Střední tanky 2. světové války
|
|
---|---|
Egli, ten materiál je fakt výborný! Už se v tom (v rámci možností) rochním :o)). Jestli to dobře čtu, tak v partii ostřelování T-34 je zmíňka o odlonosti pancíře T-34 proti zásahům z 37mm německého kanónu. podle toho co tam píšou, tak tloušťka 38 -40 mm by mělajít touhle hračkou probít. Podle toho by se dala nastavit odolnost ruského materiálu pro určení odlonosti dalších tlouštěk. | |
|
|
Béďa se vrátil :o) 76.2mm podkaliberní nebo 45mm podkaliberní? No, kdyžtak mi po někom známém pošli Tvůj email, protože já ho nemám :o(. Nebo mi sám pošli na můj ([email protected]) a já Ti tu fotku pošlu. |
|
|
|
to isoroku: třba podstatný rozdíl bude hrát i terén, v otevřeńém terénu bude moci Jsko využít lépe svého kanonu a silnějšího pancéřování, dále třeba taková "drobnost" jestli mohli mít Rusové v té době tupohlavý BR-471B nebo ne(rozdíl v průbojnosti čela P. je až 50% oproti BR-471!), jinak si najdi ve starších příspěvcích odkazi na mnou uváděné články. to Gryzlov: už jsem na tu fotku zvědavý, co má teorie že jde o podkaliberní 76mm, viz Panthery u Kurska. |
|
|
|
Podle me, Rotmistrovova kritika vychazi spise ze zasady "velitel ma byt stale nespokojen" nez ze zkutecneho presvedceni... | |
|
|
Gryzlov: napis clanek, to by bylo super. | |
|
|
Egli: Děkuji Ti moc. Velmi si mi pomohl. K té kritice ruských strojů od Rotmistrova... některé jeho závěry jsou (z pohledu dnešní doby a vývoje dnešních tanků) poněkud "přehnaně kritické". Třeba to, že má být pohon věže uskutečněn pomocí hydrauliky apod. Naopak, hydraulický pohon je velmi nevýhodný, už třeba jen v tom, že rychlost otáčení věže je závislá na otáčkách motoru a vůbec na chodu motoru. Ještě to později více rozepíšu ... ale fakt moc děkuji!!! (Už jsem si to uložil) P.S. Ještě nejsem moc rozhodnutý, a tak nějak váhám, ale možná Ti napíšu nějaký článek pro Frontu ... Isoroku: To chce trošku více specifikovat. Kdo bude útočit, kdo se bude bránit, schopnosti osádek, vzdálenosti, použitá munice, stav tanků, způsob napadení atd atd. Je toho moc. |
|
|
|
Kontrolní otázka pánové. Jak by dopadl simulovaný střed 50 Panterů aufs. G versus 50 IS-2, dejme tomu v lednu 1945? Pokud odpovíte, nezapomentě důsledně zdůvodnit své závěry. | |
|
|
Gryzlov napsal(a) v č. 1415: "Prosím Tě, máš ještě originální prameny (mám na mysli časopis), ze kterého máš tady na WEBu zprávu o testování tanku Tiger I?" tady to máš: fronta.cz/pics/01.gif fronta.cz/pics/02.gif fronta.cz/pics/03.gif fronta.cz/pics/04.gif fronta.cz/pics/05.gif fronta.cz/pics/06.gif fronta.cz/pics/07.gif fronta.cz/pics/08.gif fronta.cz/pics/09.gif fronta.cz/pics/10.gif fronta.cz/pics/11.gif Je tam 6 hlášení o tankové technice pro Stalina z let 1942-1944, na web jsem dával jen tři týkající se Tigera. Navíc je tam hlášení lid.kom. tank. prům. Malyševa o síle pancíře T-34 z 23. června 1942 (uvádí, že 45mm pancíř má díky výbornému tvaru tanku v přední části, která má sklon 60 stupňů, sílu jako 70-75mm a že čelní část neprorazí zatím žádný kanon do 76mm včetně. Proto zatím není třeba dělat žádné změny v pancéřování) Pak zpráva z 17. července 1943 o stavu prací na zabudování 85mm kanonu na KV-1c, na IS. A pak poslední dokument - zpráva ředitele Kirovského závodu Zalcmana z 17. listopadu 1944, kde tvrdí, že sovětské tanky začínají zaostávat, a proto doporučuje zavést do sériové výroby Tank 701 a pro IS novou věž a korbu. Vysoká sebekritičnost k sovětským tankům ve zprávách Rotmistrova a Zalcmana je pozoruhodná. Nejzajímavější jsou ty 2 hlášení o testech ostřelování Tigeru, protože to jsou reálně v roce 1943 nastřílené hodnoty. |
|
|
|
Gryzlov: no jo, já si neuvědomil že Panzer má kolmej pancíř. | |
|
|
Gryzlov: Diky prevelice. | |
|
|
Dzin: Máte email pane s rovnicí na průstřely | |
|
|
Egli: Prosím Tě, máš ještě originální prameny (mám na mysli časopis), ze kterého máš tady na WEBu zprávu o testování tanku Tiger I? | |
|
|
Gryzlov: Super, ja jsem trpelivy clovek. :) Me to zajima take proto, abych si porovnal s vysledky dosazene pomoci "meho" vzorce... | |
|
|
Egli, Ondík: Tuhle adresu mám z Tankiers Group, tak si to kdyžtak prohlédněte, jestli to neobsahuje nějaké zajímavosti. Bohužel na to nemám čas :o((. www.panzermuseum.com/microfilm_pubs/t78/russ... Béďa: Průstřel štítu kanónu u Panthera kanónem ráže 45mm, při použití podkaliberní střely se teď probírá na Tankers... Nikdo zatím nezpochybnil ráži kanónu. Co nevidět Ti po někom pošlu fotku onoho průstřelu. Ten průstřel je poměrně daleko od otvoru pro optiku. |
|
|
|
egli napsal(a) v č. 1385: "OK, tak pro tebe výjimka... " Děkuji Ti moc Egli. Fakt si toho vážím. Všem ostatním, kterým jsem měl odpovědět, se omlouvám, protože bylo moc práce. Více času snad bude od 26.12., takže se to budu snažit napravit. Nicméně pro Hondu: Od Milana Kopeckého jsem získal Tebou zmíněný článek. Nebylo moc času, takže jsem to vzal letecky, ale i to mi stačilo, abych věděl, že chyba je v tom, že jsi nenapsal všechno podstatné. Kdyžtak si to přečti ještě jednou a uvidíš, že v udaných hodnotách průstřelů jsou veliké rezervy. Když ani po druhém přečtení Tě nic Hondo nenapadne, tak Ti to pak napíšu čeho si máš konkrétně všimnout, bereš? Ale já si myslím, že na to přijdeš sám Hondo. Dzine, teorii průstřelů, podle které počítám, Ti poskytnu co nejdříve. Vím, že jsem děsná slibotechna, ale fakt toho je nějak moc :o). Spíš je ale problém ten, že když potřebuju, tak se na NET nedostanu. |
|
|
|
Beda: Nechme se prekvapit. :) | |
|
|
Dodatek k 1408 - Přesný údaj je 35100 tanků a SHD, 8 200 v bojujících jednotkách ke dni 9.5.45 | |
|
|
to Dzin: Je mi jasné že to není sranda, ale já bych třeba zkusil údaje už publikované, uznávám ale, že je znám jen pro JS, Panthera, Tigra, viz Svirin, Tanky Js. | |
|
|
cz Stein: 30% v roce 45 je přehnané, možná, že statistika neuvažovala SHD, lehké a těžké tanky. Možná v počtu středních a na vybraných úsecích fronty, ale jako celek určitě nikoli. Prostě je důležité, jak se to spočítá . FUJ06 a German Colonel: Sověti měli k dispozici v roce 45 okolo 30000 tanků a samohybných děl, možná i víc (prověřím to). Nejde ale jen o frontové jednotky proti Německu, ale i jednotky,stojící proti Japonsku , výcviková tělesa a strategické zásoby. Viz např "Grif sekretnosti sňat". |
|
|
|
FUJ06 napsal(a) v č. 1405: "Mohli by jste mi napsat kolik měli sověti v roce 1945 tanků???" V roku 1945 bolo v ZSSR vyrobených cca. 8730 tankov. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Střední tanky 2. světové války