Střední tanky 2. světové války
|
|
---|---|
Gryzlov: Jejda to jsme se nějak natrefili a v podstatě shodli, co? | |
|
|
DuGalle: Složení pancíře T-34 je dostatečně známo z technické zprávy, když ho v r. 1944 testovali ve Škodovce . Jednalo se o vz. 1943 - šestihranná věž s velitelskou věžičkou. Pancíř je o mnoho LEPŠÍ než německý, vyráběný od 43 a dále. Potíž ale asi bude v tom, že kvalita výroby v letech 41-43 značně kolísala. V Aberdeenu je tank z výroby počátek 42, tedy z doby, kdy se továrny za Uralem teprve začaly rozjíždět a kvalita nebyla pochopitelně na dostatečné úrovni. To že každá továrna vyráběla něco odlišného, není při těch sériích žádné překvapení. Ani dlouho po válce to třeba na velkosériově vyráběných železničních vozidlech nebylo lepší. |
|
|
|
Nestandardizace - souhlas, nemám námitek Co se týká zpráv hodnotící T-34, tak je fakt, že vím, co obsahuje. Popis pancíře a jeho struktury odpovídá technologickému zpracování, které Rusové uplatňovali při výrobě pancířů pro tanky T-34. Naopak ve zprávě z Aberdeenu je popsána struktura pancíře, která neodpovídá technologii, kterou Rusové používali během války. Struktura pancíře a svarů odpovídá úplně jiné technologii. Navíc je zajímavé také to, že Britové zkoumali stejný typ tanku jako Američané v Aberdeenu, ale dospěly k úplně jiným závěrům co s týká kvality a zpracování pancíře než Američané. |
|
|
|
DuGalle se určitě nevyjádřil o pochybné výrobě T-34, jelikož to je to jediné v čem ten tank deklasoval své konkurenty. Válku nevyhrál T-34 ale továrny vyrábějící T-34... Maximálně jsem se někde vyjadřoval o pochybné výrobě ve smyslu nestandardizace aneb každý tankograd vyrábí něco aspoň drobíček odlišného... Jinak 1211 je velmi hezký, celé to zavání konspirací jako Zeman (rozuměj takové to malé růžové zvířátko). Ta zpráva se nikdy nedostala na veřejnost, ale tys jí zřejmě četl nebo minimálně víš, co v ní je. Zajímavý styl utajení. Nikdy se nedostala na veřejnost - tzn. v době kdy složení pancíře Abramsu zná každý kdo ho chce znát se stále ještě utajuje ten pravý kvalitní pancíř T-34 a svět je uměle udržován v nevědomosti... Hmmm |
|
|
|
... Hodně ste tu probírali kvalitu výroby tanku T-34. DuGalle psal něco o pochybné výrobě. Můžu Vám říci, že vůbec je pochybné celkové hodnocení tanku T-34 ze strany Spojenců. Můžu Vám říci, že dokument z Aberdeenum, ve kterém je popsána příšerná kvalita ruské výroby pancíře, má totiž ještě jednu sestřičku. Také od Američanů. Možná i z toho samého období. Co je na tom zajímavé, tak to je to, že tahle druhá zpráva, velice zajímavě popisuje kvalitu ruského pancíře a vyjadřuje se o ruském pancíři jen v samých kladech. Tato zpráva se ale nikdy nedostala na veřejnost. (Výsledek diskuze na Tankers Group) |
|
|
|
Gryzlov(1207):Tvůj vzkaz ohledně spojení jsem vyřídil na "Diskuze o těchto stránkách", příspěvek 160, al ti holomci to asi nečtou, nebo mi nevěří . | |
|
|
Pro Béďu: Dobře, já to připravím a během příštího týdne to sem dám. Ono to chviličku potrvá, protože nechci to sem dávat z hlavy. Takže chviličku musíš vydržet. |
|
|
|
to Gryzlov: Sem s tím, konečně se to tady trochu rozhýbe. 30.8 jedu taky(doufám že to pujde) |
|
|
|
Moc to nepřeháněj DuGalle Všeho moc škodí a zdraví máš jen jedno Ale pošli mi prosím email. Přišel jsem o databázi, takže nemám prakticky na nikoho spojení Také bych chtěl požádat Algernona, Kreona, Toma o to samé. Pro Dzina: Technologii zpracování uranu bohužel neznám. Podle jednoho dokumentu je ale uran hořlavý a při průchodu pancířem se z něj odštěpují střepiny, které vlivem vysoké teploty okamžitě vzplanou. Pro Béďu: Mám teorii, která by mohla uspokojivě a lépe vysvětlit proč kanóny 85mm D-5T a S-53 prostřelily Tiger II na menších vzdálenostech než US 76mm. |
|
|
|
Že bych nakonec jel? Podívat se na tanky, čičinu etc | |
|
|
Nevím jak to zvládnu, ale Lešany bych 30.8. dal | |
|
|
Nejak ste tu trocha odisli od tematu, nie? Neprovokujem, to bola len otazka |
|
|
|
Beda: 30.8. jeste nevim. Ja tam byl prave dnes. S tou T-72, neni to nemozne, ale nejak obvykle rozhodne take ne. Musel bych znat presnejsi info, abych ti rekl na sto procent... | |
|
|
to Dzin: Jde sice o článek z devadesátých let, ale Rusové jsou pořád dost nekritičtí, právě proto jsem chtěl znát víc názorů. Nepojedeš do Lešan? to Glynweld: musím zjistit co mám s mejlem |
|
|
|
Že by mi to konečně vyšlo? | |
|
|
Bystřím pozornost- Lešany!! Jel bych moc rád, ale nemám dopravu, nejede někdo z Brna? | |
|
|
Beda: Porad se mi to nejak nezda. Ne, ze bych neveril tobe, spise tomu clanku. Nespletli si Merkavu? Tady jde o to, jestli ten zasah na plno sklouz ci ne. Sklouznout muze i zasah "na plno", pokud je pod uhlem mencim nez 20 stupnu. Je to tam blize specifikovano? | |
|
|
Béďa napsal(a) v č. 1197: "toglynweld: adresu mam ve formuláři." Zkoušel jsem ti to několikrát poslat, ale pořád se mě maily vrací jako nedoručené. |
|
|
|
to asimov: adresu mám na účtě ve skole tak asi až vříjnu.jinak to zkus přes linky na armor.kiev.ua toglynweld: adresu mam ve formuláři. to Dugalle: Na 80% tam jedu´, vím jen to že to budou asi bojové ukázky, víc mic, jinak to knížku vem, doporučuju si sebou vzit dost peněz, v místním obchůdku maj dost dobrý ruský publikace. to Dzin: Tenhle patek asi pojedu do Kbel, zkus přijed toho 30 ať můžem konečně dořešit jestli byl lepší Panther nebo téčko:), Jinak ten souboj měl být někdy okolo roku 1981 a Abramsi se v Iyraeli asi jen testovaly, tan zasah šel ale dle autora naplno, jinak je samozřejmě nutné brát v potaz, že Rusové jsou pořád dost nekritičtí. |
|
|
|
Beda: Kdy presne se mel ten souboj odehrat? Nejak se mi nechce verit Abrams v Libanonu... T-72 muze vydrzet i zasah 120mm M256, zalezi jak se trefis, resp. netrefis. Pri souhre stastnych okolnosti by to nemozne nebylo. Do Lesam jedu tenhle patek. 30.8 se tam mozna take podivam, jeste nevim. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Střední tanky 2. světové války