Střední tanky 2. světové války
|
|
---|---|
No to vim, ale že by kvůli tomu museli dělat KOPII se moc nezdá. Možná se nechal konstruktér inspirovat. | |
|
|
To teda je,sešikmenej pancíř atp.,Němci byli přeci nadšený T-34,to snad nevíš??? | |
|
|
Co furt máte s tim, že panther je kopie T-34? | |
|
|
Ať žijou T-34,hlavně ty s tim 85mm kanonem. Dyť Panther je z části kopie T-34 | |
|
|
Gryzlov, tak to se uz tesim i ja. Doufam, ze na srazu bude alespon trochu casu, aby jsme probrali neco ohledne pancire atd. | |
|
|
Gryzlov: tenhle víkend určitě ne (nejsem v Praze), možná za 14 dní | |
|
|
Pro Marka: Publikace to nebude, to Tě musím hned zklamat. Záměr je orientován poněkud jiným směrem, ale i tak si myslím, že Tě to potěší. Tedy alepsoň doufám. | |
|
|
Pro Gryzlova : To vypadá (1443), jako by se snad měla objevit celá publikace ? Doufám, že to bude dřív než do roka . | |
|
|
Egli: Děkuji , ale také to můžeme udělat jinak. O víkendu mám čas, tak bychom se mohli sejít a probrat ještě některé další záležitosti. nechci jen "brát" Co Ty na to? | |
|
|
Gryzlov: to je pohodička takhle si to nechat doručit až pod nos v 300dpi Než se trmácet někam na Prosek Samozřejmě, že ti to pošlu. O víkendu. Jinak ten časopis Istoričeskij archiv u nás mají jen v Historickém ústavu AVČR na Proseku (jen některá čísla) a pár čísel mají i v Ústavu soudobých dějin na Malé straně. Jsou tam publikovány dokumenty k dějinám války a SSSR z Archivu Prezidenta Ruské Federace, který je jinak od poloviny 90. let pro "normální" (tedy ne prověřené staré kádry) nepřístupný. |
|
|
|
Marek napsal(a) v č. 1442: "Bylo by možný získat od Tebe ty už vypočítané údaje ( jak si psal v 1429 ) pro T-34, Panther a oba Tigery ?" To je jasné, že to je možné . Asi to udělám tak, že to nějakým způsobem umístím na Frontu. Potíž je v tom, že ty údaje, samozřejmě po úpravách a tak, budou s nejvyšší pravděpodobností použity v jistém projektu, který pak bude k dispozici pro všechny. Musím se nejdříve poradit s kolegou. Nerad bych tím dal někomu trumfy do ruky, než to použijeme my, protože ty informace už jsou poměrně kompletní. Nevím jestli má cenu ukázat jen část. Třeba jen rychlosti tanků na každý převodový stupeň, zrychlení apod. Třeba už jen to, že mám tabulky rychlostí pro T-34 s pěti a čtyř stupňovou převodovkou, plus kompletní přehled rychlostí tanku skrz celý průběh otáček motoru tanku T-34 je docela hodnotné. To samé pro Panthera a oba Tigery. Ale faktem zůstává, že bylo něco zveřejněno. Promyslím a uvidím. Je jasný, že se chci s Vámi všemi o to podělit, ale jak říkám: není to již jen má záležitost. Rozhodně si ale myslím, že tak do 1 roku, možná ale i dříve to budu moci zveřejnit. Ke Tvým odkazům: bohužel neumím německy a nemám tolik času se tím "prosekávat" ale rohodně je mám uložené, protože se musím začít lehce učit jak němčinu, tak i francoužštinu. Jen kdyby bylo více času |
|
|
|
Pro Gryzlova : A pomohly Ti ty odkazy aspoň nějak ? Bylo tam něco užitečnýho ? Bylo by možný získat od Tebe ty už vypočítané údaje ( jak si psal v 1429 ) pro T-34, Panther a oba Tigery ? Třeba na mail. |
|
|
|
Velká omluva: Moc také děkuji človíčkovi, který mi poslal odkazy ohledně motorů ma můj email. Stydím se. že jsem nepoděkoval dřív. Takže: Moc DĚKUJI! EGLI: Prosím, prosím, mám opět velkou prosbu. Mohl by si prosím nascanovat ještě jednou ten ruský originál textu, který jsi nám tu poskytl? Jde o to, že jsem dal odkaz svému kolegovi z Francie, který by potřeboval kvalitnější nascanování k tomu, aby to mohl převést přes OCR a mohl nechat přeložit. Myslíš, že by Tě to moc neobtěžovalo? Kdyžtak mi napiš email, abychom sme se domluvili, protože by se to mělo nascanovat s rozlišením asi 200 -300 DPI a uložit jako TIFF. Pak to ještě doplním a domluvíme se, jak Ti to zplatím. Jakou protislužbou |
|
|
|
Algernon (1439): Otáčky kolem 3000 ot/min by na to stačily v pohodě. Jestli by na to stačil výkon, tak to se teď snažím najít řešení a původně jsem ono řešení chtěl nalézt přes americké tanky ale jak tak koukám, tak jsem tam, kde jsem byl a ke všemu ještě dál, ale na druhou stranu Ještě mě napadlo, jestli ti vopičáci to nepočítají pak trošičku jinak. A ten dvoustupňový převod ... náhodou by tam něco mohli mít a nikdo o tom nic pořádně neví. No uvidíme. Poslal jsem odkaz na kolegu do ciziny. Teď čekám, co z toho bude. |
|
|
|
Algernon: Tak jsem to vzal letecky. Zatím tedy jen Shermany a málem mě z toho kleplo. 1. M4A2 v životě neviděl rychlost 48 km/h. Neodpovídají tomu otáčky motoru. Maximálně by mohl při přetočení 46 km/h . Ale to by bylo ještě v pohodě. Horší je druhé zjištění. 2. Z daných převodových poměrů mi vypadla hodnota průměru hancího kola pouhých 176mm , čemuž nemůžu uvěřit ani kdybych chtěl, protože T-34 má 634mm - 650mm (podle typu kola), Panther, Tiger I a Tiger II kolem 830mm a z obrázku Shermana to vypadá na hodnotu kolem 380 - 400 mm, takže ... ať žije matení nepřítele a hurá do toho. Už tady dlouho nebyl žádný skandál kolem tanků |
|
|
|
Algernon: Děkuji ti Algernone, z celého srdce Ti děkuji :o), přesně takhle jsem to potřeboval :o). Mail mi funguje. dám vědět, jakmile z toho něco dostanu (z těch hodnot). Béďo, fotku mám a hned Ti jí i dneska pošlu :o) |
|
|
|
to Gryzlov: Nic se nedeje Nevis nahodou neco o poválečném vývoji tanků u nás? Údajně měli existovat nějaké projekty Skodovky T-25/T-30... | |
|
|
A zase jsem Ti Béďo nic neposlal Snad to už napravím... Měl bych na Vás jistou prosbu. Jetsli náhodou narazíte na nějaké informace ohledně rychlostí tanků z 2. sv. války (ale i prakticky jakýchkoliv tanků), tak jestli byste byli ochotni mi dát sem na Frontu buď odkaz a nebo přímo onu informaci. Bohužel, není to až tak jednoduché, protože se mi jedná spíše o komplexnější přehled rychlostí. Potřebuji data asi v takovéto formě: Rychlosti dosažené při otáčkách motoru ... a výkonu ... Rychlost tanku 1. rychlostní stupeň ... 2. rychlostní stupeň ... 3. rychlostní stupeň ... 4. rychlostní stupeň ... atd. Stačí třeba i samotné rychlosti nebo i parametry motorů různých tanků. Nebo také převodové poměry. Už mám takhle zpracované: T-34, Panther, Tiger I, Tiger II. Ale u Tigerů by to chtělo přesnější informace. Hodí se i výkresy převodového ústrojí apod. (Mám jen T-34) Moc byste mi pomohli. |
|
|
|
to Isoroku: Asi jsem se měl vyjádřit jasně, v literatuře se dá najít že ho mít mohly a nebo také ne a rozdíl v účincích byl natolik značný že to mohlo hrát podstatnou roli. jinak zkus armor.kiev.ua, myslím že tady poměrně zajímavý pokus(upozorňuji že v azbuce, ale možná že jim tam funguje překladač do anličtiny) posoudit šance JSka proti Tigrovi I. to Gryzlov: zná ho Ondík a mám ho i v profilu, jinak jsem myslel 76mm, předem dík za fotku. |
|
|
|
Takže upřesnění: Samostatná gardová tanková brigáda o počtu 50ti IS2 prolomila německé línie do hloubky 30 km. Němci odpověděli okamžitým protiútokem bojové skupiny PzD v počtu 50ti Pzkpf V aufs. G. Jde o část fronty se spíše rovinatým, jen místy lehce kopcovitým terénem (východní Polsko). Všechny ostatní náležitosti (taktika, výzbroj, optika,...) odpovídají obecně skutečnému stavu z ledna 1945. Jak to tedy dopadne s tímto naším simulovaným prolomením fronty? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Střední tanky 2. světové války