Střední tanky 2. světové války
|
|
---|---|
![]() |
No to vim, ale že by kvůli tomu museli dělat KOPII se moc nezdá. Možná se nechal konstruktér inspirovat. ![]() |
|
|
To teda je,sešikmenej pancíř atp.,Němci byli přeci nadšený T-34,to snad nevíš???![]() |
|
|
|
![]() |
Co furt máte s tim, že panther je kopie T-34? |
|
|
Ať žijou T-34,hlavně ty s tim 85mm kanonem. Dyť Panther je z části kopie T-34![]() |
|
|
|
![]() |
Gryzlov, tak to se uz tesim i ja. ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Gryzlov: tenhle víkend určitě ne (nejsem v Praze), možná za 14 dní |
|
|
![]() |
Pro Marka: Publikace to nebude, to Tě musím hned zklamat. Záměr je orientován poněkud jiným směrem, ale i tak si myslím, že Tě to potěší. Tedy alepsoň doufám. |
|
|
![]() |
Pro Gryzlova : To vypadá (1443), jako by se snad měla objevit celá publikace ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Egli: Děkuji ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Gryzlov: to je pohodička takhle si to nechat doručit až pod nos v 300dpi![]() ![]() Samozřejmě, že ti to pošlu. O víkendu. Jinak ten časopis Istoričeskij archiv u nás mají jen v Historickém ústavu AVČR na Proseku (jen některá čísla) a pár čísel mají i v Ústavu soudobých dějin na Malé straně. Jsou tam publikovány dokumenty k dějinám války a SSSR z Archivu Prezidenta Ruské Federace, který je jinak od poloviny 90. let pro "normální" (tedy ne prověřené staré kádry) nepřístupný. |
|
|
![]() |
Marek napsal(a) v č. 1442: "Bylo by možný získat od Tebe ty už vypočítané údaje ( jak si psal v 1429 ) pro T-34, Panther a oba Tigery ?" To je jasné, že to je možné ![]() Ke Tvým odkazům: bohužel neumím německy a nemám tolik času se tím "prosekávat" ale rohodně je mám uložené, protože se musím začít lehce učit jak němčinu, tak i francoužštinu. Jen kdyby bylo více času ![]() |
|
|
![]() |
Pro Gryzlova : A pomohly Ti ty odkazy aspoň nějak ? Bylo tam něco užitečnýho ? Bylo by možný získat od Tebe ty už vypočítané údaje ( jak si psal v 1429 ) pro T-34, Panther a oba Tigery ? Třeba na mail. |
|
|
![]() |
Velká omluva: Moc také děkuji človíčkovi, který mi poslal odkazy ohledně motorů ma můj email. Stydím se. že jsem nepoděkoval dřív. Takže: Moc DĚKUJI! EGLI: Prosím, prosím, mám opět velkou prosbu. Mohl by si prosím nascanovat ještě jednou ten ruský originál textu, který jsi nám tu poskytl? Jde o to, že jsem dal odkaz svému kolegovi z Francie, který by potřeboval kvalitnější nascanování k tomu, aby to mohl převést přes OCR a mohl nechat přeložit. Myslíš, že by Tě to moc neobtěžovalo? Kdyžtak mi napiš email, abychom sme se domluvili, protože by se to mělo nascanovat s rozlišením asi 200 -300 DPI a uložit jako TIFF. Pak to ještě doplním a domluvíme se, jak Ti to zplatím. Jakou protislužbou ![]() |
|
|
![]() |
Algernon (1439): Otáčky kolem 3000 ot/min by na to stačily v pohodě. Jestli by na to stačil výkon, tak to se teď snažím najít řešení a původně jsem ono řešení chtěl nalézt přes americké tanky ![]() ![]() Ještě mě napadlo, jestli ti vopičáci to nepočítají pak trošičku jinak. A ten dvoustupňový převod ... náhodou by tam něco mohli mít a nikdo o tom nic pořádně neví. No uvidíme. Poslal jsem odkaz na kolegu do ciziny. Teď čekám, co z toho bude. |
|
|
![]() |
Algernon: Tak jsem to vzal letecky. Zatím tedy jen Shermany a málem mě z toho kleplo. 1. M4A2 v životě neviděl rychlost 48 km/h. Neodpovídají tomu otáčky motoru. Maximálně by mohl při přetočení 46 km/h ![]() 2. Z daných převodových poměrů mi vypadla hodnota průměru hancího kola pouhých 176mm ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Algernon: Děkuji ti Algernone, z celého srdce Ti děkuji :o), přesně takhle jsem to potřeboval :o). Mail mi funguje. dám vědět, jakmile z toho něco dostanu (z těch hodnot). Béďo, fotku mám a hned Ti jí i dneska pošlu :o) |
|
|
to Gryzlov: Nic se nedeje![]() |
|
|
|
![]() |
![]() ![]() Snad to už napravím... Měl bych na Vás jistou prosbu. Jetsli náhodou narazíte na nějaké informace ohledně rychlostí tanků z 2. sv. války (ale i prakticky jakýchkoliv tanků), tak jestli byste byli ochotni mi dát sem na Frontu buď odkaz a nebo přímo onu informaci. Bohužel, není to až tak jednoduché, protože se mi jedná spíše o komplexnější přehled rychlostí. Potřebuji data asi v takovéto formě: Rychlosti dosažené při otáčkách motoru ... a výkonu ... Rychlost tanku 1. rychlostní stupeň ... 2. rychlostní stupeň ... 3. rychlostní stupeň ... 4. rychlostní stupeň ... atd. Stačí třeba i samotné rychlosti nebo i parametry motorů různých tanků. Nebo také převodové poměry. Už mám takhle zpracované: T-34, Panther, Tiger I, Tiger II. Ale u Tigerů by to chtělo přesnější informace. Hodí se i výkresy převodového ústrojí apod. (Mám jen T-34) Moc byste mi pomohli. |
|
|
to Isoroku: Asi jsem se měl vyjádřit jasně, v literatuře se dá najít že ho mít mohly a nebo také ne a rozdíl v účincích byl natolik značný že to mohlo hrát podstatnou roli. jinak zkus armor.kiev.ua, myslím že tady poměrně zajímavý pokus(upozorňuji že v azbuce, ale možná že jim tam funguje překladač do anličtiny) posoudit šance JSka proti Tigrovi I. to Gryzlov: zná ho Ondík a mám ho i v profilu, jinak jsem myslel 76mm, předem dík za fotku. |
|
|
|
![]() |
Takže upřesnění: Samostatná gardová tanková brigáda o počtu 50ti IS2 prolomila německé línie do hloubky 30 km. Němci odpověděli okamžitým protiútokem bojové skupiny PzD v počtu 50ti Pzkpf V aufs. G. Jde o část fronty se spíše rovinatým, jen místy lehce kopcovitým terénem (východní Polsko). Všechny ostatní náležitosti (taktika, výzbroj, optika,...) odpovídají obecně skutečnému stavu z ledna 1945. Jak to tedy dopadne s tímto naším simulovaným prolomením fronty? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Střední tanky 2. světové války