Střední tanky 2. světové války
|
|
---|---|
Gryzlov: Ten kanón mal síce označenie 10cm sK 18 ale v skutočnosti mal kaliber 105mm. Jeho zásah proti tanku bol síce veľmi účinný, ale celkovo kanón nebol príliš úspešný. Proti PL 88mm mal výrazne nižšiu rýchlosť paľby pri zrovnateľnom účinku projektilu, a nemal kruhovú lafetu. Navyše vysoká hmotnosť a tým horšia manipulácia ho tiež znevýhodňovala. Celkovo ho teda mali v láske podstatne menej ako 88. Preto aj počty vyrobených kusov sú podstatne nižšie. |
|
|
|
Na battlefield.ru jsem se dočetl, že do IS-2 bylo dáváno 30% protipancéřové a 70% tříštivotrhavé munice. Nevíte náhodou v jakém poměru skládali obvykle střelivo do tanků a samohybek Němci. | |
|
|
Hm, ale řekl bych, že pár lidí má na ukazováčku pěkný puchýře a zničeno pár myší, tedy spíše levých "myšítek" (tlačítek) Nemá někdo z vás bližší informace o německém 100mm kanónu, který má dostřel 25 km. Používal se proti tankům KV při použití protibetonových granátů. |
|
|
|
Všiml si někdo, že souboj T-34/85 a Panthera v hlavní anketě se začíná nebezpečně vyrovnávat . | |
|
|
DuGalle: Tak uz jsem si udelal cas a tve stranky o T-54 a T-55 jsem si precetl. | |
|
|
Gryzlov: Napodobne. Ikdyz, ja uz jsem zde take poupravoval svuj prvni clanek o Sovetech na dalnem vychode (hlavne druhy dil). Ale zatim se nikdo neozval, jestli to bylo k lepsimu ci nikoliv, tak nevim (ostatne ani o prvnim jsem si zde nejak moc nepodebatoval)... | |
|
|
Gryzlov napsal(a) v č. 1486: "ale musím napsat "FUJ!" na "Ó velký Gryzlove". " No vidíš. A já jsem si myslel, jak moc Ti zalichotím a podpořím Tvé odhodlání. Stále hlasuji pro obě témata . |
|
|
|
Marek napsal: "Ó velký Gryzlove, nedej se prosit a napiš sem oba " Promiň, Marku, ale musím napsat "FUJ!" na "Ó velký Gryzlove". Nemám monopol na pravdu a tím spíše na zaručeně pravdivé informace. Jen se snažím přiblížit se co nejvíce skutečnosti a ne vždy to vyjde. Z tohoto důvodu se radši od jisté doby brzdím a málo co pustím "ven", protože si nejsem naprosto jist, zda to je skutečně tak, nebo se to alespoň více blíží realitě. Proto jsem zatím na Frontu nedal žádný "oficiální" článek, protože jsem postupem času zjistil, že ne vždy byl můj závěr správný. Jsem ochoten napsat článek, ale s tím, že bych si rád "vyhradil" právo pro pozdější komentáře a opravy z mé strany. Samozřejmě na základě důkladných kritik jak ze strany lidí zde přítomných na Frontě, tak i z pohledu budoucích závěrů a nových poznatků, kterých se dopídím v budoucnu. |
|
|
|
Ó velký Gryzlove, nedej se prosit a napiš sem oba . | |
|
|
Abych se ten čaj kvůli tobě nezačal učit (i když Čína se teď hodně otevírá světu, tak by se mi to hodilo ) | |
|
|
A proč? Škoda že nikdo tady neovládá rozsypaný čaj | |
|
|
DuGalle: Asi se brzo obrátím na Egliho, aby tu azbuku zase vypnul | |
|
|
Gryzlov: ja bych byl pro oba. Ale vice pro jednicku, o te toho tolik nevim, jako o dvojce. | |
|
|
Radek H. napsal(a) v č. 1469: "Měla T-34/85 silnější pancíř než předchozí verze?" Měla jinou věž, korba zůstala původní. Egli: Dobře, napíšu článeček. Tady máš témata: 1. jízdní vlastnosti tanků - porovnání jízdních vlastností 2. pancéřování a probíjecí schopnosti Uf, to jsem si zase zavařil |
|
|
|
Ano, kouknul. | |
|
|
Hele Dzine, už jsi kouknul na ten upravený T-54/55? | |
|
|
DuGalle: Tak za prve, soudruh Lenin mel sice pravdu, ale uz je mrtvi a kontrolovat me nemuze. Za druhe: Marat hladinova a ne podvodni lodka. |
|
|
|
Dzin napsal(a) v č. 1472: "Jen mimochodem, Pantera byl nazev nejslavnejsi sovetske predvalecne ponorky... " И Марат было имя самой известной подводной лодки из второй мировой войны |
|
|
|
Dzin napsal(a) v č. 1471: "Kolikrat to tu mam opakovat? Rusky umim, azbuku uz ne. Takze jesli me nechcete vyprovokovat, abych se ji zase naucil, tak piste latinkou." Как сказал болшой товарищ Ленин - Учиться, учитьця, учитьця. Но и тебе два раза, молодец |
|
|
|
Ondík napsal(a) v č. 1466: "Mladším z nás tohle psaní asi trochu rozhodí sandál, že?" Už rozhodil!!! |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Střední tanky 2. světové války