Střední tanky 2. světové války
|
|
---|---|
Chlapi, na stará kolena jsem objevil téma zvané II.sv.válka a krásu bojové techniky. A jelikož jsem tak trochu detailista rád bych se dověděl něco více o číslování/ neznám přesný výraz zda se říká věžová nebo taktická čísla / u tanků. Na fotografiích jsem viděl tanky bez čísel. označení, s dvou a třímístnými čísly. U třímístných čísel jsem se dověděl že 1.č. znamená označení roty, 2.č čety, 3.č.vlastní číslo tanku v četě. kromě toho existovalo i jiné ? " taktické" ? označení, symbol. Tyto symboly jsem sehnal pouze o Wf. SS ale ne o Wehrmachtu. Jak byla označována samohybná děla a jiná technika. Uvedu příklad. Na "Pumě" je na levém čel.blatníku ležatý kříž v kroužku a nějaká číslice, mebo na SdKfy 251/ ? je na čelním krytu motoru v kosodélníku číslice 3. V tomto případě je to vozidlo PyJgAbt. SS. V jaké literatuře se dopátrám něco o těchto znacích. A co ROA na svých Hetzrech užívala Blankemkreutz a nebo nějakou obdobu lež.Ondřejského kříže. Je to otázek hodně najednou a za každou odpúověď budu vděčný. Poraďte autory, názvy knih, kontakty. Dík Pokud by jste někdo měl zájem se se mnou rozdělit o své poznatky a zkušenosti odpovězte mi prosím na mailovou adresu mailto:[email protected]. Děkuji |
|
|
|
Algernon: (4423) Přiznám se, že už si nepamatuji. Jonas: (4422) Jasně že vím, co by jsi přesně chtěl vědět? |
|
|
|
Vite nekdo neco vic o Shermanovy?Vyvoj,typy,pancerovani,vyzbroj atak dal. | |
|
|
YAMATO napsal v č. 4420: Neviem či to bude stačiť. Je tam toho viac, len sa treba cez to prehrabať "Neviděl jste někdo někde cokoliv, co by dokazovalo existenci prototypu Cruiser Tanku Mk.VIII Challenger Mk.II?" en.wikipedia.org/wiki/Cruiser_Mk_II#History_... |
|
|
|
Neviděl jste někdo někde cokoliv, co by dokazovalo existenci prototypu Cruiser Tanku Mk.VIII Challenger Mk.II? | |
|
|
SdKfz 251/20 SdKfz 251/20 "Mittlerer Schutzenpanzerswagen - Infrarotsscheinwefer" byly doplňovány ke speciálním německým tankovým jednotkám,které byly vybaveny infra-červenými pasivními dalekohledy ke konci roku 1944. SdKfz 251/20 zvaný UHU (Výr) nesl infra-červený pátrací reflektor,který měl průměr 60cm.Tyto vozidla mohla osvětlit a rozpoznat cíl na vzdálenost 1000m a navést na něj tanky.Posádka byla 4 muži. Zdroj: Squadron Signal publications,Armor in Action,No.21. Zdroj: www.panzernet.net
89michael napsal v č. 4418: Verze SdKfz 251/21 byla vyzvrojena trojicí leteckých kanonů MG 151/15 nebo MG 151/20 tudíž žádný infra přístroj neměla."Sd.Kfz. 251/20 Falke a Sd.Kfz. 251/21 Uhu." Zdroj: wilk.wpk.p.lodz.pl |
|
|
|
Pardón, opravujem - Zariadení na nočné videnie bolo spolu vyrobených približne 1000 kusov. Ospravedlňujem sa. Tieto prístroje boli skúšané na protitankovom kanóne PaK 35/36 kalibru 37mm a neskôr na 75mm protitankovom dele. Ďalej ho namontovali na Marder II, na ( mne neznámy počet ) tanky Panzer IV Ausf. G, Panther a na stíhač tankov Jagdpanzer a na Sd.Kfz. 251/20 Falke a Sd.Kfz. 251/21 Uhu. |
|
|
|
Worchester napsal v č. 4414: Na Pantheru "Myslíš přístroj nočního vidění na tanku Panther nebo na pušce StG?" |
|
|
|
Ero napsal v č. 4413: Skús mrknúť sem kantina.druhasvetova.net/viewtopic.php?pid=11068"O nich jsem neslyšel, víš o tom víc ?" No neručím za pravdivosť informácií |
|
|
|
89michael napsal v č. 4412: Myslíš přístroj nočního vidění na tanku Panther nebo na pušce StG? "Tento prístroj na nočné videnie používala jednotka SS Vampir, a zdá sa mi, že pre tanky ich bolo vyrobených asi 1500 kusov..." |
|
|
|
Ero napsal v č. 4411: Tento prístroj na nočné videnie používala jednotka SS Vampir, a zdá sa mi, že pre tanky ich bolo vyrobených asi 1500 kusov..."Co to je za přístroje nočního vidění, v jakém rozsahu byli používány apod. Co o tom víte, napište. dik" (viac z hlavy neviem, budem rád ak ma niekto doplní, resp. opraví ) |
|
|
|
Co to je za přístroje nočního vidění, v jakém rozsahu byli používány apod. Co o tom víte, napište. dik www.ww2modelmaker.com/modelpages/LZnightger45.htm |
|
|
|
cinik: Já bych se i snažil odpovědět, ale nějak jsem v tom nepostřehl jádro problému. Je to o tom, že řešítě energii potřebnou k vystřelení střely z klasického a elektromagnetického kanonu a která je vyšší? |
|
|
|
Shadowstalker napsal v č. 4406: www.fronta.cz/forum.php?search=&logic=0&..."Ahoj!! Chtěl bych se zeptat,kde se dají na netu sehnat seznamy zachovaných tanků(nejlépe T-34) Hledal jsem ale zachované T-34ky v ČR jsem na netu nenašel!!! Dik za odpověď!!" Není to přímo na netu, ale toto se u nás zachovalo, pod armádou, soukromně jistě další kousky |
|
|
|
Zdravím, sorry za off topic: Je zde nějaký vizionář, co se zajímá o tankové kanóny budoucnosti, máme na wikipedii takový malý spor: cs.wikipedia.org/wiki/Tankov%C3%BD_kan%C3%B3n (to je článek o který spor je, spor sám uvidíte, když se podíváte na diskusi. | |
|
|
Shadowstalker napsal v č. 4406: Tys nenašel žádné informace o přeživších T-34 u nás? O seznamech nevím, ale T-34 najdeš v Lešanech, u Tarantíka , v areálu Darkoviček, jeden stojí před VHÚ atd. "Hledal jsem ale zachované T-34ky v ČR jsem na netu nenašel!!!" |
|
|
|
Ahoj!! Chtěl bych se zeptat,kde se dají na netu sehnat seznamy zachovaných tanků(nejlépe T-34) Hledal jsem ale zachované T-34ky v ČR jsem na netu nenašel!!! Dik za odpověď!! |
|
|
|
antikiller napsal v č. 4399: Vycházím z toho že Ostwind přišel až po Wirbelwindu a tuším že to udává Pejčoch."to si myslíš?měl jen jeden kanon a na letadla byly snad účinější čtyři kanony(?) " Každopádně je tu velká výhoda lepších(obecně) balistických charakteristik větší ráže a tudíž větší dostřel a účinek na cíl(jak píše Gryzlov). |
|
|
|
Zjišťuji, přesnější informace o časovaných zapalovačích pro sovětský 37mm PL kanón. Takový zapalovač pro tuto ráži existoval, nicméně kolega mi k tomu zjistí bližší podrobnosti. | |
|
|
Nevím které zapalovače přesně Němci používali, ale od ráže 37mm se používali časované zapalovače u PL prostředků už ve 30. letech a možná ještě dřív. EDIT: Musel bych se ale přesně podívat. EDIT2: Pravdou je, že hmotnosti trhavin jsem psal pro klasické projektily s nárazovými zapalovači, ale chtěl jsem jen ukázat rozdíl ve hmotnostech náloží u dvou zmíněných ráží. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Střední tanky 2. světové války