Střední tanky 2. světové války
|
|
---|---|
Gryzlov napsal(a) v č. 1564: "1563 - ne, fakt? A v čem byl lepší? " Že by v úderné síle? Že by částečně i silou pancíře? Že by svojí konstrukcí (věž apod)? Že by lepším vybavením? Na druhou stranu to určitě nebylo v pohonu P.S. Opět nabývám dojmu, že na východní frontě pár T-34 likvidovalo masy Pantherů jak na běžícím pásu. |
|
|
|
nemetko: dobre, mne išlo len o to, že to označenie má viac flakov. Nemám záujem sa škriepiť. | |
|
|
Gryzlov (1546): ten vložený segment - Makarovova čapica - je z mäkkého kovu slúži hlavne proti skĺznutiu strely. | |
|
|
takze ked sa tu 10 prispevkov diskutuje o 8,8cm tak sa to odrazu zmeni na 3,7cm? Neslovickarte ale radsej diskutujte |
|
|
|
Vlastním okrem iných nábojnicu, na ktorej je naspodku vyrazené Flak 18 a má kaliber 37 mm. Pri popise Flaku treba vždy udať kaliber, takže správne názvy sú: 3,7 cm Flak 18 8,8 cm Flak 18 |
|
|
|
ach komma acht ma dva nazvy Flak 18 a Flak 36 a tak dalej. Tusim... takze ziadne koniny... link: www.linux-penguin.org/achtungpanzer/articles... |
|
|
|
Honda napsal(a) v č. 1549: "Takže takto: Flak18: PT střela 9,4 kg 795m/s, PL tříštivá 820 m/s" Zase si to skonil. Flak 18 má kaliber 37 mm, takže tá strela nemôže vážiť 9,4 kg ani omylem. |
|
|
|
Honda napsal(a) v č. 1549: "Omlouvám se.Skonil jsem to.Já si to neuvědomil, ted se mi docela zdá zase težká ta 105ka (15.14)." Sedí to presne. |
|
|
|
musim zase trochu pracovat... | |
|
|
Nemetko: 1562 - tak to vypadá na shodu. 1563 - ne, fakt? A v čem byl lepší? |
|
|
|
ale ako provokaciu ti napisem Panther bol lepsi | |
|
|
Presne islo o presun radiostanice, kvoli vacsiemu zaklzu 17ky, musel byt rotovany kanon (tu si predstavujem, ze ho iba vzali a v lafete otocili, tak ze nabijac mohol nabijat) aby sa zmestil do veze a upravene miesta obsluhy, ktore sedeli v stiesnenejsich priestoroch... mam to z jednej "amaterskej web stranky" takze neviem ci je to cele pravda ale tak nejak si to pamatam aj ja z inych zdrojov... |
|
|
|
Že jo? Já si taky myslím, že něco není v pořádku | |
|
|
hele Gryzlove nespolupracujes, mas se se mnou hadat | |
|
|
Jo, s tou radiostanicí by to mohlo být i možné. Detaily si fakt nepamatuji. Ale jinak souhlasím, že nebyla provedena zásadní úprava věže, aby se dalo hovořit o tom, že původní věž byla nahrazena úplně novou věží. | |
|
|
myslim ze islo o presun radiostanice do pancierovej schranky na zadnu cast veze, ale k uplnej vymene veze nedoslo a hmotnost zvysili hlavne mokre uloziska a ine opatrenia + vyssia hmotnost 17-librovky, ale ako podpora teorie, ze netreba menit vezu, je to dostatocne... | |
|
|
Sherman a 17 liberní kanón To se neobešlo bez jisté úpravy věže. Nepamatuji si detaily, ale došlo k úpravě zadní části věže, snad kvůli zákluzu kanónu. Ve věži pak bylo trochu těsněji. Ale kdyžtak zkusím najít něco bližšího. |
|
|
|
Honda napsal(a) v č. 1548: "Bylo by to neco víc protože by se musela pro 88 použít větší věž." Pokial viem Panther II uspesne pouzival schmallturm s 88ckou bez nejakych vaznejsich uprav, PzIII presiel z 37mm na 50mm bez vaznejsich uprav a briti tiez dostali 17-librovku do veze shermana, takze zvacsovanie veze nie je nutna podmienka |
|
|
|
Oprava: Gryzlov napsal(a) v č. 1546: "jestli projektil APCBC má skutečně lepší probíjecí schopnosti než projektil APCBC" ... jestli projektil APCBC má skutečně lepší probíjecí schopnosti než projektil AP ... |
|
|
|
pbradler napsal(a) v č. 1551: " A Tiger II je vzhľadom celkovej hmotnosti vyslovene "podkalibrovany" a slusala by mu najmenej 105." Pokial viem, tak na konci vojny sa chystalo prezbrojenie na 10.5cm L/68 kanon, ale vzhladom na to ze na konci, uz to nestihli, mali tam byt aj dalsie upravy ako 1200k motor a IR pristroj... Otazka je v akej kvalite by dokazali nemci tento tank kompletovat... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Střední tanky 2. světové války