Střední tanky 2. světové války
|
|
---|---|
Jasně, rozdíl byl tak nepatrný jako mezi skleničkou na šampus a půllitrem... | |
|
|
Beda: Co se tyka kvality optiky Panther vs. T-34 tak to nebylo tak vyrazne rozdilne, jak se mnohdy jevy. Rozhodne to neni jako mezi T-72 a Leopardem 2A5. | |
|
|
Článek v HPM patří k tomu nejlepšímu co v češtíně o téčku vyšlo, ale přesto bych měl několik drobných postřehů: Podkaliberní munice:nezdá se mi datum zavedení uvedené v článku. kalení pancíře: v pramenech se naopak uvádí že povrchově byl kalen. hodnocení téčka a Panzerů: nejsou zohledněny nedostatky téčka: dvouosobová věž, horší převodovka, nedostatek radiostanic, horší optika zaměřovače. jsou to možná i drobnosti, ale když se vezme v úvahu slabší výcvik ruských posádek tak taková dvouosobová věž není maličkost. mnou zmíněné body jsou spíše míněny jako dotazy a náměty k širší diskuzi na tato témata. |
|
|
|
V posledním HPM je pro ty co nemají jasno ve verzích tanků T-34 (další) pěkny článek o Téčku .PS: asi od GRYZLOVA. | |
|
|
gryzlov: To je skoda, ale neboj, vojna uz neni co byvala, po prvnich 3 mesicich budes doma skoro ob vykend. Nebo budes aspirant a bude ti hej...:))) Budes tu hodne chybet... At ti to rachle utece. Hehe, ted mne napadlo, treba budu tvuj nadrizeny...:) | |
|
|
Bing ho. | |
|
|
Účel světí prostředky, jak by řekl italský klasik... | |
|
|
Když se naučíš pěkně astmaticky sípat... Pozn. Vyžaduje před kontrolou vykouřit minimálně krabičku cigaret za použití jediné sirky |
|
|
|
Jó slabé plíce nejsou pro armádu dost dobré Že bych přestal kouřit? |
|
|
|
Nic, prudce se mi zhoršilo zdraví | |
|
|
Gryzlov: Přeji Ti aby ses k tankánům nebo aspon BVPčka a ne do kuchyně, i když tam je to vlastně nejlepší. Ať žije T- 72. | |
|
|
Měl ses ozvat, možná bys byl hnědej jako já. Žádná modrá dokazující neschopnost k něčemu ale pěkně hezky Propuštěn z vojska | |
|
|
To přežiješ | |
|
|
Gryzlíku, budeš nám tu chybět! Doufám, že Tě naše armáda projevila hodně rozumu a zařadila Tě k nějaké těžké technice . Zatím ahoj | |
|
|
to Gryzlov: Doufám že ti za ten rok alespoň jednou půjčí do ruky samopal. Chtěl bych ti poděkovat za informace, které jsi mě poskytnul, a přeju ti ať ti to rychle uteče. Zatím ahoj. |
|
|
|
Všem mojim přátelům. Bohužel Vám musím oznámit, že jsem byl povolán bránit vlast, takže se zde hooooodně dlouho neobjevím. Mějte se moc hezky. Jen co budu moci, tak se ozvu. S pozdravem, Gryzlov |
|
|
|
Dzin asi jo, nejsem odbornik. Jenom popisuju co jsem videl | |
|
|
japik: Jestli jsem dobre pochopil popis, pak by se melo jednat o standartni zesileni celniho pancere verze 2A5 a vyse. Je to heterogenni pancerovani, pripennene na celo a zesilujici pancer. U nej jde hlavne o to zkoseni cela. | |
|
|
Jak ty to děláš, ty by ses tím mohl živit To americké označení mě vždycky dostane, než si uvědomím že to mají takhle blbě, tak si pod názvem 2-6-2 představím něco o deseti nápravách. Pozdějš přijdu na to, že běhoun má jen jednu nápravu, pod rámem jsou pouze tři atd |
|
|
|
DuGalle: Bo´Bo´je dvoupodvozkové vozidlo s jedním rámem, v každém podvozku 2 individuálně hnané nápravy. Příkladem je lokomotiva zvaná Bobina, jestli to napíšu dobře, tak to byla snad 499.0. Bo´+0+ Bo´je vozidlo se třemi rámy a dvěma podvozky stejného typu, ale střední článek "visí" volně - třeba jedna tramvaj od A..., že? 2-6-2 je pravděpodobně echt emerické značení odpovídající 1C1. 4-8-8-4 tedy adekvátně 2DD2, ale fuj, to je mutant. Rozdíly mezi 2-6-2 a 1C1 popsat nedovedu. Pokud Ty to dokážeš, tak to sem hoď. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Střední tanky 2. světové války