Střední tanky 2. světové války
|
|
---|---|
Honda: Petr Štěpánek na stránkách HPM publikuje své malby a články už cca 10 let. Kdyby se jednalo o Gryzlova, musel by začít psát a malovat v 15 letech. Což asi není moc pravděpodobné... . | |
|
|
Gryzlov napsal(a) v č. 1319: "Nee, to není ode mě. To je od Ing. Milana Kopeckého" Takže, p. Štěpanek je prostě někdo jinej.Promiň |
|
|
|
Pro Gryzlova:Zdravím.Mám k Tobě jeden dotaz.Četl jsem tady na webu v jednom komentáři,že průměrný odlévaný ruský pancíř je ekvivaletní 90% tloušťky, kdežto německý povrchově tvrzený je ekvivaletní 115-120% tloušťky.Je to pravda? | |
|
|
Ahoj Gryzlove jak to jde? | |
|
|
Honda napsal(a) v č. 1259: "V posledním HPM je pro ty co nemají jasno ve verzích tanků T-34 (další) pěkny článek o Téčku .PS: asi od GRYZLOVA." Nee, to není ode mě. To je od Ing. Milana Kopeckého. Já s tím nemám vůbec nic společného. Ostatně, věřím, že to byl moc pěkný článek. Dávno už jsem nikam nic nepsal a ani mě to nijak nemrzí. Už asi stárnu . |
|
|
|
Fuky: Zkus Du gallovy stránky, pro orientaci úplně postačí (odkaz). V epoše, o kterou se asi zajímáš (1938) neměli Maďaři nic, co by do téhle kategorie patřilo. www.armors.org/Tanks/WWII/H/turan.htm Jinak maďarské ST sehráli poslední roli v bojích o Budapešť. Zajímavostí je, že několik maďarských tanků použila sovétská 5. gardová tank. brig v bojích na východní hranici Slovenska v r. 1944. |
|
|
|
Mám dotaz na maďarské ST, nevíte někdo něco? | |
|
|
Béďa: Příští týden to klíďo probereme. Tuhle fotku mám v těch materiálech, co jsme nedávno procházeli, jen sis jí nevšiml. Je to taková fotka, kde manželský páreček stojí kdesi na louce, za nimi jejich vozdilo a paní si nese nějakou kytičku, nebo tak něco, že? Vysloveně pouze ženské osádky s největší pravděpodobností nebyly, občas se vyskytnou i vyslovené pitomé německé propaganda fotky, kde má být údajné tankistka, ale nedovedli jí dát ani správnou kuklu... |
|
|
|
Nemá někdo nejaké informace o ženských posádkách ruských tanků? Narazil jsem na zajimavý článek na armoru.kiev.ua také jsem viděl fotku posádky ISU-122 kde velitel byla žena a řidič byl její muž!! | |
|
|
Včera ho ukazovali i naši bdělí redaktoři na TV Nova, zajímavej týpek... | |
|
|
No vyhodili ho, takže si zachránili tvář..... | |
|
|
Viz nedávno ten generál v novinách. Taky očividně patřil k těm, kterým za zvuku vojenského pochodu vystřeluje pravačka... On Adolf dobře věděl, k čemu mu ta HJ jednou bude... |
|
|
|
DuGalle: prej to bylo houby, když to přežili ženy a děti. V Rusku nepřežil v takový vesnici nikdo........ Pravda je, že tam takových lidic bylo...... Každopádně na tuhle část historie své země moc hrdej není a je to jenom dobře, protože spousta Němců vzpomíná s nostalgií |
|
|
|
Fuky: Do Práglu pojedu v pátek 21.11. Mohl bych tam být tak ve dvě hodiny a chtěl bych se ještě mrknout do muzea na Žižkov, tak se můžem scuknout tam. | |
|
|
Podle podani nekterych Nemcu valku v zasade vyhrali, staci jen upresnit nektere drobne detaily. | |
|
|
Čet. Hrad: přesně se domluvíme přes mail, napíšu. Jakej den jedeš přesně do Prahy? | |
|
|
Ta vztahovačnost mě jednou dostane . Co ten skopčák? Nepokoušel si ti vysvětlit, že oni za nic nemohli, Lidice byla nešťastná náhoda a válku prohráli jenom proto, že chtěli? | |
|
|
DuGalle: Holt rejpu, sem už takovej A ty se vždycky chytneš Ale ten tvůj příspěvek je prostě dobrej, fakt jsem se pobavil. Nedávno jsem mluvil s Němcem, kterej žije 2 roky u nás, málem sem se udusil | |
|
|
A proč teda tvůj příspěvek zní ve smyslu že když hájím některé konstrukční prvky německých tanků či techniky, tak jsem zároveň její nekritický obdivovatel? Tím se rozhodně být necítím, na nedostatky německé techniky také poměrně často upozorňuju... Jestli to ovšem bylo míněno jako ironická poznámka zcela nesouvisející s diskuzí o optice, ale s celkovou situací německé technologie, tak sorry za ten sudeťácký příspěvek |
|
|
|
DuGalle: tys měl jít k divadlu, tebe je tady škoda. Jinak německá optika je věhlasná a já nikdy neřekl, že je ruská lepší nebo srovnatelná. Osobně o tom pochybuju. Ještě, že ty technologie mohli ukrást. Nicméně tank není ze skla, že? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Střední tanky 2. světové války