Střední tanky 2. světové války
|
|
---|---|
Rozdíl mezi 20mm a 37mm kanónem je v tom, že 20mm čtyřčetem se snažíš cíl zasáhnout přímo, tedy zničit cíl přímým zásahem, kdežto 37mm kanón má možnost ničit cíl i nepřímo a to explozí tříštivo-trhavého projektilu v blízkosti letounu. V konečném důsledku, 20mm čtyřče lze použít na menší vzdálenost, než 37mm PL kanón. U 20mm čtyřčete je určitě větší pravděpodobnost zásahu, kdežto u 37mm kanónu může být zase vyšší pravděpodobnost zničení cíle (nepočítal jsem to, nevím). Když se porovná hmotnost trhaviny - 20mm projektil HE má asi 2,3g, MG má kolem 18,5g. 37mm HE projektil má něco kolem 50g a MG má něco kolem 72g. |
|
|
|
Pet napsal v č. 4387: to si myslíš?měl jen jeden kanon a na letadla byly snad účinější čtyři kanony(?)"Udává se že Ostwind byl účinější...(měl jeden 37mm kanon)" jo a jakou kadenci měl?ten Ostwind a Wirbelwind?Dík |
|
|
|
Ero napsal v č. 4396: Jistě, pokud by ale byla nekrytá není jednodušší použít kulomet?! Nesuď podle toho, co jsi viděl ve filmu. Navíc mi přijde, že se snažíš babrat v moc velkých detailech (nebo ještě jinak, spíš jen chceš plkat a je jedno o čem....) "Účinek by byl dost zničující, (stačí jedna dvacítka jako v Ryanovi). " |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 4395: Účinek by byl dost zničující, (stačí jedna dvacítka jako v Ryanovi).
"Tak není trochu zbytečné se zabývat použitím 4 dvacítek proti nechráněné pěchotě?! "
Ero napsal v č. 4391: Tím jsem myslel že to nemohl zklopit tak dolu, aby s tím bral pěchotu, toť všo. "Ty výřezy se mi zdají moc dlouhý, přeci nemohl střílet takhle pod "čáru"." |
|
|
|
Ero napsal v č. 4394: Tak není trochu zbytečné se zabývat použitím 4 dvacítek proti nechráněné pěchotě?!
"Samozřejmně všiml, ale myslím použití "čtyřčete". "
Ero napsal v č. 4394: Tak pokud nic, tak můžu smazat, ne? "To nic,nic " |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 4393: Samozřejmně všiml, ale myslím použití "čtyřčete".
"Kulometu lafetovaného v korbě na místě radisty sis nevšiml"
čet.Hrad napsal v č. 4393: To nic,nic "Nechápu co tím myslíš, navíc mi nějak uniká smysl této debaty" |
|
|
|
Ero napsal v č. 4391: Kulometu lafetovaného v korbě na místě radisty sis nevšiml?! "Takže na pěchotu se to na malou vzdálenost moc použít nedalo "
Ero napsal v č. 4392: Nechápu co tím myslíš, navíc mi nějak uniká smysl této debaty "Ty výřezy se mi zdají moc dlouhý, přeci nemohl střílet takhle pod "čáru"." |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 4390: Takže na pěchotu se to na malou vzdálenost moc použít nedalo "Z hlavy nevím přesný údaj, ale mířit do mínusu bylo možné (tuším -3 nebo 4 stupně)"
Tom napsal v č. 4389: Ty výřezy se mi zdají moc dlouhý, přeci nemohl střílet takhle pod "čáru". "Hádal bych podle výřezu věže pro pohyb hlavní." |
|
|
|
Ero napsal v č. 4388: Z hlavy nevím přesný údaj, ale mířit do mínusu bylo možné (tuším -3 nebo 4 stupně) "ale to jen v případě kdybych věděl možnost jeho náměru. Víte to někdo ?" |
|
|
|
antikiller napsal v č. 4383: Myslím si že proti tankům rozhodně ne, vžádném případě nebyl zamýšlen jako protitanková zbraň, ale to všichni víme. Mohl být učinný proti neobrněným automobilům a pěchotě, ale to jen v případě kdybych věděl možnost jeho náměru. Víte to někdo ? "myslíte že ten Wirbelwind byl účinný taky proti tankům?" |
|
|
|
antikiller napsal v č. 4386: Udává se že Ostwind byl účinější...(měl jeden 37mm kanon) "Myslím si že to byla účinná potvora" |
|
|
|
Perry napsal v č. 4385: To ano.Myslím si že to byla účinná potvora. "Hlavní účel byla ale protiletadlová obrana" |
|
|
|
Hlavní účel byla ale protiletadlová obrana | |
|
|
antikiller napsal v č. 4383: Jistě, proti lehce pancéřovaným vozidlům velice účinný "myslíte že ten Wirbelwind byl účinný taky proti tankům?" |
|
|
|
myslíte že ten Wirbelwind byl účinný taky proti tankům? | |
|
|
princEugen: Wirbelwind: ...jinak se porozhlédni po googlu..tam najdeš vše |
|
|
|
Ahoj, nevim kam to napsat, nemate nejake dobre fotky ci barevne nakresy wirbelwindu, pripadne odkaz na neco kde sezenu kamuflaz a hlavne oznaceni realneho stroje | |
|
|
Gryzlov napsal v č. 4378: To bol prispevok z 04.02.2006 ja som uz pod T34 vliezol poklop som nasiel a foto ma Egli len nema cas ho dat na net. Teraz v zime to nebol problem trcali s neho cencule. "Musíš vlézt pod tank a poklop hledej pod místem pomocníka řidiče (spodní střelec z kulometu). T-34/88 je nesmysl. Někdo se uklepl."V |
|
|
|
hellko napsal v č. 4349: "Co je pravdy na tvrdeny ze T-34 mal na spodku v podlahe unikovy poklop kade sa dalo v pripade potreby uniknut z Tanku? U nas mame na pametniku 2 x T 34/88 a nic." Musíš vlézt pod tank a poklop hledej pod místem pomocníka řidiče (spodní střelec z kulometu). T-34/88 je nesmysl. Někdo se uklepl. |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 4325: spytaj sa konstrukterov striel TOW "jaká je teoreticky možná rychlost odvíjení řídícího kabelu?" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Střední tanky 2. světové války