Střední tanky 2. světové války
|
|
---|---|
Gryzlov: Ted jen doufam, ze se tam dostanu... | |
|
|
Jen mimochodem, Pantera byl nazev nejslavnejsi sovetske predvalecne ponorky... | |
|
|
Kolikrat to tu mam opakovat? Rusky umim, azbuku uz ne. Takze jesli me nechcete vyprovokovat, abych se ji zase naucil, tak piste latinkou. | |
|
|
"ty časy pamatujete" je otázka | |
|
|
Pryč s tou ruštinou,jsem generace neruštinářů. Vy ty časy ještě pamatujete. Měla T-34/85 silnější pancíř než předchozí verze? | |
|
|
молодци! | |
|
|
Ондик: Я тоже думаю, что здес немного лудей знает, как писать или читать буквы азбуки... | |
|
|
Du Galle : Я тоже попробовал и тoжe думаю, чо программа работает очень хoрошо, только надо првыкнуть. Извините некоторые грамматичеcкие ошибку . Спасибо Эгли у ДуГалле. Mladším z nás tohle psaní asi trochu rozhodí sandál, že? |
|
|
|
Ну вот ето работает очень хорошо... | |
|
|
A zde je nějaká fonetika, uvidíme jak bude fungovat... rusklav.kgb.cz/ |
|
|
|
Našel jsem výbornou stránku: home.tiscali.cz/ca275164//ruzne/azbuka.htm napíšeš jednoduše text v latince a jednoduchý javascript to online převádí do azbuky |
|
|
|
Ondík: Ondík, egli: V práci mám docela šikovnou fonetickou ruskou klávesnici, docela dobře se s tím píše. Člověk prostě klepe na to, co slyší, systém to rovnou přehazuje do azbuky. Žádné hledání znaků, nic. Prostě rychlé a účelné. Ještě tal vědět, jak to stáhnout a dostat domů |
|
|
|
Gryzlov: tak nějaký článeček... |
|
|
|
Glynwed, Ondík: Móc hezký | |
|
|
DuGalle: Jak vidím, neměl jsi na dnešek zrovna klidné sny. P.S. Azbuku sice na klávesnici máš /což trochu závidím/, ale Panther se rusky říká ПАНТЕРA a nikoli ПАНТЕР, víš? |
|
|
|
Самий известний танк из второй мировой войны - зто ПАНТЕР!!! | |
|
|
Glynwed: Druhá malá zajímavost - 16. 4. v bojích před Hustopečemi zničila osádka podporučíka Mirenkova /16. mech. sbor, 240. tank prapor/ tři německé tanky. Jejich tank byl krátce nato zasažen, ale tankisté pokračovali v boji a vyřadili další stroj. Poté, co na bojiště přišly další sovětské síly, Němci přišli ještě o dva tanky. Karotkoje vremja po vojně было mladšemu lejtěnantu Mirenkovu (sorry, já tu azbuku nemám) присвоено звание Героя Советского Союза. | |
|
|
Jedna malá zajímavost 18.4.1945 - в бою за чехословацкий город Брно отличился стрелок танка 41-й гвардейской танковой бригады (7-й механизированный корпус, 2-й Украинский фронт) гвардии старшина Шагий Ямалетдинович Ямалетдинов, уроженец д. Шигаево Белорецкого района РБ; в бою заменил погибшего командира, после чего экипаж танка Ямалетдинова подбил пять танков противника, уничтожил восемь орудий, три бронетранспортера и до 30 гитлеровцев; 15 мая 1946 г. гвардии старшине Ямалетдинову было присвоено звание Героя Советского Союза. |
|
|
|
Egli: Dobře. Kdyžtak to necháme na oficiální sraz. Moc Ti děkuji za TIFy. Popravdě řečeno ... přej si nyní co chceš, a já Ti to dám na Frontu. Jsem Ti velmi zavázán. Dzin: Já se taky moc těším, ale jde mi to jako psovi pastva a tímhle tempem to zase až tak rychle nepůjde. Ale mám teď nějaký pěkný materiál, celkem 600 stránek, takže než se tím prokoušu ... ale je tam velké množství dat a hodnot, které jsem měl z výpočtů a potřeboval jsem je nějakým způsobem potvrdit, takže jsem si tímto materiálem ušetřil hoooodně času a posunulo mě to hodně dopředu. Ale i tak bych potřeboval více času ... víc, víc, VÍÍÍÍÍC! To je jasný Dzine, že musíme probrat pancíře. Teď se dostanu snad k tomu, abych Ti zase něco poslal. Ale momentálně jsem sháněl informace o motorech a počítal jízdní vlastnosti. |
|
|
|
Asi tak,inspirace je spravný slovo |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Střední tanky 2. světové války