Střední tanky 2. světové války
|
|
---|---|
Nedávno jsem zrovna narazil na stavebnici E-75 1/144, jeho kanón 88/L100 vypadá opravdu efektně, docela by mě zajímalo jakou by měl výrobní cenu, předpokládám, že by to byla pěkná pálka. Jeho výkon by ale musel být famózní... Předpokládám, že taková konstrukce byla zvolena proto, že se Němcům nedostávalo wolframu na výrobu podkaliberních střel a k tudíž musely jít při navyšování výkonu touto cestou. |
|
|
|
Jak se tak koukám na vaše reakce, tak je to téma na článek Ale děkuju, něco si z toho vyberu |
|
|
|
Optimální délka hlavně nezávisí přímo na ráži ale na objemu prachové náplně. Jednoznačně lze určit výpočtem max. délku hlavně maximálního urychlení projektilu k danému objemu spálených plynů, od tohoto bodu už bude délka hlavně projektil spomalovat, před tím se část energie nevyužije. Dá se ale říci, že velké ráže k dosažení stejné rychlosti potřebují více prachu a delší hlaveň což může kolidovat s praktickou upotřebitelností. |
|
|
|
bubu: Délka hlavně s ráží v zásadě nijak nesouvisí, resp. jediná souvislost je v rámci pevnostního výpočtu. Tedy není možno jen tak udělat libovolně dlouhou hlaveň. | |
|
|
to 4446: délka v rážích: průměr vývrtu/délka hlavně. | |
|
|
Yarra(4449)
Britský 57 mm kanón měl mnohem příznivější poměr délka hlavně/ ráže
(Ondík Střední tanky -92)proto se ptám |
|
|
|
Mohl bych mít dotaz?? (ve fóru jsem to nikde nenašel) Jak závisela délka hlavně na ráži a podle čeho se ta délka odvozovala?? (jeslti mohli na jakýkoli kanon nasadit jakoukoli hlaveň) |
|
|
|
fusilier napsal v č. 4439: Jak se to veme, hlaveň 57čky byla o dóóóst delší než 76ka u běžnýho T-34. Jinak stejný. www.lemaire.happyhost.org/char/complet/670.html . (Fotka dole). "Předpokládám že měl asi 57 mm kanon že? a vypadal stejně jako T 34/76?" |
|
|
|
podle mi dostupných zdrojů ještě neměli. | |
|
|
Keď boli pri Kursku v roku 1943 nasadené Panthery mali už Zimmerit? | |
|
|
"Torze" znamená krut či zkrut v technice. Torzní tyč, tj. zkrucovaná tyč je jedno z nejlepších řešení odpružení a tlumení kmitů vůbec. Pod výrazem "torzní stabilizátor" si můžeš ještě představit i strojní součást pohlcující torzní kmity (tj. kolísání kroutícího momentu). Názvosloví v těchto oblastech není bohužel zcela jednoznačné - zejména se to týká překladů z cizích jazyků. | |
|
|
Nevím kam to mám napsat , ale snad mi Algy promine a možná mi poradí, jestli bude mít čas, co jsou to torzní stabilizátory a torzní tyče? Díky Tome |
|
|
|
Toš taky bych stavěl T34/85 - máte na to pls někdo fotku? Třeba se už někde obj.? www.ww2modelmaker.com/modelpages/KWt34.htm už sem sehnal fotky(u) na T34/85 se schurzen z PzIV, ale ještě toto eso!! forum.axishistory.com/viewtopic.php?t=99986&... Dolin |
|
|
|
Předpokládám že měl asi 57 mm kanon že? a vypadal stejně jako T 34/76? | |
|
|
Ne ruské stránky, mají i anglickou verzi. Chtěl bych si totiž T-34/57 postavit, Maquete dělá verzi 1941, mě hlavně zajímá 1943, v srpnu byla zkušebně nasazena na frontě (boje se ale podle všeho nezúčastnila) , mám ale jen jednu fotku. | |
|
|
Tak to je zajímavé, zase o tank více, myslíš batelfield jako hru? | |
|
|
Fakt ne. podívej se třeba na battlefield... | |
|
|
Béďa napsal v č. 4434: Nemyslel si třeba T 34/76? "Sháním cokoli nového o T-34/57 ať již z roku 1941 nebo 1943 co není na battlefieldu." |
|
|
|
Sháním cokoli nového o T-34/57 ať již z roku 1941 nebo 1943 co není na battlefieldu. | |
|
|
Ahoj.Vite nekdo o vyzbroji tanku Sherman? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Střední tanky 2. světové války