 L/71 1000m 260mm ve vertikálním směru, 210mm v horizontálním 122mm D-25T 1000m rozptyl nepřesáhne 170mm ve vertikálním směru a 270mm v horizontálním Pro Dzina Musím říci Dzine, že si mě slušně dostal ale to nevadí. Ono by to pak vysvětlovalo spoustu dalších záhad. Nicméně jsem udělal pár rychlých testů a musím říci, že Tvůj vzorec, je co se týká určení rychlosti projektilu z penetračních testů, nepřekonatelný. Dejme tomu, že nesedí jen v jednom případě z desíti. Ale to asi jen kvůli nesprávným hodnotám v tabulkách daného kanónu. Ovšem zjistil jsem, že při porovnání průbojnosti jistých dvou střel vychází něco jiného, než by tomu tak mělo být ve skutečnosti. P.S. Zkus prubnout tuhle podmínku: 50mm L/42 by neměl probít 45mm pancíř na T34, 50mm L/60 by to měl zvládnout na 100m. Nic nevyhovuje. |
|
|
|
nemetko: Strelecke tabulky pro T-54. | |
|
|
este budem troska neprijemny: pramen? | |
|
|
nemetko: Ja ti mohu slouzit pouze 100mm D-10T, testovaneho z T-54 (stejny kanon, jina munice). Ten mel do 1600 metru rozptyl nulovy pri palbe z tanku. V tebou udavane tabulce by bylo 100 procent na radku praxe. Odhadiji, ze s druhovalecnou AP munici, by to mohlo byt v tve tabulce v radku praxe, 100 procent pri 1000m. | |
|
|
Dzin napsal v č. 748: "Trochu te zklamu, to co uvadis se cesky odborne nazyva rozptyl pricemz "velikost cile" je velikost tzv. obrazce rozptylu..." To je vsetko kul (pis cool ), ale ja som stel, ze ci by mi niekto nezistil rozptyl aj D-25T, Zis- 53, D-10T a podobne... |
|
|
|
Béďa:Neumím bohužel rusky,takže jediný co jsem na tý stránce pochopil, byla závěrečná tabulka pancéřování TigerII | |
|
|
to Pet: Jedná se Tigra II. Více viz mnou úváděné stránky. | |
|
|
Béďa:Jen pro ujasnění-muvíš asi o TigeruII. A nezdá se mi ,že by konstruktéři IS takhle podceňovali zásah do věže.To čelo vany bylo zešikmené odhadem 35-45stup.při síle 100m což dává 120-140mm.Mně na IS nejvíce fascinuje ten plynulý přechod boků korby,jako kdyby obepínala věž.To mi příde jako velmi dobrý konstrukční prvek(mimo.jiné to znamená velmi malou čelnní plochu korby) | |
|
|
to Pet: Podle protokolu ze zkoušek, mohl D-25T probít čelo korby na 500-600m při zásahu do sváru! Čelo věže na 1000-1500m. Čelo korby(vrchní skloněný plát) u JS-2 mohlo být probito na 400m. U čela spodku korby to ale muselo být daleko víc, protože nebylo skoro zešikmené. čelo věže se udává nějakých 2000m(neberu že mělo 160mm, ale jen 100mm viz fotografie z Kumensdorfu v Osprey) (armor.kiev.ua/Tanks/WWII/PzVIB/blin.html) to Gryzlov: Měl bys vzít v úvahu, že velkou slabinou D-25t byla velmi malá rychlost střelby oproti D-10, ale i KWK-36/43. Podle jednoho ruského článku stihl Tigr I zasáhnout Jsko až 3x než vůbec stačila posádka vystřelit(nejdříve za 16s). |
|
|
|
nemetko: Trochu te zklamu, to co uvadis se cesky odborne nazyva rozptyl pricemz "velikost cile" je velikost tzv. obrazce rozptylu, coz je velikost pole, do ktereho by se melo trefit vsechny vypalene strely. Dela se to tak, ze se zbran zaaretuje na specialni lafete a po kazdem vystrelu je opet nastavena presne do puvodni polohy (to je ten "test") a nebo je na standartne pouzivane lafete (to je ta "praxe"). V zadnem pripade to ale neznamena, ze zbran zasahne cil na 100 procent na danou vzdalenost. V soucasnosti, jakakoliv PT zbran, ktera ma po dobu ucinneho dostrela hodnoceni mene nez 100 procent je nevyhovujici... | |
|
|
Gryzlov: K se nevstahuje k panciri, ale ke strele a vyjadruje jeji charakteristiky, vzhledem ke schopnosti probijet. To defakto znamena, ze nevis co pises, a proto cokoliv dalsiho napises je irelevantni a tudiz nejake porovnavani neprichazi v uvahu...:D To jsem z toho vyklictoval...:D Ale vazne, ja si moc rad overim, jak je vzorec, ktery pouzivam presny, sam podle nej taky nepocitam moc dlouho, takze nahod co muzes a rozjedem to, plati? :) |
|
|
|
7,5cm KwK 42 L70 gun accuracy [%] Range_[m]______500_1000_1500_2000_2500_3000 PzGr39/42_test_100__100__100___92___73___55 ______practice_100___97___72___49___29___18 PzGr40/42_test_100___94___76___56 ______practice_100___56___32___20 SprGr42___test_100__100___90___66___42___28 ______practice_100___97___44___24___13____8 Pricom podmienky presneho zasahu boli take, ze naboj zasiahne ciel rozmerov 2mx2,5m [vyska x sirka]... 8,8cm KwK 43 L71 gun accuracy [%] Range_[m]______500_1000_1500_2000_2500_3000 PzGr39/43_test_100__100___95___85___74___61 ______practice_100___85___61___43___30___23 PzGr40/43_test_100__100___97___89___78___66 ______practice_100___89___66___47___34___25 rozmery ciela rovnake... inak odkaz 284 k najdeniu na liste 31 |
|
|
|
Gryzlov napsal v č. 742: "Pro Nemetka: Ty jsi nečetl v jednom mém předchozím příspěvku o porovnání odchýlení střel na 1000m pro KwK 43 a D-25T? POkud Ti to uniklo, tak si to nalistuj zpátky. POkud to nenajdeš, tak to sem napíšu znova." Nie daj jeho cislo,alebo to jasne oznac, ked to budes pisat, mam moc roboty preberat sa tu tvojimi vylevmi, ktore su stale o tom istom |
|
|
|
No,já jsem to bral podle úsťové rychlosti.Čím vyšší tím větší (podle mého laického posouzení) pravděpodobnost zásahu,ne?Ale asi tam hraje roli více faktorů(napadá mně jedině rotace střely),jak říkám, jsem laik...Tedy na ten váš souboj jsem zvědavej | |
|
|
Pro Peta: Jak si přišel na to, že 100mm D-10T byl přesnější? Pro Nemetka: Ty jsi nečetl v jednom mém předchozím příspěvku o porovnání odchýlení střel na 1000m pro KwK 43 a D-25T? POkud Ti to uniklo, tak si to nalistuj zpátky. POkud to nenajdeš, tak to sem napíšu znova. P.S. Pokud má KwK 43 100% zásah na 1000m... můžeš uvést velikost cíle? Nezlob se, ale pokud ten cíl byl velikej jako barák, tak no problem... nemyslíš? Pro Dzina: Dobře Dzine když válku tak válku Vzorec, který používáš předpokládá, že odolnost pancíře, tedy konstanta K je stále stejná pro všechny tloušťky. Já tvrdím, že to tak není. Takže zkusíme obrácený postup. Dám tady hodnoty průstřelů pro nějaký známý kanón a napočítáme z těchto průsřelů rychlosti projektilu na daných vzdálenostech. Pak dám skutečné hodnoty rychlostí a uvidí se, kdo bude blíž , souhlasíš? |
|
|
|
Podle grafu na mnou uvedné adrese dokázal D-25 probít čelo TigeraII na 1100m,na 1500m probíjel asi 168mm(z grafu to nejde přesně vyčíst).Mně osobně se těch 1100m zdá solidních.Jenom mi pro porovnání chybí na jakou vzdálenost dokázal KwK43 probít IS-2,nevíš Dzine? | |
|
|
100 procentni parvdepodobnost zasahu jde dosahnout jenom zbrani, jejiz rozptyl v miste cile nepresahuje jeho velikost a oba dva se nepohybuji tzn. v praxi moc nepouzitelne. Algernon: Ja G. krivku vytahuji jenom zridka...:)) |
|
|
|
Pet: Trochu te zklamu. Ja jsem zbranar, takze ti o panceri moc nereknu, to delaji materialove. Mohu ti porovnat kanony, ale uz ne jednotlive pancire, resp. ne tak dopodrobna. Ale pkud vim, ocel co pouzivali Nemci na pancerovani valecnych lodi byla stejne dobra, jako spojenecka... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Střední tanky 2. světové války