Střední tanky 2. světové války
|
|
---|---|
Chlapi, na stará kolena jsem objevil téma zvané II.sv.válka a krásu bojové techniky. A jelikož jsem tak trochu detailista rád bych se dověděl něco více o číslování/ neznám přesný výraz zda se říká věžová nebo taktická čísla / u tanků. Na fotografiích jsem viděl tanky bez čísel. označení, s dvou a třímístnými čísly. U třímístných čísel jsem se dověděl že 1.č. znamená označení roty, 2.č čety, 3.č.vlastní číslo tanku v četě. kromě toho existovalo i jiné ? " taktické" ? označení, symbol. Tyto symboly jsem sehnal pouze o Wf. SS ale ne o Wehrmachtu. Jak byla označována samohybná děla a jiná technika. Uvedu příklad. Na "Pumě" je na levém čel.blatníku ležatý kříž v kroužku a nějaká číslice, mebo na SdKfy 251/ ? je na čelním krytu motoru v kosodélníku číslice 3. V tomto případě je to vozidlo PyJgAbt. SS. V jaké literatuře se dopátrám něco o těchto znacích. A co ROA na svých Hetzrech užívala Blankemkreutz a nebo nějakou obdobu lež.Ondřejského kříže. Je to otázek hodně najednou a za každou odpúověď budu vděčný. Poraďte autory, názvy knih, kontakty. Dík Pokud by jste někdo měl zájem se se mnou rozdělit o své poznatky a zkušenosti odpovězte mi prosím na mailovou adresu mailto:[email protected]. Děkuji |
|
|
|
![]() |
Algernon: (4423) Přiznám se, že už si nepamatuji. ![]() ![]() Jonas: (4422) Jasně že vím, co by jsi přesně chtěl vědět? |
|
|
![]() |
Vite nekdo neco vic o Shermanovy?Vyvoj,typy,pancerovani,vyzbroj atak dal. |
|
|
![]() |
YAMATO napsal v č. 4420: Neviem či to bude stačiť. Je tam toho viac, len sa treba cez to prehrabať "Neviděl jste někdo někde cokoliv, co by dokazovalo existenci prototypu Cruiser Tanku Mk.VIII Challenger Mk.II?" ![]() en.wikipedia.org/wiki/Cruiser_Mk_II#History_... |
|
|
![]() |
Neviděl jste někdo někde cokoliv, co by dokazovalo existenci prototypu Cruiser Tanku Mk.VIII Challenger Mk.II? |
|
|
![]() |
SdKfz 251/20 SdKfz 251/20 "Mittlerer Schutzenpanzerswagen - Infrarotsscheinwefer" byly doplňovány ke speciálním německým tankovým jednotkám,které byly vybaveny infra-červenými pasivními dalekohledy ke konci roku 1944. SdKfz 251/20 zvaný UHU (Výr) nesl infra-červený pátrací reflektor,který měl průměr 60cm.Tyto vozidla mohla osvětlit a rozpoznat cíl na vzdálenost 1000m a navést na něj tanky.Posádka byla 4 muži. Zdroj: Squadron Signal publications,Armor in Action,No.21. ![]() Zdroj: www.panzernet.net
89michael napsal v č. 4418: Verze SdKfz 251/21 byla vyzvrojena trojicí leteckých kanonů MG 151/15 nebo MG 151/20 tudíž žádný infra přístroj neměla."Sd.Kfz. 251/20 Falke a Sd.Kfz. 251/21 Uhu." ![]() Zdroj: wilk.wpk.p.lodz.pl |
|
|
![]() |
Pardón, opravujem - Zariadení na nočné videnie bolo spolu vyrobených približne 1000 kusov. Ospravedlňujem sa. ![]() Tieto prístroje boli skúšané na protitankovom kanóne PaK 35/36 kalibru 37mm a neskôr na 75mm protitankovom dele. Ďalej ho namontovali na Marder II, na ( mne neznámy počet ) tanky Panzer IV Ausf. G, Panther a na stíhač tankov Jagdpanzer a na Sd.Kfz. 251/20 Falke a Sd.Kfz. 251/21 Uhu. |
|
|
![]() |
Worchester napsal v č. 4414: Na Pantheru "Myslíš přístroj nočního vidění na tanku Panther nebo na pušce StG?" ![]() |
|
|
![]() |
Ero napsal v č. 4413: Skús mrknúť sem kantina.druhasvetova.net/viewtopic.php?pid=11068"O nich jsem neslyšel, víš o tom víc ?" No neručím za pravdivosť informácií ![]() |
|
|
![]() |
89michael napsal v č. 4412: Myslíš přístroj nočního vidění na tanku Panther nebo na pušce StG? "Tento prístroj na nočné videnie používala jednotka SS Vampir, a zdá sa mi, že pre tanky ich bolo vyrobených asi 1500 kusov..." |
|
|
![]() |
Ero napsal v č. 4411: Tento prístroj na nočné videnie používala jednotka SS Vampir, a zdá sa mi, že pre tanky ich bolo vyrobených asi 1500 kusov..."Co to je za přístroje nočního vidění, v jakém rozsahu byli používány apod. Co o tom víte, napište. dik" (viac z hlavy neviem, budem rád ak ma niekto doplní, resp. opraví ![]() |
|
|
![]() |
Co to je za přístroje nočního vidění, v jakém rozsahu byli používány apod. Co o tom víte, napište. dik ![]() www.ww2modelmaker.com/modelpages/LZnightger45.htm |
|
|
![]() |
cinik: Já bych se i snažil odpovědět, ale nějak jsem v tom nepostřehl jádro problému. ![]() Je to o tom, že řešítě energii potřebnou k vystřelení střely z klasického a elektromagnetického kanonu a která je vyšší? |
|
|
![]() |
Shadowstalker napsal v č. 4406: www.fronta.cz/forum.php?search=&logic=0&..."Ahoj!! Chtěl bych se zeptat,kde se dají na netu sehnat seznamy zachovaných tanků(nejlépe T-34) Hledal jsem ale zachované T-34ky v ČR jsem na netu nenašel!!! Dik za odpověď!!" Není to přímo na netu, ale toto se u nás zachovalo, pod armádou, soukromně jistě další kousky |
|
|
![]() |
Zdravím, sorry za off topic: Je zde nějaký vizionář, co se zajímá o tankové kanóny budoucnosti, máme na wikipedii takový malý spor: cs.wikipedia.org/wiki/Tankov%C3%BD_kan%C3%B3n (to je článek o který spor je, spor sám uvidíte, když se podíváte na diskusi. |
|
|
![]() |
Shadowstalker napsal v č. 4406: Tys nenašel žádné informace o přeživších T-34 u nás? "Hledal jsem ale zachované T-34ky v ČR jsem na netu nenašel!!!" ![]() ![]() |
|
|
Ahoj!! Chtěl bych se zeptat,kde se dají na netu sehnat seznamy zachovaných tanků(nejlépe T-34) Hledal jsem ale zachované T-34ky v ČR jsem na netu nenašel!!! Dik za odpověď!! |
|
|
|
![]() |
antikiller napsal v č. 4399: Vycházím z toho že Ostwind přišel až po Wirbelwindu a tuším že to udává Pejčoch."to si myslíš?měl jen jeden kanon a na letadla byly snad účinější čtyři kanony(?) " Každopádně je tu velká výhoda lepších(obecně) balistických charakteristik větší ráže a tudíž větší dostřel a účinek na cíl(jak píše Gryzlov). |
|
|
![]() |
Zjišťuji, přesnější informace o časovaných zapalovačích pro sovětský 37mm PL kanón. Takový zapalovač pro tuto ráži existoval, nicméně kolega mi k tomu zjistí bližší podrobnosti. |
|
|
![]() |
Nevím které zapalovače přesně Němci používali, ale od ráže 37mm se používali časované zapalovače u PL prostředků už ve 30. letech a možná ještě dřív. EDIT: Musel bych se ale přesně podívat. EDIT2: Pravdou je, že hmotnosti trhavin jsem psal pro klasické projektily s nárazovými zapalovači, ale chtěl jsem jen ukázat rozdíl ve hmotnostech náloží u dvou zmíněných ráží. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Střední tanky 2. světové války