Střední tanky 2. světové války
|
|
---|---|
Algernon napsal v č. 4369: Tuším že je to motor z Tatry 138." Čet. Hrad — ten „hakl“, to je OT-810 s motorem od firmy Tatra?" |
|
|
|
A tak nakonec je tady vyfocené OTčko, pardon www.fronta.cz/foto/bez-nazvu-44 | |
|
|
Algernon napsal v č. 4369: Jsou tam dva ne? Jeden je pravý Hakl, druhý je OT (pokud vím, na fotkách na Frontě není vyfocený) "ten „hakl“, to je OT-810 s motorem od firmy Tatra?" |
|
|
|
Sd.Kfz.250/3: Sd.Kfz.251/7 Ausf. D: Sd.Kfz.252: Zdroj: www.panzernet.net |
|
|
|
hellko napsal v č. 4370: "Je tam exponat označený ako OT-810. Te je original ale o Sd.Kfz.251 a Sd.Kfz.250 by so ruku do ohna nedal. Možem urobiť niekolko detail foto a posudime. " Jako předělávka OT-810 to nevypadá,viz boční kastlíky, pancíř před motorem, výfuk ..... A ještě se mi nezdají popisky u těch tzv.haklů. |
|
|
|
Je tam exponat označený ako OT-810. Te je original ale o Sd.Kfz.251 a Sd.Kfz.250 by so ruku do ohna nedal. Možem urobiť niekolko detail foto a posudime. | |
|
|
čet.Hrad napsal v č. 4367: Je to ono. Ale mam par lebsich foto a z nudy dofocujem. LI 2 mam aj interier. Tabulka pri exponáte vravi jasne T 34/88. Asi kamikadze tank. Nie? Halk - Sd.Kfz.251. Je to mozne nema to vsak ani vnutro ani motor. "Myslíš T 34/85 ne 88" |
|
|
|
hellko napsal v č. 4366: "Mimochodom mame tam aj Panzerkampfwagen IV , LT 38 a Sd.Kfz.251 asi replika a ine" Myslíš tohle www.fronta.cz/fotogalerie/muzeum-snp-banska-... ?? Ona ta "replika" Hakla není replika ale poválečná výroba Hakla v upravené verzi pro ČSLA, velice rozšířené a bohužel ještě více často vydávané za originálního Hakla
hellko napsal v č. 4349: Myslíš T 34/85 ne 88 "U nas mame na pametniku 2 x T 34/88 a nic." |
|
|
|
Co je pravdy na tvrdeny ze T-34 mal na spodku v podlahe unikovy poklop kade sa dalo v pripade potreby uniknut z Tanku? U nas mame na pametniku 2 x T 34/88 a nic. | |
|
|
Béďa: Podle Jane´s má tanky sice z Ukrajiny, ale verzi T-80UD. | |
|
|
Nemá Pakistán náhodou T-84?? | |
|
|
Johny napsal v č. 4345: klidně jsi mohl ještě pár devítek přidat "Z hlavně tanku se drátem řízená střela na 99,99999% nevystřelovala." Takže konečně to někdo rozetnul |
|
|
|
Z hlavně tanku se drátem řízená střela na 99,99999% nevystřelovala. Odvíjecí zařízení musí být umístěno vedle (nebo takhle to alespoň má být). Drát není (co vím) na nějakém bubnu ale složený ve speciálním pouzdře odkud se jen rozbaluje, je to hodně tenké lanko, něco jako struna a dnes to i z nějakého plastu pouze propletené vlákny vodiče a vypadá to spíše jako tenký provázek. | |
|
|
mato: (4343) 310 T-90 není o moc menší. | |
|
|
Dzin napsala v č. 4342: to je ale dost visoke cislo...
"320 T-80 "
Dzin napsala v č. 4342: mozno nejaky chorvat sa hral s bulharskym vysavacom..."Teď mě jen zajímá z čeho tedy stříleli, že to mělo kabel a pálili z hlavně tanku." co sa tyka toho kablu....velke sili nanho nemozu posobit...keby tam dochadzalo k nekjakemu extrtemnemu kmitaniu asi by to dost destabilizovalu celu rachejtlu |
|
|
|
mato: (4317) Pakistán by měl mít 320 T-80 a Indie 310 T-90. Tedy přesněji, tolik jich mají objednáno, kolik jich mají právě netuším. Ohledně toho řízení po drátě PTŘS odpalovaných z kanonu. Zblblo mě to tak, že plácám nesmysly. Máte samozřejmě pravdu, AT-8 má přenos řídících signálů bez kabelu. Teď mě jen zajímá z čeho tedy stříleli, že to mělo kabel a pálili z hlavně tanku. |
|
|
|
No to je přeci jasné. Však to jsem právě v 4334, jen jinými slovy... | |
|
|
YAMATO napsal v č. 4334: A viděl jsi dráty vysokého napětí? Víš proč jsou prohnuté, ne? A u dráhy letu třeba 1km bude průhyb řídícího kabelu i při jeho minimální váze dost podstatný. Teda tolik moje logika ze znalostí střední školy "On ten drát nemusí být nějak zvlášť napjatý, slouží přeci pro přenos řídícího signálu, ne pro přímé ovládání." |
|
|
|
No že nemusí být rovnoměrně napjatý. Hlavně se nesmí přetrhnout. Nebo ne? |
|
|
|
Tom napsal v č. 4329: On ten drát nemusí být nějak zvlášť napjatý, slouží přeci pro přenos řídícího signálu, ne pro přímé ovládání. "Jak se zajistí, že jsou obě cívky brzděné stejně a že se tedy odvíjí skutečně poloviční rychlostí? Jak se zajistí rovnoměrné napnutí řídícího kabelu tak, aby se nepřetrhl?" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Střední tanky 2. světové války